Retete BOILIES _INTRATI_
Moderator: florentiniuga
Re: Retete BOILIES _INTRATI_
Foarte interesanta reteta ta. Am sa o incerc si eu sa o rulez. Multumesc pentru idee.
- Vlad Pavlovici
- Partener
- Mesaje: 91
- Membru din: 05 Feb 2009, 21:29
Re: Retete BOILIES _INTRATI_
Salut, care e reteta lui Tim Richardson cu ingrediente imposibil de gasit in Romania?Spolonic scrie:Reteta este adaptata dupa o reteta scrisa de Tim Richardson si are un continut proteic de aproximativ 60 %. Adaptarea a fost facuta prin inlocuirea mai multor ingrediente imposibil de gasit in Romania.
Ai cel putin 25ml de aroma pe kilogramul de boilies. Asa recomanda Richardson?
Sugestia mea este sa testezi orice reteta inainte sa scrii despre ea. Altfel, risti sa induci in eroare.Spolonic scrie: Voi posta toate retele pe care le voi face pentru a folosi tuturor ca si sursa de inspiratie si totodata corectie a greselilor facute in ele.
Re: Retete BOILIES _INTRATI_
Va salut,
Reteta o voi posta diseara, este din cartea - Big Carp Secrets si se refera doar la mix-ul solid, autorul facand doar o recomandare asupra aromelor folosite pentru acesta.
Aromele folosite au fost de la Senzor in dozajul recomandat de producator.
Totodata, in cartea de mai sus, autorul mentiona posibilitatea mixarii mai multor arome, in cadrul aceluiasi mix, in dozele recomandate, chiar si in cantitatea maxima pentru fiecare in parte, atata timp cat nu fac parte din aceasi clasa de arome ( peste, fructe, seminte etc.) si bilele sunt fierte mai mult de 65-70 secunde.
Incerc sa nu induc pe nimeni in eroare cu retele postate, de aceea am mentionat ca sunt adaptate dupa alte retete prinzatoare ( spun autorii lor ). Multumesc pentru sugestie si voi incerca sa postez retete ulterior testarii lor, cu poze ale pestilor prinsi, sperand ca va fi cazul.
Cu stima,
Reteta o voi posta diseara, este din cartea - Big Carp Secrets si se refera doar la mix-ul solid, autorul facand doar o recomandare asupra aromelor folosite pentru acesta.
Aromele folosite au fost de la Senzor in dozajul recomandat de producator.
Totodata, in cartea de mai sus, autorul mentiona posibilitatea mixarii mai multor arome, in cadrul aceluiasi mix, in dozele recomandate, chiar si in cantitatea maxima pentru fiecare in parte, atata timp cat nu fac parte din aceasi clasa de arome ( peste, fructe, seminte etc.) si bilele sunt fierte mai mult de 65-70 secunde.
Incerc sa nu induc pe nimeni in eroare cu retele postate, de aceea am mentionat ca sunt adaptate dupa alte retete prinzatoare ( spun autorii lor ). Multumesc pentru sugestie si voi incerca sa postez retete ulterior testarii lor, cu poze ale pestilor prinsi, sperand ca va fi cazul.
Cu stima,
Fir intins !
Re: Retete BOILIES _INTRATI_
O întrebare..... Cum se fac pop-up-urilr și ce alternativă există la "făina de plută"?
"Iubitor de pescuit si bere"
- aurelbledea
- junior
- Mesaje: 2
- Membru din: 23 Feb 2008, 13:13
Re: Retete BOILIES _INTRATI_
Faina de pluta, asa cum se numeste nu este altceva decat pluta faramitata marunt. Personal am luat cateva dopuri de la sticlele de vin si cu imprumut de la sotie o razatoare. Pe fata cu rizurile cele mai mici am razuit dopurile si a rezultat o masa cam la fel de de fina ca cea pe care am vazut-o la o prezentare a celor de la sbs. Este adevarat ca trebuie sa te inarmezi si cu putina rabdare, prinzi experienta din mers.
Re: Retete BOILIES _INTRATI_
Ceva experienta am si putina rabdare, dar ma gandeam, daca exista alternativa la faina de pluta, adica un material care sa absoarba partea lichida mai mult si mai repede sa si pluteasca. Sau un proces tehnologic in care bila sa fie facuta plutitoare, o smecherie ceva. M-am apucat sa fac bile, inclusiv de citit lucrari de doctorat si masterat in piscicultura cu privire la hranirea si "atractia" pestilor.aurelbledea scrie:Faina de pluta, asa cum se numeste nu este altceva decat pluta faramitata marunt. Personal am luat cateva dopuri de la sticlele de vin si cu imprumut de la sotie o razatoare. Pe fata cu rizurile cele mai mici am razuit dopurile si a rezultat o masa cam la fel de de fina ca cea pe care am vazut-o la o prezentare a celor de la sbs. Este adevarat ca trebuie sa te inarmezi si cu putina rabdare, prinzi experienta din mers.
"Iubitor de pescuit si bere"
Re: Retete BOILIES _INTRATI_
Personal nu am incercat, deoarece presupun ca pana a ajunge la o reteta de pop-up iti trebuie ceva rabdare si boilies-uri aruncatte, dar din cate am citit se pot introduce in mix ingrediente cu o greutate specifica mai mica decat cea a apei ( faina de krill, faina de creveti, lapte praf, caseinat de calciu, etc. ).AlinBina scrie:Ceva experienta am si putina rabdare, dar ma gandeam, daca exista alternativa la faina de pluta, adica un material care sa absoarba partea lichida mai mult si mai repede sa si pluteasca. Sau un proces tehnologic in care bila sa fie facuta plutitoare, o smecherie ceva. M-am apucat sa fac bile, inclusiv de citit lucrari de doctorat si masterat in piscicultura cu privire la hranirea si "atractia" pestilor.aurelbledea scrie:Faina de pluta, asa cum se numeste nu este altceva decat pluta faramitata marunt. Personal am luat cateva dopuri de la sticlele de vin si cu imprumut de la sotie o razatoare. Pe fata cu rizurile cele mai mici am razuit dopurile si a rezultat o masa cam la fel de de fina ca cea pe care am vazut-o la o prezentare a celor de la sbs. Este adevarat ca trebuie sa te inarmezi si cu putina rabdare, prinzi experienta din mers.
Presupunand ca poti afla foarte usor greutatea celorlalte ingrediente din mixul tau, nu prea stiu cum afli greutatea lichidelor din partea solubila, avand in vedere ca cred ca stii ce este in ele.
Dupa cum am spus la inceput cred ca necesita multe incercari, dar cine a spus ca pescuitul este un sport usor.
PS : daca te apuci de treaba da-mi si mie de veste ca ideea se plateste, nu ?
Fir intins !
Re: Retete BOILIES _INTRATI_
Personal nu am incercat, deoarece presupun ca pana a ajunge la o reteta de pop-up iti trebuie ceva rabdare si boilies-uri aruncatte, dar din cate am citit se pot introduce in mix ingrediente cu o greutate specifica mai mica decat cea a apei ( faina de krill, faina de creveti, lapte praf, caseinat de calciu, etc. ).AlinBina scrie:Ceva experienta am si putina rabdare, dar ma gandeam, daca exista alternativa la faina de pluta, adica un material care sa absoarba partea lichida mai mult si mai repede sa si pluteasca. Sau un proces tehnologic in care bila sa fie facuta plutitoare, o smecherie ceva. M-am apucat sa fac bile, inclusiv de citit lucrari de doctorat si masterat in piscicultura cu privire la hranirea si "atractia" pestilor.aurelbledea scrie:Faina de pluta, asa cum se numeste nu este altceva decat pluta faramitata marunt. Personal am luat cateva dopuri de la sticlele de vin si cu imprumut de la sotie o razatoare. Pe fata cu rizurile cele mai mici am razuit dopurile si a rezultat o masa cam la fel de de fina ca cea pe care am vazut-o la o prezentare a celor de la sbs. Este adevarat ca trebuie sa te inarmezi si cu putina rabdare, prinzi experienta din mers.
Presupunand ca poti afla foarte usor greutatea celorlalte ingrediente din mixul tau, nu prea stiu cum afli greutatea lichidelor din partea solubila, avand in vedere ca nu cred ca iti poate spune nimeni, exceptand producatorul, ce contin ....
Dupa cum am spus la inceput cred ca necesita multe incercari, dar cine a spus ca pescuitul este un sport usor.
PS : daca te apuci de treaba si gasesti procentele minune, da-mi si mie de veste ca ideea se plateste, nu ?
Fir intins !
Re: Retete BOILIES _INTRATI_
Se pare ca reteta postata a dat rezultate ...
5 bucati dupa cum urmeaza :
113 grame la spartura de boilies
1,3 Kg - 18 mm ;
1,7 kg - 18 mm ;
3,1 kg - 18 mm ;
5,8 kg - snow man, 18 mm cu pop up fluoro de aprox 8-9 mm ;
5 bucati dupa cum urmeaza :
113 grame la spartura de boilies
1,3 Kg - 18 mm ;
1,7 kg - 18 mm ;
3,1 kg - 18 mm ;
5,8 kg - snow man, 18 mm cu pop up fluoro de aprox 8-9 mm ;
Fir intins !
- aurelbledea
- junior
- Mesaje: 2
- Membru din: 23 Feb 2008, 13:13
Re: Retete BOILIES _INTRATI_
Critic echilibrat sau oricum incercam sa definim starea de tranzitie de la flotabilitatea la neflotabilitatea boiliesurilor, trebuie avut in vedere faptul ca mixul vizat a fi prelucrat trebuie inchegat cu ceva mai usor ca apa. Acel ceva plus greutatea mixului trebuie sa aiba densitatea mai mica sau cel mult egala cu densitatea apei. Fara a tine un curs de fizica moleculara, reamintesc ca mai toate ingredientele in stare uscata plutesc pe luciul apei, pana in momentul in care moleculele de apa adera la suprafata acesteia dandui greutate mai mare si in consecinta se scufunda. Logic, pescuim pe substrat nu pe luciul apei. Boiliesului pop-up ii mai asociem ca sarcina si greutate boiliesului scufundator, deci normal este ca ingredientele sa aiba masa specifica mai mica ca masa apei sau mai concret conform principiului lui Arhimede masa apei deslocuite de boiliesuri sa fie cel mult egala cu masa boiliesurilor. Faina de pluta este o varianta buna, insa nu fara dezavantaje. Prelucrarea mixului fiind mai greoaie, deoarece pluta se incorporeaza mai greu in masa mixului. Oricum cantitatea de boiliesuri pop-up nu este mare, se pot rula in cantitai satisfacatoare, cu putina rabdare.
Re: Retete BOILIES _INTRATI_
Multumim foarte mult pentru introducerea in statica fluidelor ( nu moleculara ), dar se poate sa ne si transmiti ceva prin mesajul de mai sus ?
Ai incercat ? A mers ? Ai idee de compozitia unui mix care ar putea indeplinii conditiile de flotabilitate, exceptand faina de pluta sau bilele de pluta ?
Exista mix-uri fluoro, gata facute, de la Quest sau CCM, care oricat de mult lichid ai pune in compozitie, absoarbe doar un anumit procent/gram, se incheaga imediat si plutesc...
Care o fi secretul ? De fapt intrebarea este : care este ingredientul ?
Ai incercat ? A mers ? Ai idee de compozitia unui mix care ar putea indeplinii conditiile de flotabilitate, exceptand faina de pluta sau bilele de pluta ?
Exista mix-uri fluoro, gata facute, de la Quest sau CCM, care oricat de mult lichid ai pune in compozitie, absoarbe doar un anumit procent/gram, se incheaga imediat si plutesc...
Care o fi secretul ? De fapt intrebarea este : care este ingredientul ?
Fir intins !
Re: Retete BOILIES _INTRATI_
Incearca, in loc de fierbere, "coacere" la microunde.AlinBina scrie:Sau un proces tehnologic in care bila sa fie facuta plutitoare, o smecherie ceva.
I Fish. Therefore I am.
Re: Retete BOILIES _INTRATI_
cum prepar canepa ca sa o folosesc la boiliesuri ?
Peştele care scapă din undiţa pescarului este întotdeauna cel mai mare.
Re: Retete BOILIES _INTRATI_
1. o fierbi pana cand crapa bobul, o lasi la uscat, o rasnesti fin ;
2. o coci, in cuptor, pana cand crapa bobul, o rasnesti ;
3. o lasi la uscat pana cand boabele plutesc ( metoda englezeasca ), care personal o consider cea mai atragatoare avand in vedere ca nu isi pierde deloc din aroma si nutrienti, o rasnesti, dar atentie sa o alegi inainte ca mai poti gasi pietre si adio rasnita. Cel mai usor o usuci pe hartie de ziar, dar dureaza aproximativ 2-3 saptamani, sau o pui in sacii de uscat boilies-uri. In comert gasesti si canepa deja uscata, dar din cate am inteles este uscata fortat la UV, avand in vedere costurile si timpul si isi pierde mult din calitati ;
4. o fumezi
2. o coci, in cuptor, pana cand crapa bobul, o rasnesti ;
3. o lasi la uscat pana cand boabele plutesc ( metoda englezeasca ), care personal o consider cea mai atragatoare avand in vedere ca nu isi pierde deloc din aroma si nutrienti, o rasnesti, dar atentie sa o alegi inainte ca mai poti gasi pietre si adio rasnita. Cel mai usor o usuci pe hartie de ziar, dar dureaza aproximativ 2-3 saptamani, sau o pui in sacii de uscat boilies-uri. In comert gasesti si canepa deja uscata, dar din cate am inteles este uscata fortat la UV, avand in vedere costurile si timpul si isi pierde mult din calitati ;
4. o fumezi
Fir intins !
Re: Retete BOILIES _INTRATI_
mersi pentru sfaturi
Peştele care scapă din undiţa pescarului este întotdeauna cel mai mare.