Mesaj
de craparulsef » 26 Apr 2010, 11:35
Reteta de "fileu de somn fara pene" (piele), are ca si istoric prepararea calamarului...dar asta e o alta poveste.
Revenind la subiect va mai dau o reteta de preparare a pestelui unde se aplica datul pielii inainte si inapoi!
Daca reusiti sa prindeti o anghila, cred ca deja s-a intamplat, procedati astfel: se spanzura cu capul in sus, petrecand prin ochi o sarma...se aplica o taietura usoara in jurul capului si se beleste toata de piele in jos...se cresteaza superficial pe toata lungimea, efectuand incizii paralele care ajung ca si adancime pana aproape de coloana. Se freaca cu sare, piper negru si boia de ardei iute, se unge cu usturoi pisat bine, dupa care se spanzura cu capul in jos petrecand o sarma undeva prin coada. Se trage pielea inapoi si se taie definitiv capul. Asa fara cap cu pielea pe dansa va sta la scurs, la umbra, vara, pana se transforma intr-un salam sibianodeltaic!
Se consuma taiata feliute, cu rosii proaspete si paine calda sau se mai poate adauga dupa gust un bidon de vin autohton! Pofta buna!
INFO SULINA !!! - 0723.658.807