bre vericule vin eu de catel ,latru sar la gat numa sa imi dai mie fripturile alea,ca eu is fan crocantecosmin mihut scrie:Si mai trebuie hraniti si paznicii (cateii) mai Costine,ca sunt destui in zona aia...sii e bine sa stea pe acolo te mai feresc de" haiducii" terestri....
CRAP SI SOMN IN DELTA DUNARII
Moderator: Sebastian
Re: CRAP SI SOMN IN DELTA DUNARII
Re: CRAP SI SOMN IN DELTA DUNARII
Cosmine e pacat de moarte sa arzi partea cea mai buna, eu prajesc pestele doar in tava, sa-i simt tot gustul si sa-i pastrez tot sucul. Pielea rumenita si cu grasimea de sub,...pentru mine e delicatesa, nectarul si ambrozia. Si e valabil si pentru crap si pentru somn.cosmin mihut scrie:Costine coaja nu-i de mancare,dom-le
"O zi în care nu ai râs, este o zi pierdută." Charlie Chaplin
- cosmin mihut
- Veteran
- Mesaje: 885
- Membru din: 07 Ian 2010, 22:43
- Localitate: MEDIAS
Re: CRAP SI SOMN IN DELTA DUNARII
Si mie obletii, in general pestele marunt, aia ii prajesc bine pana devin sticsuri. Dar pestele mare il dau la foc mic, sa nu pierd nicio vitamina. Da sper ca nu prinzi numai de aia care se preteaza la o asemenea arta culinara...
"O zi în care nu ai râs, este o zi pierdută." Charlie Chaplin
- cosmin mihut
- Veteran
- Mesaje: 885
- Membru din: 07 Ian 2010, 22:43
- Localitate: MEDIAS
Re: CRAP SI SOMN IN DELTA DUNARII
Sorine atunci cand am prajit "moacele "alea eram sub atenta supraveghere a prietenului meu pescar localnic....
MERCEDES S
- cosmin mihut
- Veteran
- Mesaje: 885
- Membru din: 07 Ian 2010, 22:43
- Localitate: MEDIAS
Re: CRAP SI SOMN IN DELTA DUNARII
Cosmine, glumeam. Ca doar am vazut toate pozele tale, dar... parca la o chestie de asta mai trebuie si niscaiva sare si piper...asa pentru o "friptura" mai buna .Cand e "fript" unu, cand altu...
In ce priveste retetele culinare, eu le am pe ale mele, ca in gusturile omului nu te poti... Intotdeauna adaug din bucataria ardeleneasca si iese perfect, atat la crap cat si la somn .
Si sa stii ca mi s-au cerut retetele de multi degustatori.
In ce priveste retetele culinare, eu le am pe ale mele, ca in gusturile omului nu te poti... Intotdeauna adaug din bucataria ardeleneasca si iese perfect, atat la crap cat si la somn .
Si sa stii ca mi s-au cerut retetele de multi degustatori.
"O zi în care nu ai râs, este o zi pierdută." Charlie Chaplin
Re: CRAP SI SOMN IN DELTA DUNARII
Cosmine,super racheta,eu asa zic la genul ala de crap,da' sincer,nu mi-o lua in nume de rau,asculta-l pe Sorin si nu-ti bate joc de bunatate de peste doar ca e pe langa tine frun ' localnic,p[t ei nu inseamna mare lucru,e doar un peste,o sa vina insa si vremea aia cand o sa vorbeasca de peste cu P mare si atunci o sa aibe respect,aveti rabdare,din fericire o sa apucam toti vremurile astea !!!
Re: CRAP SI SOMN IN DELTA DUNARII
Mai Cosmine ,noi le zicem la genul ala de crap ,,scoicar,,e al dracu rau in dril , frumos peste.
- craparulsef
- Veteran
- Mesaje: 1181
- Membru din: 04 Ian 2010, 21:17
Re: CRAP SI SOMN IN DELTA DUNARII
Sorin te rog fa incercarea asta:sorin1362 scrie:.... Pielea rumenita si cu grasimea de sub,...pentru mine e delicatesa, nectarul si ambrozia. Si e valabil si pentru crap si pentru somn.
Dupa ce filetezi somnul, da-i si pielea jos, pune fileurile dezosate intr-un vas, peste toarna lapte, (din lapte praf daca nu ai la indemana lapte proaspat) sa fie acoperite bine si lasa-le asa 1/2 ora. Intre timp prepara o compozitie ca pentru snitele (eu o fac ceva mai condimentata). Dupa juma de ora scoate fileurile (care in mod evident anterior au fost si portionate) scurgele putin da-le prin faina si prin compozitia facuta. Le prajesti in baie de ulei. Se servesc alaturi de orice garnitura, salate, cartofi pai, etc. se stopesc cu bere din belsug functie de cat de condimentate sunt...pofta buna!
P.S. La noi in zona se da pielea jos numai de la somn - ca sa dispara mirosul de lipovean spun cei mai hatri
INFO SULINA !!! - 0723.658.807
- cosmin mihut
- Veteran
- Mesaje: 885
- Membru din: 07 Ian 2010, 22:43
- Localitate: MEDIAS
Re: CRAP SI SOMN IN DELTA DUNARII
SORINE.....traiasca CRAPARUSEF ,om de mare calitate sper ca anul asta sa-l cunosc ,macar sa dau mana cu el mi-ar parea tare bine... Mult noroc va doresc la toti....
MERCEDES S
- cosmin mihut
- Veteran
- Mesaje: 885
- Membru din: 07 Ian 2010, 22:43
- Localitate: MEDIAS
Re: CRAP SI SOMN IN DELTA DUNARII
Iorgu prietene vad ca esti pe aici ti-am pus mai in urma o intrebare nu ai raspuns ,poate nu ai citit-o ,esti suparat ?? sau nu a inflorit livada asa cum te asteptai tu ????
MERCEDES S
Re: CRAP SI SOMN IN DELTA DUNARII
P.S. La noi in zona se da pielea jos'' dar pe urma se da si in sus da super reteta cu maceratul in lapte.ai incercat in vin alb?eu asa fac salaul
- craparulsef
- Veteran
- Mesaje: 1181
- Membru din: 04 Ian 2010, 21:17
Re: CRAP SI SOMN IN DELTA DUNARII
Reteta de "fileu de somn fara pene" (piele), are ca si istoric prepararea calamarului...dar asta e o alta poveste.
Revenind la subiect va mai dau o reteta de preparare a pestelui unde se aplica datul pielii inainte si inapoi!
Daca reusiti sa prindeti o anghila, cred ca deja s-a intamplat, procedati astfel: se spanzura cu capul in sus, petrecand prin ochi o sarma...se aplica o taietura usoara in jurul capului si se beleste toata de piele in jos...se cresteaza superficial pe toata lungimea, efectuand incizii paralele care ajung ca si adancime pana aproape de coloana. Se freaca cu sare, piper negru si boia de ardei iute, se unge cu usturoi pisat bine, dupa care se spanzura cu capul in jos petrecand o sarma undeva prin coada. Se trage pielea inapoi si se taie definitiv capul. Asa fara cap cu pielea pe dansa va sta la scurs, la umbra, vara, pana se transforma intr-un salam sibianodeltaic!
Se consuma taiata feliute, cu rosii proaspete si paine calda sau se mai poate adauga dupa gust un bidon de vin autohton! Pofta buna!
Revenind la subiect va mai dau o reteta de preparare a pestelui unde se aplica datul pielii inainte si inapoi!
Daca reusiti sa prindeti o anghila, cred ca deja s-a intamplat, procedati astfel: se spanzura cu capul in sus, petrecand prin ochi o sarma...se aplica o taietura usoara in jurul capului si se beleste toata de piele in jos...se cresteaza superficial pe toata lungimea, efectuand incizii paralele care ajung ca si adancime pana aproape de coloana. Se freaca cu sare, piper negru si boia de ardei iute, se unge cu usturoi pisat bine, dupa care se spanzura cu capul in jos petrecand o sarma undeva prin coada. Se trage pielea inapoi si se taie definitiv capul. Asa fara cap cu pielea pe dansa va sta la scurs, la umbra, vara, pana se transforma intr-un salam sibianodeltaic!
Se consuma taiata feliute, cu rosii proaspete si paine calda sau se mai poate adauga dupa gust un bidon de vin autohton! Pofta buna!
INFO SULINA !!! - 0723.658.807
Re: CRAP SI SOMN IN DELTA DUNARII
mie nu mi l-ai pregatit asa