cum sa pescuiesc linistit in delta?
Moderator: Sebastian
Re: cum sa pescuiesc linistit in delta?
Salutare tuturor,am o intrebare catre dv. Pana sa inceapa prohibitia vreau sa fac o iesire de vreo 4 zile la somn,acum nu stiu incotr-o sa o iau pe ce brat ma sfatuiti sa apuc.Pe Chilia am inteles ca nu prea tine somn ceea ce am si observat, in 10zile nu am vazut nici macar o trasatura si am dat la toate nebuniile posibile.Pe Sulina nu am pescuit decat in zona Mila 23 dar mi-a ajuns e mai rau ca pe autostrada,e prea mult trafic.A mai ramas SF.Gheorghe pe acest brat nu am fost niciodata, ma poate sfatui careva,sau imi poate da cateva detali despre acest brat in legatura cu pescuitul somnului o locatie undeva,ar fi bine sa pot ajunge cu masina, va rog
salut.
incearca pe la nufaru dar trebuie sa treci cu bacu.este o zona buna de somn si crap la butuci se numeste.
incearca pe la nufaru dar trebuie sa treci cu bacu.este o zona buna de somn si crap la butuci se numeste.
Poti sa incerci zona Isaccea,Murigiol + Canalul Dunavat,Mahmudia,Balteni,toate sunt zone unde poti ajunge cu masina.Locuri bune sunt si mai aval de murighiol dar iti trebuie barca.
Fire Intinse!
Fire Intinse!
Peştele care scapă din undiţa pescarului este întotdeauna cel mai mare.
Salut Oliver ma gandeam sa stau undeva pe bratul principal,undeva unde sa gasesc gropane si copaci scufundati .Am vazut in postarile lui Sebastian locuri frumoase,acum sa vad ce parere au si baietii,ptr ca au inceput cam sa se fasticeasca cai cam frig,sa nu ploua si tare mie ca din 5 ca florile raman 2 ca ciorile rog pe cei care au un om de contact unde sa lasam si noi masina si sa ne duca barca si daca se poate sa aiba niste preturi cat de cat rezonabile pe anul 2013 tuturor
In zona unde pescuiam eu,este interzis, atat pescuitul ,cat si camparea,unde mai pui ca din toamna trecuta totul este arat si canalul din spate inchis[barat de copaci taiati,secat]
Salutare Sebi daca iti pot spune asa,pacat mare pacat hai cu campatu sa zicem ca nu ne mai lasa din cauza celor cu pensiunile ca sa ne faca sa ne cazam la ei, DAR cu pescuitul ce au, nu inteleg de ce sal interzica atata timp cat iti platesti taxele de intrare in Delta Dunari .Of of nu stiu ce-o sa facem dar de plecat tot o sa plkm,banuiesc ca nui tot bratul interzis
vis a vis de campare
http://www.ddbra.ro/activitati/turism/r ... narii-a760
si vis a vis de pescuit[la anexa3 ,a se vedea ca zona in care pescuiam eu este exclusa, recte km 48-49]
http://www.ddbra.ro/media/0511_pescuitu ... 283%29.pdf
+informatiile care le detin, de la expeditia de anul trecut a fratelui meu ,si nu numai.
DE CE?asta ma intreb si eu,mereu ,vazind prapadul de acolo.
http://www.ddbra.ro/activitati/turism/r ... narii-a760
si vis a vis de pescuit[la anexa3 ,a se vedea ca zona in care pescuiam eu este exclusa, recte km 48-49]
http://www.ddbra.ro/media/0511_pescuitu ... 283%29.pdf
+informatiile care le detin, de la expeditia de anul trecut a fratelui meu ,si nu numai.
DE CE?asta ma intreb si eu,mereu ,vazind prapadul de acolo.
"
la Km 48-49 ar trebuie sa fie permis, nu?Brațul Sfântu Gheorghe, pe ambele maluri, exclusiv zona
cuprinsă între km 15—44 și zonele de cruțare (zone rectificate),
respectiv între km 16,5—20; 30—43; 50—58; 65—83 (cu regim
de pescuit prin eliberarea capturilor)"
I Fish. Therefore I am.
Sincer, tot caut acum, ordinul acela,chiar il aveam salvat undeva prin calculator,in orice caz daca nu ai voie sa campezi si este arat,unde mai pui ca este plin de electricieni,nu vad ca de ce sa ne mai batem capul ,cu pescuitul .Toti cunoscutii mei, si nu numai ,care au mers , anul trecut prin zona, mi au confirmat informatiile si temerile..din nefericire.pharaoh scrie:"la Km 48-49 ar trebuie sa fie permis, nu?Brațul Sfântu Gheorghe, pe ambele maluri, exclusiv zona
cuprinsă între km 15—44 și zonele de cruțare (zone rectificate),
respectiv între km 16,5—20; 30—43; 50—58; 65—83 (cu regim
de pescuit prin eliberarea capturilor)"
Ordinul Nr.159/1266/2011.
La km 48-49 este permis pescuitul.Si da esta adevarat ca sau arat foarte multe maluri si terenuri pentru reimpadurire.
Pentru nikalai si la Victoria sunt cioate,la insulita in zona murighiol(pe partea dinspre dunare,e nevoie de barca).
La km 48-49 este permis pescuitul.Si da esta adevarat ca sau arat foarte multe maluri si terenuri pentru reimpadurire.
Pentru nikalai si la Victoria sunt cioate,la insulita in zona murighiol(pe partea dinspre dunare,e nevoie de barca).
Stiam de ceva ordin din 2012,cu restrictia la pescuit in zona respectiva,in fine,repet,FARA CAMPARE..... si cu jdemii de braconieri, sa dus dracului tot pe acolo,unde mai pui ca acum doi ani ,amicii mei au fost FURATI,chiar daca au campat in padure.oliver scrie:Ordinul Nr.159/1266/2011.
Saptamana viitoare vreau sa merg la Dunavatul De Sus si chiar o sa mai pun cateva intrebari printre pescari sa vad ce zic si ei .
Am citit, pe ici pe colo, diverse retete de preparat mamaliga. Ba cubulete, ba fiarta in folie, ba refiarta pana isi da duhul, da dracu, ba lacu.
In delta, trebuie sa fii cat mai expeditiv in prepararea mamaligii. Totul trebuie sa se petreaca in cel mai scurt timp posibil, deoarece betele freamata de nerabdare sa fie date la apa ... crapii deasemenea, dar sa fie scosi din apa. Am mai spus pe undeva ca nu poti pastra mamaliga de pe o zi pe alta, deoarece isi schimba proprietatile : se inmoaie si se acreste.
Deci ... desteptarea la ora 5:00 AM, o palinca in loc de inviorare ... , apoi trecem la lucru : se face un amestec de 2 faina de malai cu 1 faina de grau ; se pune cu varf in ceaunul cu apa clocotinda ; se lasa la fiert cam 20 de minute ; se sparge faina ici-colo, in asa fel incat apa sa se infrateasca cu faina ; se ia ceaunul de pe foc si se amesteca temeinic. Daca e bine facuta, mamaliga trebuie sa se desprinda de peretii ceaunului.
Daca e prea moale sau prea uscata, nu va impacientati, ca se poate drege : daca e prea moale se mai adauga amestec de faina, iar daca e prea uscata se mai pune putina apa.
Ca sa ne convingem ca e bine facuta, facem o bila, care nu are voie sa se lipeasca de podul palmei si trebuie sa execute cel putin o saritura de pe masa, la o scapare din mana.
In delta, trebuie sa fii cat mai expeditiv in prepararea mamaligii. Totul trebuie sa se petreaca in cel mai scurt timp posibil, deoarece betele freamata de nerabdare sa fie date la apa ... crapii deasemenea, dar sa fie scosi din apa. Am mai spus pe undeva ca nu poti pastra mamaliga de pe o zi pe alta, deoarece isi schimba proprietatile : se inmoaie si se acreste.
Deci ... desteptarea la ora 5:00 AM, o palinca in loc de inviorare ... , apoi trecem la lucru : se face un amestec de 2 faina de malai cu 1 faina de grau ; se pune cu varf in ceaunul cu apa clocotinda ; se lasa la fiert cam 20 de minute ; se sparge faina ici-colo, in asa fel incat apa sa se infrateasca cu faina ; se ia ceaunul de pe foc si se amesteca temeinic. Daca e bine facuta, mamaliga trebuie sa se desprinda de peretii ceaunului.
Daca e prea moale sau prea uscata, nu va impacientati, ca se poate drege : daca e prea moale se mai adauga amestec de faina, iar daca e prea uscata se mai pune putina apa.
Ca sa ne convingem ca e bine facuta, facem o bila, care nu are voie sa se lipeasca de podul palmei si trebuie sa execute cel putin o saritura de pe masa, la o scapare din mana.
- Fişiere ataşate
"O zi în care nu ai râs, este o zi pierdută." Charlie Chaplin
- cosmin mihut
- Veteran
Tulai ce dor de o partida imi vine ,cand vad treburile astea .
MERCEDES S