cum sa pescuiesc linistit in delta?
Moderator: Sebastian
Re: cum sa pescuiesc linistit in delta?
Noroc pentru unii ca nu-s mai mari serpii din delta ... pacat pentru altii (stiti voi care) ca nu-s de marimea unei anaconde, de exemplu.
"O zi în care nu ai râs, este o zi pierdută." Charlie Chaplin
Da prietene, acuma, stand in fata monitorului, si mie mi se pare un condiment in plus ... dar atunci, cand o ora jumate am tinut de pavilion ... si ceea ce am filmat era doar o "blanda adiere" de vant ...bebe2011 scrie:Cred ca asta a dat si mai mult farmec aventurii voastre,iar pentru faptul ca ati reusit sa si filmati in acele conditii,inca odata,jos palaria!
Paradoxal, dupa ce s-a terminat furtuna, am auzit un trosnet si am vazut cum o jumatate dintr-un copac se pravaleste la pamant. Ca norocul, era undeva mai departe, spre dig.
In sase ani de cand merg pe Tataru, am prins cate una ori doua furtuni. Pe asta o clasez cam pe locul doi, dupa una din 2008.
Am trecut si peste asta .A fost o experienta care cu adevarat a condimentat expeditia noastra,iar dupa ce a trecut ,totul a revenit la normal.
http://youtu.be/VFAv7p5BoxA
http://youtu.be/VFAv7p5BoxA
- tzu_tzu_rel
- senior
Foarte frumos..pacat de loc..o sa-l frecventeze ''hultanii'' si iar mizerie, batjocura..dupa toate filmarile si postarile, exact reclama.. pt. '' ... '' In rest ce sa spun, totul la locul lor, campare ca la carte! Abia astept sa ma duc! Ca asa am un chef de duca..cand ma uit la poze.
Capturi, eu zic, ca sunt modeste! Bine ca a iesit ciorba, prajeala.. Numai cand vad poza cu somotelul in tigaie.. cu putina lamaie, cu paine si mujdei..
O parere a mea, sa nu fie cu suparare.. minciogul, nu-i prea bun , incercati cel cu ochi mare din ala din bazar, altfel trece apa prin el la ridicare..mai ales in situatiile limita, cand e agatat doar in buza de sus, sau i se mareste gaura, astfel se evita mai repede riscul de a scuipa..asa am patit de multe ori, ca ii scoteam, cu mana, fara minciog, fiind cu lanseta in mana si cu mana pe crap,cand incepea vanzoleala prin mal, la mal.. numai eu stiu cum aratam!
Capturi, eu zic, ca sunt modeste! Bine ca a iesit ciorba, prajeala.. Numai cand vad poza cu somotelul in tigaie.. cu putina lamaie, cu paine si mujdei..
O parere a mea, sa nu fie cu suparare.. minciogul, nu-i prea bun , incercati cel cu ochi mare din ala din bazar, altfel trece apa prin el la ridicare..mai ales in situatiile limita, cand e agatat doar in buza de sus, sau i se mareste gaura, astfel se evita mai repede riscul de a scuipa..asa am patit de multe ori, ca ii scoteam, cu mana, fara minciog, fiind cu lanseta in mana si cu mana pe crap,cand incepea vanzoleala prin mal, la mal.. numai eu stiu cum aratam!
tuturel, stim ca tu faci parte din categoria pescarilor secretosi. Dar daca Sorin si Sebastian ar fi fost la fel nu am mai fi avut tu sau eu ce comenta pe-aici. Partea cu minciogul ii las pe protagonisti sa o comenteze.
Capturile poate nu exceleaza in dimensiuni si numar dar sunt extraordinar de frumoase. Felicitari baieti. Sorine, erai cam obosit dupa drilul ala . Si Sebastian filma impasibil in loc sa te ajute la minciog . Filmuletul cu sarpele este deosebit.
Capturile poate nu exceleaza in dimensiuni si numar dar sunt extraordinar de frumoase. Felicitari baieti. Sorine, erai cam obosit dupa drilul ala . Si Sebastian filma impasibil in loc sa te ajute la minciog . Filmuletul cu sarpele este deosebit.
I Fish. Therefore I am.
- tzu_tzu_rel
- senior
Of...iar incepem cu intepaturile..locul de pescuit, l-am vazut uitandu-ma pe youtube pt prima oara, Baimarenii in Delta, ca apoi sa vad ce au facut altii dupa ce au trecut pe acolo si ''of-ul'' lui Nea Sorin cu ''Incotro Delta mea'' .. si plus ca au strans gunoaie dupa altii! Numai daca te uiti pe clip si iti dai seama de pe wikimapia unde ar fi locul, este arhi-suficient. Sa vezi acum dupa ce s-au postat pozele si capturile ce o sa fie pe locul ala de acum incolo..ce pot sa invat..zi-mi ca sa stiu!
Sunt secretos, pt ca asa m-a invatat lumea in general..se vrea numai rau, numai tot ce nu e bun, batjocura fata de natura si as continua cu lista! Desi am doar 24 ani , imi pare rau ca nu am invatat sa fiu mai ''fraier'', ba dimpotriva, m-am ''calit'' si m-am ars cu datu` pe goarna unde cade crapu` somnu.. s.a.m.d. O spui pe un ton ca sunt secretos de parca as fi facut nu stiu ce..Eu unul sunt satul de informatiile de pe Sulina si Sfantu` pt ca ai de unde alege..dar Chilia?
Nea` Sorin cred ca e singurul care face referire la pescuitul pe Chilia...si cand face .. e potop in urma lui.In rest mucles, nimic din partea nimanui ! Jos palaria pt felul cum au prezentat iesirea, rar vezi asa ceva..
Si da.. pescuiesc pe Chilia pe un loc formidabil..de ce l-as recomanda? Sa-mi stric sejurul data viitoare,sa-l vad ocupat, sa-l vad batjocorit si sa stea cu randu` ca se prinde sau nu? Pun poze, detaliez ce fac si atat.. multi ma intreaba..raspunsul meu e : '' e un drum care coboara spre stanga, dupa o salcie, nu ai cum sa nu-l nimeresti, e intre Vladimirescu si Chilia''
Sunt secretos, pt ca asa m-a invatat lumea in general..se vrea numai rau, numai tot ce nu e bun, batjocura fata de natura si as continua cu lista! Desi am doar 24 ani , imi pare rau ca nu am invatat sa fiu mai ''fraier'', ba dimpotriva, m-am ''calit'' si m-am ars cu datu` pe goarna unde cade crapu` somnu.. s.a.m.d. O spui pe un ton ca sunt secretos de parca as fi facut nu stiu ce..Eu unul sunt satul de informatiile de pe Sulina si Sfantu` pt ca ai de unde alege..dar Chilia?
Nea` Sorin cred ca e singurul care face referire la pescuitul pe Chilia...si cand face .. e potop in urma lui.In rest mucles, nimic din partea nimanui ! Jos palaria pt felul cum au prezentat iesirea, rar vezi asa ceva..
Si da.. pescuiesc pe Chilia pe un loc formidabil..de ce l-as recomanda? Sa-mi stric sejurul data viitoare,sa-l vad ocupat, sa-l vad batjocorit si sa stea cu randu` ca se prinde sau nu? Pun poze, detaliez ce fac si atat.. multi ma intreaba..raspunsul meu e : '' e un drum care coboara spre stanga, dupa o salcie, nu ai cum sa nu-l nimeresti, e intre Vladimirescu si Chilia''
Cred ca locurile bune au aparut dupa ce,gasind vechile locuri ocupate,pescarii s-au instalat unde au crezut ca e mai bine.Cred iarasi ca Delta mai are destule locuri FOARTE bune nedescoperite,unde crapii n-au avut parte de cunostinta cu marele si necrutatorul adversar-omul.Si nici nu cred ca-si doreste!
Alex sau Sandu, cum sa-ti zic ?tzu_tzu_rel scrie: Capturi, eu zic, ca sunt modeste!
De ce afirmi ca-s modeste ? Pai spuneai undeva ca cel mai mare crap al tau a fost de 12.2 kg. Ori, nici unul de 9.5 kg nu-i chiar asa de departe. Si am spus ca prindeam maxim 6 crapi pe ZI. Deci iesea mai mult decat de-o prajeala. Nu m-am deranjat sa pozez toti crapcenii intre doua si patru kilograme. Cei reprezentativi pentru iesire si cu asta basta, vorba lu' Gigi.
Dupa cum bine zici, au mai fost dupa mine multi altii in fiecare an, dar n-au prins nimic si au lasat mesaje de genul : "Baimareni loc de c...cat".
Si daca sorin ti a raspuns la partea cu modestia capturilor[apropo le asteptam cu interes pe ale tale si iti uram de pe acum fir intins]eu am sa ma ocup de partea cu minciogul.Te inteleg si iti respect alegerea cu minciogul din bazar,insa.. trust me,[acuma ma dau balena ]avand propriul,,bazar''de profil,si 10 ani de delta, iti spun sincer, cu mina pe inima, ca am avut ocazia sa le cam incerc, aproape pe toate,iar modelul la care m am oprit eu[cu plutitor]mi se muleaza cel mai bine la stilul meu de pescuit si la modul cum imi conduc drillul[exceptie pescuitul la somn unde folosesc gafa],in concluzie, fiecare cu ce ai place, iar in gusturile omului...stii vorba aceia
ps.datorita vantului,ciripit,croncanit,muget,latrat,etc,a distantei dintre locurile alese pt a pescui la crap ,a lipsei de vizibilitate dintre noi ,datorata vegetatiei ,in momentul cind intra cite un crap mai nabadaios, strigam unul la altu-minciogull!!! sau ma rog ceva de genul;ei de citeva ori, am luat plasa, caci se mai striga si-hai la o palinca,sau hai la o berica [oricum ceva total opus unui drill].Evident ca nu auzeam decit franturi din strigat, si taio cu minciogul ,fuga,hai ca trebuie ajutor...si cind colo-maaa hai sa traiesti,sau,maaa,pe ce parte tio mai porti?
ps.datorita vantului,ciripit,croncanit,muget,latrat,etc,a distantei dintre locurile alese pt a pescui la crap ,a lipsei de vizibilitate dintre noi ,datorata vegetatiei ,in momentul cind intra cite un crap mai nabadaios, strigam unul la altu-minciogull!!! sau ma rog ceva de genul;ei de citeva ori, am luat plasa, caci se mai striga si-hai la o palinca,sau hai la o berica [oricum ceva total opus unui drill].Evident ca nu auzeam decit franturi din strigat, si taio cu minciogul ,fuga,hai ca trebuie ajutor...si cind colo-maaa hai sa traiesti,sau,maaa,pe ce parte tio mai porti?
Drept dovada ca, manevrat impecabil de Sorin, minciog-ul si-a facut treaba cu brio.
I Fish. Therefore I am.
- cosmin mihut
- Veteran
Da ,Sorine esti fantastic acum am stat cu ficamea si feciorul sa le arat filmarea ta ,esti demn de discovery chanel,brava frate esti tare , felicitari ptr. filmare din partea mea ,a fiicei mele si a ficiorului meu ,si din partea fiicei mele ,,data viitoare sa prinda sarpele "in viziunea ei ,,animalul de casa perfect"ea ar vrea sa-l puna intr-un acvariu special .Vise de adolescenti...Va salut si asteptam cu nerabdare urmatoarele minunate aventuri ale voastre in MINUNATA SI MISTERIOASA NOASTRA DELTA .VA SALTA CU DRAG fam. COSMIN MIHUT.
MERCEDES S
Mai cosmine, cu ce v am gresit tie si familiei tale,de vreti sa ne,, saltati''?cosmin mihut scrie:Da ,Sorine esti fantastic acum am stat cu ficamea si feciorul sa le arat filmarea ta ,esti demn de discovery chanel,brava frate esti tare , felicitari ptr. filmare din partea mea ,a fiicei mele si a ficiorului meu ,si din partea fiicei mele ,,data viitoare sa prinda sarpele "in viziunea ei ,,animalul de casa perfect"ea ar vrea sa-l puna intr-un acvariu special .Vise de adolescenti...Va salut si asteptam cu nerabdare urmatoarele minunate aventuri ale voastre in MINUNATA SI MISTERIOASA NOASTRA DELTA .VA SALTA CU DRAG fam. COSMIN MIHUT.
- tzu_tzu_rel
- senior
Alex sau Sandu, cum sa-ti zic ?
De ce afirmi ca-s modeste ? Pai spuneai undeva ca cel mai mare crap al tau a fost de 12.2 kg. Ori, nici unul de 9.5 kg nu-i chiar asa de departe. Si am spus ca prindeam maxim 6 crapi pe ZI. Deci iesea mai mult decat de-o prajeala. Nu m-am deranjat sa pozez toti crapcenii intre doua si patru kilograme. Cei reprezentativi pentru iesire si cu asta basta, vorba lu' Gigi.
Dupa cum bine zici, au mai fost dupa mine multi altii in fiecare an, dar n-au prins nimic si au lasat mesaje de genul : "Baimareni loc de c...cat".
Alex ! Sandu e mai batranesc, zic modeste.. pt. ca : am stat si 10 zile in Delta, o data pe Chilia, (2009 )o data pe Sulina..(2010) nu am luat decat un crap(pe Chilia) si 3(Sulina) ! PUR SI SIMPLU NU A VRUT! Nici la mal , nici la adanc, nici in stanga, nici in dreapta ..pentru mine rezulta => capturi modeste...tot e ceva, decat deloc? O piftica, o ciorbica, saramurica ,aveati cu ce..si Doamne fereste.. nu bateam nici un apropo de capturi..ca-s mici sau mari, ca nu a intrat si unul la 15-18 kile..asta e altceva
Sebastian - gusturile nu se discuta! Asa-i! Am avut doar o parere..eu il prefer pe cel cu ochiu mare, altfel taie apa cand ridici de el..sa inteleg ca bat Delta de mai mult timp ca tine? 13 ani? Am poze, am capturi , de anu asta.. uite ca pun una..
Alex ! Sandu e mai batranesc, zic modeste.. pt. ca : am stat si 10 zile in Delta, o data pe Chilia, (2009 )o data pe Sulina..(2010) nu am luat decat un crap(pe Chilia) si 3(Sulina) ! PUR SI SIMPLU NU A VRUT! Nici la mal , nici la adanc, nici in stanga, nici in dreapta ..pentru mine rezulta => capturi modeste...tot e ceva, decat deloc? O piftica, o ciorbica, saramurica ,aveati cu ce..si Doamne fereste.. nu bateam nici un apropo de capturi..ca-s mici sau mari, ca nu a intrat si unul la 15-18 kile..asta e altceva
Sebastian - gusturile nu se discuta! Asa-i! Am avut doar o parere..eu il prefer pe cel cu ochiu mare, altfel taie apa cand ridici de el..sa inteleg ca bat Delta de mai mult timp ca tine? 13 ani? Am poze, am capturi , de anu asta.. uite ca pun una..
Asa cum am promis ,am sa incerc o descriere mai detailata a capitolului pescuit.Dupa cum spunea si sorin,el mai mult cu ,,domnul crap''iar eu cu somnul si salaul.Am nadit putin locurile alese pt pescuitul la crap,cu maxim doi pumni de porumb si doua maini de boilies,odata pe zi ,si chiar la 3zile;aromele principale cu care a fost tratat,,materialul'' pt nadit,au fost scoica si peste[pe linga betaina ,robin red,csl].Am inceput sa prindem crap, dar nu mai mare de 4kg, in prima saptamina,si odata cu trecerea timpului crestea exponential si greutatea si nr capturilor la crap[sorin cite 6 buc .pe zi,eu maxim 4 buc]a intrat si multa platica,plus multi crapi scapati in agataturi[stiti povestea-iti trage cind iti aprinzi tigara,faci un pishu,bei o bere,discuti cu partenerul etc].Cind nivelul apei scadea vertiginos si atmosfera era innabusitoare nu prindeam decit platica ,sau deloc,chiar si la prinderea obletelui pt salau era ,,chin''.La mamaliga[evident imbunatatita ]au fost cele mai multe capturi si prezentari ,insa, eu, am incercat si la bila si la porumb-au fost doua zile in care am pescuit numai la porumb natur din borcan, dipuit sau simplu,iar capturile au fost in nr de 4 buc ,dintre care unul de aprox 5,750kg si in rest in jur de 3kg, deci crapceni.Montura aleasa de mine a fost,una cu plumb pierdut tip para ecologic[pe care il dipuiam cu carnat iute sau cascaval iar uneori puneam o pasta pe baza de squid-octopus] cu tub antitangle de 25 de cm.La somn am pescuit aproape non stop,din pacate fara rezultate notabile,adica mai mare de moace la 3kg nu am prins,desi am lasat si peste noapte lansete la apa atat cu broasca cat si cu caras sau platica.Am pescuit atat simplu cat si cu plutitor,iar pe momeala puneam ulei de sardine sau atractant cu feromoni si aroma de rac.La rima neagra si la lipitoare cum lansam, intra moaca sau rupea de pe carligul de 4/0cu dublu spin si ochet,tocmai de aceea am renuntat sa mai pescuiesc cu astfel de momeli-am prins la somotei pina m am plictisit,desi acum... :-<doamne ce nu as da sai mai simt in lanseta . La salau am pescuit la fund cu montura pater noster in primul sau in al doilea prag cu oblete[cind prindeam]biban sau guvide. Au fost zile in care am prins doi pe zi nu exagerat de mari insa numai buni de pus in tigaie,totul culminind cu un exemplar frumos ce a avut aceiasi soarta .In consecinta capturi au fost indestulatoare ,dat fiind si nivelul scazut al apei ,al temperaturi ,si vis a vis de vestile ce le auzeam de la vecini aflati in aval sau in amonte de noi,care stateau destul de prost la acest capitol.Unde mai pui ca toata echipajele ultra sofisticate[sonare,barci fistichii,motoare de motoare,scule de scule,momeli de momeli]ce se perindau cu cloncul acoperind intreaga zona ,atat in larg cat si aproape de mal ,nu prindeau nimic.Eu ma declar multumit caci pina la urma pescuitul,cel putin pt mine, a trecut pe un plan secundar[nu neg faptul ca ma gandesc mai mereu sa imi dobor recordurile personale sau ca nu visez la,, lupte cu monstrii''insa, starea de contopire cu natura ,de spleenul relaxarii,de incarcare a bateriilor cu energii pozitive,si in general de respectul ce ma incearca ori de cate ori ma aflu in comuniune cu aceasta minunata creatie divina-DELTA DUNARII-ma fac sa ma simt mai aproape de perfectiune si in esenta de de adevaratul sine.
AHA,bre alex,cat ai fost mata de secretos si uite acuma ai rahatit steagu :))caci am recunoscut locul tau-e undeva intre vladimirescu si chilia pe drum in stanga dupa salcie aud?am dreptate sau nu am?