cum sa pescuiesc linistit in delta?

la pomul laudat...

Moderator: Sebastian

Scrie răspuns
zamfi
senior
senior

Re: cum sa pescuiesc linistit in delta?

Mesaj de zamfi » 09 Apr 2010, 10:18

Interesant ...
Eu am fost anul trecut si pe Chilia si pe Sf.Gheorghe si nu am platit nici o taxa de Delta! :D Am fost controlat de Politia de frontiera, de inspectorul piscicol ,dar de taxa de intrare in Delta NU m-a intrebat nimeni nimic!
Si ar mai fi ceva ...De la revolutie incoace nu am platit niciodata aceasta taxa .Si au mai fost niste ani in care se cerea...Ca urmare , nu o sa platesc nici anul acesta nimic si sunt curios sa vad daca ma amendeaza, cine, cand, unde... :P

pharaoh
site team
site team

Mesaj de pharaoh » 09 Apr 2010, 10:39

zamfi si ce acte ai prezentat cand te-au controlat?
I Fish. Therefore I am.

cosmin mihut
Veteran
Veteran

Mesaj de cosmin mihut » 09 Apr 2010, 12:45

De taxa asta ziceam si eu,ptr ca eu in Tulcea imi vizam doar permisul si atat.Alta taxa nu am mai platit niciodata...
MERCEDES S

Amos
senior
senior

Mesaj de Amos » 09 Apr 2010, 16:19

De taxa de intrare în Deltă te întreabă toți care vor să controleze: Poliția de Frontieră, Garda de Mediu, agenții de la Administratia Rezervatiei Biosfera Delta Dunarii (ARBDD), dar nu-ți fac probleme dacă nu ești Gică Contra. Dacă ai un permis de pescuit și ești pescar undițar (fără baterii, setci, chimicale și alte drăcovenii) te lasă în pace. Garantat 100%. Ca să nu vă mai spun că este o taxă și pentru mașină pentru intrare în Biosferă. L-)
Guvernatorul Rezervației Biosfera Delta Dunării (RBDD), Grigore Baboianu, a anunțat că taxa de acces în rezervație, instituită prin ordin de fostul ministru al Mediului, motociclistul Nicolae Nemirschi, prieten și fost coleg de facultate cu alt taxator Radu Mazăre (deh, de la Constanța vin taxele), a fost suspendată pentru ca deja erau doua taxe: una percepută de Administrația Rezervației Biosfera Delta Dunării (ARBDD) si una de Consiliul Județean Tulcea (ăia care au spor de fax). De aceea, Baboianu (nume predestinat) s-a hotărât să găsească o formula unică prin care turiștii să fie obligați la plata unei singure taxe.
P.S. Este la fel cu taxa Mazăre, din Mamaia. Dacă nu ai nr. de Constanța, plătești, chiar dacă tranzitezi stațiunea.
Il Guvernator "s-a spart" ca de fapt acest ordin era prefigurat in Planul General de Management al Deltei Dunarii (nume pompos care mă face să iau poziția de drepți numai când îl aud), dar nu era prea "vizibil". Mai mult, susține că, din anul 2009, au fost montate panouri si indicatoare care fac referire la taxa de acces în Delta Dunării.
Notă:
Taxa de acces in Delta Dunării, în valoare de 20 de lei, a fost instituită prin ordin al fostului ministru al Mediului, Nicolae Nemirschi, in luna iunie 2009.
Totodată, ordinul stipula taxe si pentru alte activități desfașurate in Deltă: ghidarea vizitatorilor in RBDD costa 200 de lei pe zi, ora de consultantă de specialitate 7 lei, accesul cu masina 100 de lei pe an.
Filmarea, fotografierea, cercetarea acvafaunistică 50 de lei. În acest moment, se aplică doar taxa de acces pe care o percepe Consiliul Judetean Tulcea, in valoare de 10 lei. >:D<

pharaoh
site team
site team

Mesaj de pharaoh » 09 Apr 2010, 17:19

Amos, sau Stefan, daca imi permiti :), stai ca mai e mult pana departe. Arunca astia un ordin de urgenta pana se iese din prohibitie. Sunt prea ocupati cu criza acuma :)). Eu sunt de acord cu orice taxa atata timp cat stiu ca banii se duc in directia cea buna, adica tot pentru protejarea si conservarea deltei. Dar e penibil sa pui 7 taxe diferite pentru acelasi lucru, si nici macar sa nu informezi corect si transparent asupra lor. Tre` sa ne dam noi cu parerea pe-aici, sa cautam informatii si legi prin 7 parti si institutii pentru un lucru banal.
I Fish. Therefore I am.

sorin1362
Veteran
Veteran

Mesaj de sorin1362 » 09 Apr 2010, 17:22

Amos sau Stefan, informat nevoie mare, da ce ne spui de concesionarii care ne taxeaza asa si ce drept au?
"O zi în care nu ai râs, este o zi pierdută." Charlie Chaplin

pharaoh
site team
site team

Mesaj de pharaoh » 09 Apr 2010, 17:25

Sorin, o stire, daca tot ai adus vorba de concesionari: http://www.adevarul.ro/locale/constanta ... 76013.html
I Fish. Therefore I am.

sorin1362
Veteran
Veteran

Mesaj de sorin1362 » 09 Apr 2010, 17:37

Da Marius, am trecut pe la ferma aia din Maliuc in 1985, era foarte bine pusa la punct. Dar pe mine ma intereseaza concesionari de ape curgatoare, adica ape fara "frontiere".

cosmin mihut
Veteran
Veteran

Mesaj de cosmin mihut » 09 Apr 2010, 20:10

NENOROCITII dracului cu banii lor cu tot :-q :-q :-q
MERCEDES S

cosmin mihut
Veteran
Veteran

Mesaj de cosmin mihut » 09 Apr 2010, 20:33

Sorine ,chiar voiam sa te intreb de unde esti,dar m-am uitat in profilul tau...chiar zilele trecute am vazut la unu scris pe TIR... IS MANDRU CA SUNT ARDELEAN . **==
MERCEDES S

Amos
senior
senior

Mesaj de Amos » 09 Apr 2010, 21:34

sorin1362 scrie:Amos sau Stefan, informat nevoie mare, da ce ne spui de concesionarii care ne taxeaza asa si ce drept au?
De două săptămâni sunt în concediu medical și altă treabă nu am, răsfoiesc reviste, caut pe net, în arhiva personală, pe unde apuc. De luni sunt la scârbici și gata cu tolăneala. Datele pe care le dețin le postez pe forum pentru că nu-mi țin de foame, poate cineva chiar are nevoie de ele.
Cu scuzele de rigoare și cu riscul de a deranja anumite persoane, am adunat câteva date, confirmate de câțiva prieteni din mediul de afaceri, avizați în domeniu. Le postez:
Omul de afaceri Robert Rădută (cunoscut tuturor pescarilor) și Alexandru Bittner sunt catalogați drept cei mai puternici concesionari din Delta Dunării, prieteni ai fostului premier Adrian Năstase, iar averea lor a crescut tocmai in timpul guvernării pesediste.
Alexandru Bittner a pus mâna inclusiv pe complexul Razim-Sinoe, supranumit si Plămânul Deltei, care prin firma Piscicola Tour a luat in concesiune jumatate din suprafata Deltei, primind șase din cele 25 de zone de concesiune. Acestea inseamnă o suprafată de circa 100.000 de hectare. Alți beneficiari principalii ai contractelor de concesiune incheiate prin firme intermediare sunt, fostul deputat PSD Dan Verbina si Printul Sturza.
Contractele de concesionare au fost atribuite pe o perioadă de zece ani, din 2002 cu posibilitatea de a fi prelungite incă cinci ani. Pentru a primi autorizatia de mediu pentru un an, o firmă concesionară trebuie să platească 10% din redevență in luna ianuarie a anului în curs.
Ca o curiozitate, 12 din cele 24 de contracte de concesionare a resurselor piscicole din Deltă, incheiate in 2002, pe vremea guvernarii Năstase, sunt încă in vigoare. Majoritatea pescăriilor naturale din Deltă sunt sub jurisdicția firmelor care le-au concesionat in 2002. ANPA a solicitat in instanță rezilierea celor nouă contracte de concesionare a firmelor lui Alexandru Bittner, dar in urmă cu trei ani procesele au fost suspendate din motive incă neelucidate complet.
Un alt caz controversat este cel al pescăriilor situate intre Brațele Chilia si Sulina, care au fost concesionate, in urmă cu opt ani, firmei Rădută Sporting, controlată de ... Robert Rădută.
Era și normal ca lupta pentru os să devină acerbă. Honorius Prigoană, ca membru PDL, plin de ifose de fată mare, de mare viitor pentru partid, putred de bogat (trăiască tata), a luat și el două heleștee in Delta Dunarii, ce se intind pe 200 de hectare, prin firma Pasaj Comalim SRL București.
Deci, înainte de a pleca în Deltă, este bine să vă informați unde vreți, sau unde puteți să mergeți, nu de alta dar vă treziți pe o proprietate privată și dați de alte probleme.

sorin1362
Veteran
Veteran

Mesaj de sorin1362 » 09 Apr 2010, 21:52

OK, Stefane,
esti superinformat, da ia mai zi-ne o treaba...cine ii acorda lui Robert Raduta dreptul de concesionare? Cine semneaza de fapt contractul? Ca asta trebuie castrat!

dunareanu
senior
senior

Mesaj de dunareanu » 09 Apr 2010, 22:07

contractul a fost semnat in 2002 pe zece ani cu posibilitate de prelungire de 5 ani,deci nu trebuie nicio semnatura acum,ce a fost semnat in 2002 ramane valabil 15 ani indiferent de cine vine la guvernare

zamfi
senior
senior

Mesaj de zamfi » 09 Apr 2010, 22:10

pharaoh scrie:zamfi si ce acte ai prezentat cand te-au controlat?
Pai ce sa prezint ...CI + Permis ANPA + PG (pe Chilia) . Ca doar nu era sa le prezint eticheta de pe vinul de Aiud! :))
Aia e doar pentru prieteni...

Sorine ,chiar voiam sa te intreb de unde esti,dar m-am uitat in profilul tau...chiar zilele trecute am vazut la unu scris pe TIR... IS MANDRU CA SUNT ARDELEAN .

Asa frate , asa...Mah eu sunt mandru ca sunt roman (oricat ar parea de ...ciudat! :-$ ) si binenteles ca se aplica si aia cu ...ardeleanul! :x **==
Fie vorba intre noi ...am si diploma de ...ardelean! Primita de la colegii de pe Rapitori! >:)

sorin1362
Veteran
Veteran

Mesaj de sorin1362 » 09 Apr 2010, 22:26

Costine (?), la noi in tara se poate schimba orice lege, scurt si pe 2, vorba ardeleanului : hozom pertz. :))
Da la asta interesele "e mare" tataie...
Cosmine, TIR-ul ala de la noi pleaca, din Maramu`, mai !

Scrie răspuns

Înapoi la “Delta Dunarii”