Cupa Armonia Ed.3 - 20 - 22 iulie / Solacolu

Moderator: florentiniuga

Madalin Dirla
Veteran
Veteran

Re: Cupa Armonia Ed.3 - 20 - 22 iulie / Solacolu

Mesaj de Madalin Dirla » 01 Aug 2012, 13:05

Daca avea peste balta asa cum va reiesti la inventar trebuia ca la concursul Armonia trebuia sa se castige balta cu cel putin 500 kg ;)

bradlly
senior
senior

Mesaj de bradlly » 01 Aug 2012, 21:25

cristian505ro scrie:Stiind ca balta are 8 ha imi iese ca ar fii aprox. 13 tone de peste in balta.
La ultimul concurs s-au prins 122 de pesti cu greutate totala de 212 kg. ( 20 de echipe x 4 lansete = 80 lansete in 48 de ore ).
In decurs de 1 an (iulie 2011-iulie 2012 ) am fost la 4 concursuri la care s-a prins din ce in ce mai putin.
Pestele de 4 kg este foarte rar( ar trebuie sa fie 4 tone),iar cel de 5-6 kg extrem de rar ( La Armonia 1 anul trecut eu am prins captura 6 kg., anul asta captura a avut sub 6). Cel de peste 7 kg. este invizibil,este postat un ex. de peste 11 kg. la primul concurs de anul asta. In schimb e plin de ciortan intre 0,5 -1 kg. care nu apare in evaluare.

georgeoprea_ph scrie:Va salut!
Asa cum am promis , va prezint punctual rezultatele evaluarii facute luni 30.07.2012 - am intarziat putin datorita nevoii imediate de a aprecia cat mai corect populatia piscicola existenta.:
In urma evaluarii, s-a constatat:

- populatie densa de peste cuprins intre 1 si 3 kg, aproximativ 900 kg/ha
- populatie piscicola de peste 4 kg - aproximativ 500 kg/ha
- populatie piscicola cu greutati cuprinse intre 7-15 kg- aproximativ 10-15 bucati /ha
- Ten cu greutati de 5-10 kg - aproximativ 20 bucati/ha.
Ca si mentiune, din observatiile noastre pestele mare de peste 5 kg, sta in mare parte pe capetele baltii (Locurile 1-5), respectiv (Locurile (32-37), iar cel de 1-3 kg spre zona centrala a baltii.

Calitatea evaluarii a depins foarte mult si de conditiile meteo actuale - caldura foarte mare.
.In consecinta vom reevalua in aceasta toamna si in functie de rezultat vom lua decizia de populare in aceasta toamna sau in primavara anului viitor.

Atasez si cateva poze facute in perioada de evaluare.

Toate cele bune!

George Oprea
Administrator
Balta Solacolu
info@baltasolacolu.ro
0756290471
daca calculele sunt corecte ...in jur de 13 tone...vreau sa va zic doar atat..pe Magura 9, balta mai mare ca dimensiune ( mie unul asa mi se pare ) s-a populat din cate stiu cu aprox. 12 tone in decursul a 1 an si jumatate. Media capturilor este intre 2,5 si 5 kg, si este aproape imposibil cu o nada buna sa nu iei ceva inte 7 si 10 kg, iar intr-o partida de 24 de ore cu o nadire calculata si corecta, nu se poate sa nu intepi un overten ( poate confirma potentialul piscicol Cristi Matei care tocmai a petrecut 24 de ore pe balta ). La ora actuala Solacolu este departe, eu unul de un an de zile nu am mai mers, ...pacat, mare pacat, am avut in jur de 6,7 partide super faine. Am urmarit rezultatele concursurilor din ultimul an si sunt dezamagitoare. Poate ca acuma, dupa frumoasa investitie in locurile de cazare, ar fi cazul sa va aplecati atentia si asupra baltii.

Stima
APS Bucuresti
www.pescar-sportiv.ro
Alexandru Brad
0720.990.295

cristian matei
senior
senior

Mesaj de cristian matei » 03 Aug 2012, 12:14

pot confirma potentialul piscicol pentru Magura 9, iar in legatura cu Solacolu nu va pot spune decat ca promisiunile conducerii vor fii realizate. Am sprijinit si voi da o mana de ajutor meru cu ce voi putea. dar nu pot face comentarii legate de populatia actuala deoarece nu am mai pescuit recent si nu ma mai ocup personal de balta.
Cristian Matei

Scrie răspuns

Înapoi la “Crap si somn”