Am inceput sa ma pregatesc pentru concurs si as vrea sa stiu un lucru:
Este obligatorie folosirea firului de par
![thinking :-?](https://www.infopescar.tv/forum/images/smilies/39.gif)
Multumesc,
Moderator: florentiniuga
Da, in competitiile de crap nu se accepta nada vie si nici punerea oricarei momeli direct pe carlig, montura cu eliberare a plumbului in caz de rupere si carligul cu fir de par este obligatoriu.thomas scrie:Buna ziua,
Am inceput sa ma pregatesc pentru concurs si as vrea sa stiu un lucru:
Este obligatorie folosirea firului de par![]()
Multumesc,
Cred ca ar trebui completat ca sunt acceptate si monturile tip " D" .Nici ele nu incarca direct momeala pe carlig.serban_31 scrie:[
Da, in competitiile de crap nu se accepta nada vie si nici punerea oricarei momeli direct pe carlig, montura cu eliberare a plumbului in caz de rupere si carligul cu fir de par este obligatoriu.
....... vrei sa zici o parte din montura corectaserban_31 scrie:Pentru evitarea discutilor atasez montura corecta pentru competitie.
De eliberarea plumbului sau a momitorului in caz de rupere mentionasem frate MDI, hai sa explic mai clar ce inseamna acest lucru; pe firul inaintas sau shok leder se trage plumbul sau momitorul dupa care acesta se leaga de vartejul de la capatul rigului, astfel permitand pestelui in caz de rupere sa plece doar cu carligul si plumbul pierzanduse.Madalin007 scrie:....... vrei sa zici o parte din montura corectaserban_31 scrie:Pentru evitarea discutilor atasez montura corecta pentru competitie.sa nu uitam de eliberarea plumbului,care este cea mai importanta miscare
Sa inteleg ca monturile tip D nu sunt acceptate?! Ar fi o noutate ! Bine, pe Chiriacu 2 poate unii le considera prea sofisticate, inclin sa cred si eu acelasi lucru. Dar eu unul sincer am ajuns sa le fac mai repede decat pe cele fir de par. In general eu am la cel putin o lanseta o montura tip D si stiu de ce. Oricum, regulamentul nu se discuta si daca nu sunt acceptate te rog sa mentionezi,sa nu le mai iau cu mine.serban_31 scrie:Pentru evitarea discutilor atasez montura corecta pentru competitie.
Cristi este acceptata dar ce arati tu nu este folosit nici de toti grei carpfishingului romanesc.cristian505ro scrie:Sa inteleg ca monturile tip D nu sunt acceptate?! Ar fi o noutate ! Bine, pe Chiriacu 2 poate unii le considera prea sofisticate, inclin sa cred si eu acelasi lucru. Dar eu unul sincer am ajuns sa le fac mai repede decat pe cele fir de par. In general eu am la cel putin o lanseta o montura tip D si stiu de ce. Oricum, regulamentul nu se discuta si daca nu sunt acceptate te rog sa mentionezi,sa nu le mai iau cu mine.serban_31 scrie:Pentru evitarea discutilor atasez montura corecta pentru competitie.
Pentru cine nu stie cum arata o montura tip D, pun mai jos 2 poze. Boabele de porumb sau boiliesul nu se prind direct de carlig, ci se ataseaza anoului metalic, care culiseaza mai mult sau mai putin pe bucla "D-ului".
Ok, Serban, mercy de raspuns, era normal sa fie acceptata. Carligele din imagini sunt foarte mari pentru a se evidentia montura. Eu am facut si pe numere foarte mici si au mers struna! Faptul ca greii nostri ( si le port un mare respect!) nu o folosesc, e treaba lor, desi lasa-ma sa ma indoiesc....Am vazut eu cel putin un greu pe T1. La prima vedere pare mai sofisticata, dar e mult mai eficace decat firul de par, are cel putin 3 avantaje fata de acesta. E drept, se preteaza baltilor unde predomina pestele mare,probabil nu va fii cazul la Chiriacu cum spuneam. Acolo si eu voi folosi predominant firul de par, dar sunt dependent de montura D, de 2 ani de cand o folosesc si mi-a dat mari satisfactii.serban_31 scrie: Cristi este acceptata dar ce arati tu nu este folosit nici de toti grei carpfishingului romanesc.