Retete BOILIES _INTRATI_
Moderator: florentiniuga
- Costel Jambu
- senior
- Mesaje: 314
- Membru din: 15 Sep 2009, 15:36
- Localitate: Bacau
- Contact:
Re: Retete BOILIES _INTRATI_
Salut.
Un sfat de la voi as vrea si eu.
Anul trecut am cumparat vreo 6 diuze ,pe care le-am taiat cum am crezut de cuviinta si nu prea le-am nimerit.Stiam ca trebuiesc taiate la diametru mai mic de cat bila.Adica diametrul carnatului sa fie mai mic decat diametrul bilei.Exista o regula generala de taiere a capului diuzei?Stiam ca se taie cu 2 mm mai mic decat diametrul bilei.Am dat gres,nu le-am nimerit.Din 6 diuze ,doar 2 ,cred, ca au iesit binisor,dar bila nu e iesit perfect rotunda.Am mai vazut pe pv-tv,pe baiatul acela de la Sbs,cel care face bile,ca introduce capul duzei intr-unul din canalele mesei si apoi il taie ,dar nu am fost atent la ce distanta il taie,fata de capatul canalului.Voi cum faceti?
Am observat ca daca l-am taiat mai mult,orificiul fiind mai mare,mi se crapau bilele pe masa de rulat.Eu am 3 mese:16,18 si 20.Am si pistol ,dar de curand am stricat o masina de carne si o folosesc pe aceasta in locul pistolului.Iese carnatul mai compact.
Ajutati-ma,va rog cu diuzele astea,ca mi-am luat altele si nu as mai vrea sa le stric.
Numai bine.
Un sfat de la voi as vrea si eu.
Anul trecut am cumparat vreo 6 diuze ,pe care le-am taiat cum am crezut de cuviinta si nu prea le-am nimerit.Stiam ca trebuiesc taiate la diametru mai mic de cat bila.Adica diametrul carnatului sa fie mai mic decat diametrul bilei.Exista o regula generala de taiere a capului diuzei?Stiam ca se taie cu 2 mm mai mic decat diametrul bilei.Am dat gres,nu le-am nimerit.Din 6 diuze ,doar 2 ,cred, ca au iesit binisor,dar bila nu e iesit perfect rotunda.Am mai vazut pe pv-tv,pe baiatul acela de la Sbs,cel care face bile,ca introduce capul duzei intr-unul din canalele mesei si apoi il taie ,dar nu am fost atent la ce distanta il taie,fata de capatul canalului.Voi cum faceti?
Am observat ca daca l-am taiat mai mult,orificiul fiind mai mare,mi se crapau bilele pe masa de rulat.Eu am 3 mese:16,18 si 20.Am si pistol ,dar de curand am stricat o masina de carne si o folosesc pe aceasta in locul pistolului.Iese carnatul mai compact.
Ajutati-ma,va rog cu diuzele astea,ca mi-am luat altele si nu as mai vrea sa le stric.
Numai bine.
1 Aprilie...Ziua Nationala A Romaniei!
Re: Retete BOILIES _INTRATI_
Trebuiesc taiate cu 2-3mm mai mici deoarece carnatul cand iese , se mai umfla putin.Cel mai bine e sa le tai chiar mai mici de-atat si apoi in functie de cum iti ies bilele sa incepi sa le dai usor pe o foaie de smirghel pana ajungi la dinesiunea care te satisface pe deplin.
Re: Retete BOILIES _INTRATI_
Unele mixuri rulate cu lapte de porumb se ruleaza mai greu si se creaza o fisura in mijlocul bilei la acestea e greu sa obtii si o bila perfect rotunda si sa nu crape deloc bila in aceste cazuri trebuie facut un compromis in a renunta la idea de bile perfect rotunde .Pasta de boilies se comporta diferit in functie de taria pastei (pasta prea moale ,sau prea tare )in functie de compozitia mixului si in functie de viteza cu care este retras pistolul in comparatie cu viteza de iesire a carnatului din diuza ( dupa ceva experienta deja poti sa-ti dai seama ca ai nevoie sa alungesti carnatul cu o viteza de retragere mai mare a pistolului, sau sa o lasi sa se mai indese sa creasca in diametru prin retragerea mai lenta a pisolului )Exemplu :BIG FISH MIX de la Nutrabaits este aproape imposibil de rulat in solubile ( cu lapte de porumb )fara sa nu umbli la mix ( se sfarma tot ) .Red Hering de la Solar se ruleaza dar mai greu ( apar inevitabil gauri in bila si se lipeste de masa ) dar cu 50 gr de gel de zer sau Nutragel se rezolva problema .
Re: Retete BOILIES _INTRATI_
@ LUCKY
Ai primit MP-l ieri?
va doresc o zi buna
FIR "INCINS"
Ai primit MP-l ieri?
va doresc o zi buna
FIR "INCINS"
"Cine se fereste de agatatura , se fereste de crapi...in speta mari si foarte mari"
CLAUDIU CORAIU - B&C ENDURO CARP TEAM -
CLAUDIU CORAIU - B&C ENDURO CARP TEAM -
- Costel Jambu
- senior
- Mesaje: 314
- Membru din: 15 Sep 2009, 15:36
- Localitate: Bacau
- Contact:
Re: Retete BOILIES _INTRATI_
Salut.
Din ce s-a postat tind sa cred ca Lucky are dreptate.Cred si eu ca e de vina mixul,compozitia acestuia.Voi umbla la compozitie adaugand mai mult(nu foarte mult) liant.Vedem ce iese...asta prin martie ca nu ma apuc chiar acum.
Din ce s-a postat tind sa cred ca Lucky are dreptate.Cred si eu ca e de vina mixul,compozitia acestuia.Voi umbla la compozitie adaugand mai mult(nu foarte mult) liant.Vedem ce iese...asta prin martie ca nu ma apuc chiar acum.
1 Aprilie...Ziua Nationala A Romaniei!
Re: Retete BOILIES _INTRATI_
cateva poze cu reteta lui lucky facute de un incepator.
Re: Retete BOILIES _INTRATI_
CARE DIN ELE?
AU DAT ROADE?
AU DAT ROADE?
Succesul nu este cheia fericirii. Fericirea este cheia succesului. Daca iti place ce faci,vei avea succes
MUNTEANU BOGDAN
***CAMPION NATIONAL 2012 ***
***CAMPION NAȚIONAL 2017***
**CC CORBU**
MUNTEANU BOGDAN
***CAMPION NATIONAL 2012 ***
***CAMPION NAȚIONAL 2017***
**CC CORBU**
Re: Retete BOILIES _INTRATI_
Salut.Scuze ca am uitat sa spun care reteta,este cea cu pelete de la purina dar un pic modificata.Roadele se culeg toamna...deocamdata nimic.Pe unde pescuiesc eu nu se da la boilies, dar eu perseverez si poate or sa vina si roadele.
- miguel alex
- junior
- Mesaje: 3
- Membru din: 02 Mar 2011, 20:20
Re: Retete BOILIES _INTRATI_
vazind ca sinteti cam secretosi cu retetele voastre voi posta un link cu retete de bile facute de unii maestri spanioli care s au decis sa imparta din experienta lor cu noi pentru lamuriri s au neintelegeri nu ezitati sa imi scrieti si eu ii voi intreba sint foarte cooperanti fire intinse la toti http://www.carpones.com/boilies_a_la_carta asta e pt alegerea bilelor in functie de sezon aici va las un program pt a va calcula reteta de boilies http://www.carpones.com/boilie_calculator fabricarea bilelor pas cu pas si in imagini pt incepatori http://www.carpones.com/haciendo_tus_propios_boilies aici aveti unele retete cu probe http://www.carpones.com/boilie_perfecto_dulce si nu uitati nu s au inventat inca bilele magice jajajajajaj
Re: Retete BOILIES _INTRATI_
Un calculator ptr. mixuri a mai postat si Craprom pe crap.ro, adica aici si care mi se pare mult mai complet.
Re: Retete BOILIES _INTRATI_
Salutare,
Avand in vedere ca sunt un incepator in ale pescuitului voi posta mai jos o reteta facuta aseara pentru o parere din partea specialistilor.
Reteta este adaptata dupa o reteta scrisa de Tim Richardson si are un continut proteic de aproximativ 60 %. Adaptarea a fost facuta prin inlocuirea mai multor ingrediente imposibil de gasit in Romania.
Nu cunosc inca care va fi efectul bilelor, nu am mai facut aceasta reteta pana acum, dar arata destul de bine si au o consistenta foarte buna.
Pana in Martie, la prima bataie a pestelui, nu am cum sa va dau decat un feedback vizual sau olfactiv
Mix
Faina de peste integrala – 250 g
Faina arahide prajite – 200 g
Lapte praf – 200 g
PV1 – Colant – 100 g
Delicat de pui – 25 g
Gris – 100 g
Robin Red – 100 g
Sare – 20 g
Faina de viermi – 25 g
Canepa prajita/maruntita – 100 g
2 linguri betaina
Lichid
9 oua intregi ( cojile de oua contin calciu, un element necesar in hranirea crapilor si totodata pentru a avea o consistenata mai crocanta )
Aroma squid & octopus – 12 ml
Aroma capsuna & banane – 12 ml
Aditiv squid & octopus – 40 ml
Amino PPC – 40 ml
Ulei esential de piper negru - 20 picaturi
Activator Senzor Planet 1016 – 25 ml
Sirop de porumb dulce – diluat 50 ml sirop cu 50 ml apa calda ( fiarta in prealabil )
50 ml – Jack Daniels single barrel ( wiskey neafumat macerat individual in butoaie de stejar, aprox 10-12 ani vechime ), sau orice alt wiskey neafumat single malt, non blended http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_wh ... sky_brands
Se introduc ingredientele solide intr-o punga, destul de mare, pentru a crea un spatiu indestulator pentru a fi amestecate. Se strange la gura si se agita pret de aproximativ 5 minute pentru a omogeniza ingredientele. Partea lichida se amesteca omogen, dar incet pentru a nu face spuma ( bulele de aer reduc densitatea boilies-urilor si ii pot oferi prea multa flotabilitate, totodata bulele de aer in bila pot duce la craparea prematura dupa uscare )
Se face pasta si se introduce intr-o punga si se lasa in frigider minim 2 h ( eu personal prefer sa o las mai mult deoarece am vazut ca se intrepatrund mult mai bine aromele, aprox o zi ). Timpul de fierbere este de aproximativ 90 de secunde.
Se lasa la uscat aprox 24 ore. ( personal nu dispun de spatiu pentru uscare si nici ladite sau pungi speciale, le usuc pe acele servetele, tip sul, pe care le gasesti in comert, prosoape de hartie, si le intorc o data la 5-6 ore pentru o uscare uniforma )
Pasta s-a rulat destul de bine, dar masa de rulat a trebuie sa o stropesc cu putin ulei de masline pentru o mai buna alunecare.
Totodata avand in vedere lipsa zaharurilor din continutul bilelor am adaugat in apa de fierbere, doua lingur mari de melasa.
Diseara cand ajung acasa voi pune bilele in pungi de congelator, in care voi pune in prealabil un dip de squid and octopus sau pesca. ( in momentul in care bilele se dezgheata, absorb mult mai bine aromele adiacente din punga conferindu-le un plus de aroma si amino acizi – o parte din lichide pierzandu-se anterior prin fierbere ( oprarire ).
Voi reveni si cu alte retete pe la sfarsitul saptamanii.
Cu stima,
Avand in vedere ca sunt un incepator in ale pescuitului voi posta mai jos o reteta facuta aseara pentru o parere din partea specialistilor.
Reteta este adaptata dupa o reteta scrisa de Tim Richardson si are un continut proteic de aproximativ 60 %. Adaptarea a fost facuta prin inlocuirea mai multor ingrediente imposibil de gasit in Romania.
Nu cunosc inca care va fi efectul bilelor, nu am mai facut aceasta reteta pana acum, dar arata destul de bine si au o consistenta foarte buna.
Pana in Martie, la prima bataie a pestelui, nu am cum sa va dau decat un feedback vizual sau olfactiv
Mix
Faina de peste integrala – 250 g
Faina arahide prajite – 200 g
Lapte praf – 200 g
PV1 – Colant – 100 g
Delicat de pui – 25 g
Gris – 100 g
Robin Red – 100 g
Sare – 20 g
Faina de viermi – 25 g
Canepa prajita/maruntita – 100 g
2 linguri betaina
Lichid
9 oua intregi ( cojile de oua contin calciu, un element necesar in hranirea crapilor si totodata pentru a avea o consistenata mai crocanta )
Aroma squid & octopus – 12 ml
Aroma capsuna & banane – 12 ml
Aditiv squid & octopus – 40 ml
Amino PPC – 40 ml
Ulei esential de piper negru - 20 picaturi
Activator Senzor Planet 1016 – 25 ml
Sirop de porumb dulce – diluat 50 ml sirop cu 50 ml apa calda ( fiarta in prealabil )
50 ml – Jack Daniels single barrel ( wiskey neafumat macerat individual in butoaie de stejar, aprox 10-12 ani vechime ), sau orice alt wiskey neafumat single malt, non blended http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_wh ... sky_brands
Se introduc ingredientele solide intr-o punga, destul de mare, pentru a crea un spatiu indestulator pentru a fi amestecate. Se strange la gura si se agita pret de aproximativ 5 minute pentru a omogeniza ingredientele. Partea lichida se amesteca omogen, dar incet pentru a nu face spuma ( bulele de aer reduc densitatea boilies-urilor si ii pot oferi prea multa flotabilitate, totodata bulele de aer in bila pot duce la craparea prematura dupa uscare )
Se face pasta si se introduce intr-o punga si se lasa in frigider minim 2 h ( eu personal prefer sa o las mai mult deoarece am vazut ca se intrepatrund mult mai bine aromele, aprox o zi ). Timpul de fierbere este de aproximativ 90 de secunde.
Se lasa la uscat aprox 24 ore. ( personal nu dispun de spatiu pentru uscare si nici ladite sau pungi speciale, le usuc pe acele servetele, tip sul, pe care le gasesti in comert, prosoape de hartie, si le intorc o data la 5-6 ore pentru o uscare uniforma )
Pasta s-a rulat destul de bine, dar masa de rulat a trebuie sa o stropesc cu putin ulei de masline pentru o mai buna alunecare.
Totodata avand in vedere lipsa zaharurilor din continutul bilelor am adaugat in apa de fierbere, doua lingur mari de melasa.
Diseara cand ajung acasa voi pune bilele in pungi de congelator, in care voi pune in prealabil un dip de squid and octopus sau pesca. ( in momentul in care bilele se dezgheata, absorb mult mai bine aromele adiacente din punga conferindu-le un plus de aroma si amino acizi – o parte din lichide pierzandu-se anterior prin fierbere ( oprarire ).
Voi reveni si cu alte retete pe la sfarsitul saptamanii.
Cu stima,
Fir intins !
Re: Retete BOILIES _INTRATI_
Arata bine. Daca ingredientele astea le-ai avut, mie reteta mi se pare ok, ca si gramaje pe-acolo. In rest mai tine si de preferintele personale. Importante sunt si costurile la care ajunge astfel 1 kg de bile. Satisfactia ca prinzi la ceva gandit si facut de tine e insa nepretuita.
I Fish. Therefore I am.
Re: Retete BOILIES _INTRATI_
Sper ... revin oricum si cu feedback-ul retetelor incepand cu luna Martie...
Urmeaza sa mai postez una Duminica, deoarece in seara asta iar imi fac de treaba
Retetele sunt adaptate si nu copiate. Sunt de parere ca : daca altii au putut sa inventeze retete si sa dea roade, de ce nu ar putea oricine sa o faca, intr-adevar cunoscand anumite principii de baza in ceea ce priveste raportul (procentele) substantelor nutritive din acestea.
Dupa parerea mea, in loc ca toata lumea sa se planga ca nu are de unde sa faca rost de retete de boilies, ca nimeni nu le spune pe cele proprii, secretul acestor bile nu se poate gasii nicaieri si asa mai departe, ar fi mai bine sa se apuce sa puna mana pe o carte de bio-chimie ( sunt notiuni de baza in chimia alimentara care pot fi intelese si de un pusti de 14 ani ) pentru a afla notiunile de baza care stau la baza hranirii pestilor si ulterior sa isi dezlantuie spiritul inovativ, pe care sa fim seriosi il avem, ca doar suntem Romani.
Cred ca satisfactia ar fi mult mai mare asa ... sa stii ca ai prins cu o bila facuta de tine si nu copiata de la un altul.
Dar, ma repet, este doar o parere personala si nu vreau sa jignesc pe nimeni.
Voi posta toate retele pe care le voi face pentru a folosi tuturor ca si sursa de inspiratie si totodata corectie a greselilor facute in ele.
Cunoasterea este pentru oricine, dar perfectiunea se trage din multele tale esecuri. Se poate intr-adevar sa inveti si din ale altora pentru o mai scurta perioda de agonie
Mult succes si spor la creatie domnilor !
Urmeaza sa mai postez una Duminica, deoarece in seara asta iar imi fac de treaba
Retetele sunt adaptate si nu copiate. Sunt de parere ca : daca altii au putut sa inventeze retete si sa dea roade, de ce nu ar putea oricine sa o faca, intr-adevar cunoscand anumite principii de baza in ceea ce priveste raportul (procentele) substantelor nutritive din acestea.
Dupa parerea mea, in loc ca toata lumea sa se planga ca nu are de unde sa faca rost de retete de boilies, ca nimeni nu le spune pe cele proprii, secretul acestor bile nu se poate gasii nicaieri si asa mai departe, ar fi mai bine sa se apuce sa puna mana pe o carte de bio-chimie ( sunt notiuni de baza in chimia alimentara care pot fi intelese si de un pusti de 14 ani ) pentru a afla notiunile de baza care stau la baza hranirii pestilor si ulterior sa isi dezlantuie spiritul inovativ, pe care sa fim seriosi il avem, ca doar suntem Romani.
Cred ca satisfactia ar fi mult mai mare asa ... sa stii ca ai prins cu o bila facuta de tine si nu copiata de la un altul.
Dar, ma repet, este doar o parere personala si nu vreau sa jignesc pe nimeni.
Voi posta toate retele pe care le voi face pentru a folosi tuturor ca si sursa de inspiratie si totodata corectie a greselilor facute in ele.
Cunoasterea este pentru oricine, dar perfectiunea se trage din multele tale esecuri. Se poate intr-adevar sa inveti si din ale altora pentru o mai scurta perioda de agonie
Mult succes si spor la creatie domnilor !
Fir intins !