Retete BOILIES _INTRATI_
Moderator: florentiniuga
- cristea radu
- senior
- Mesaje: 383
- Membru din: 01 Dec 2007, 11:08
- Localitate: TURDA
- Contact:
Re: Retete BOILIES _INTRATI_
@lucky
Cel pe care il folosesc si eu,tu stii care este.
Cel pe care il folosesc si eu,tu stii care este.
- Costel Jambu
- senior
- Mesaje: 314
- Membru din: 15 Sep 2009, 15:36
- Localitate: Bacau
- Contact:
Re: Retete BOILIES _INTRATI_
Salut.Nu e nici un secret.Uite din ce se compune mixul:
400g micropeleta Aqua(nu le-am macinat si m-am chinuit putin.Urmatoarea data macin jumatate)
200g gris
100g faina de soia
100g izolat proteic de soia
100g lapte praf pentru sugari
100g robin red
100g mei decorticat
30g glm
20g betaina.
Partea lichida:
150ml lapte de porumb+150ml apa(aproximativ)
25ml multimino ppc
25ml nutramino
40ml csl
40ml melasa
20ml marine amino compound
7ml aroma s&o
2ml aroma strawberry.
Asta e tot.Azi fac si pozele sa vi le arat cum au iesit.Cred ca azi,daca nu ma fura iar somnul ,ca muncesc schimbul 3 saptamana asta.
Numai bine.
400g micropeleta Aqua(nu le-am macinat si m-am chinuit putin.Urmatoarea data macin jumatate)
200g gris
100g faina de soia
100g izolat proteic de soia
100g lapte praf pentru sugari
100g robin red
100g mei decorticat
30g glm
20g betaina.
Partea lichida:
150ml lapte de porumb+150ml apa(aproximativ)
25ml multimino ppc
25ml nutramino
40ml csl
40ml melasa
20ml marine amino compound
7ml aroma s&o
2ml aroma strawberry.
Asta e tot.Azi fac si pozele sa vi le arat cum au iesit.Cred ca azi,daca nu ma fura iar somnul ,ca muncesc schimbul 3 saptamana asta.
Numai bine.
1 Aprilie...Ziua Nationala A Romaniei!
- Costel Jambu
- senior
- Mesaje: 314
- Membru din: 15 Sep 2009, 15:36
- Localitate: Bacau
- Contact:
Re: Retete BOILIES _INTRATI_
Si apropo de bile solubile.Inainte cu o zi de a ma apuca eu sa fac bile, am cumparat 250g de bile solubile cu aroma de porumb de la un magazin de pescuit din Bacau.Am cumparat pentru a vedea,de curiozitate, daca vor iesi si ale mele cat de cat si de a vedea cat sunt acelea de solubile.Spre surprinderea mea,dupa ce am lasat o bila intr-un pahar cu apa,aceasta nu s-a topit nici dupa 24 de ore.Dupa 24 de ore se topise cam 2 m m din ea.Asa trebuie sa se comporte?Bilele sunt marca Senzor.Nu fac nici reclama ,nici antireclama.Doar o observatie.Dupa ce se usuca si ale mele fac si cu ele o proba,sau poate chiar duminica pe balta.
Numai bine.
Numai bine.
1 Aprilie...Ziua Nationala A Romaniei!
Re: Retete BOILIES _INTRATI_
Eu as renunta la cei 40 ml melasa si la 25 ml multimino ppc ( putina economie pe aceste vremuri nu strica !)
Re: Retete BOILIES _INTRATI_
Salutare.
Melasa ii cel mai ieftin lichid din reteta....deci poate altceva sa scoata,pentru economie...
Respecte!
Melasa ii cel mai ieftin lichid din reteta....deci poate altceva sa scoata,pentru economie...
Respecte!
Fir intins!
- Costel Jambu
- senior
- Mesaje: 314
- Membru din: 15 Sep 2009, 15:36
- Localitate: Bacau
- Contact:
Re: Retete BOILIES _INTRATI_
Salut.Dupa ce testez voi mai scoate sa vad cum e fara un ingredient sau altul.
Am adaugat si poze:
Pentru un incepator eu zic ca e am reusit ceva.Urmeaza testul final:pe balta.
Numai bine.
Am adaugat si poze:
Pentru un incepator eu zic ca e am reusit ceva.Urmeaza testul final:pe balta.
Numai bine.
1 Aprilie...Ziua Nationala A Romaniei!
- Costel Jambu
- senior
- Mesaje: 314
- Membru din: 15 Sep 2009, 15:36
- Localitate: Bacau
- Contact:
Re: Retete BOILIES _INTRATI_
Salut.Pentru boilies cu aroma de porumb,ce aroma de porumb mi-ati recomanda,de la ce firma?(are cineva de vanzare?)Multumesc.
Numai bine.
Numai bine.
1 Aprilie...Ziua Nationala A Romaniei!
Re: Retete BOILIES _INTRATI_
NASH,MAINLINEFisher scrie:Salut.Pentru boilies cu aroma de porumb,ce aroma de porumb mi-ati recomanda,de la ce firma?(are cineva de vanzare?)Multumesc.
Numai bine.
- Costel Jambu
- senior
- Mesaje: 314
- Membru din: 15 Sep 2009, 15:36
- Localitate: Bacau
- Contact:
Re: Retete BOILIES _INTRATI_
Salut.Un sfat de la voi as vrea.Imi puteti spune daca acest mix se va lega,sau care ar fi cantitatile indicate pentru a se lega mixul urmator(birdfood-aroma de porumb):
200g supergold 60
200g gris
100g faina de soia
100g izolat proteic de soia
100g meggablend dulce
100g concentrat proteic din zer(WPC)
100g mei de corticat
100g boabe de porumb bonduelle(date prin mixer/blender pana se obtine o pasta)
?? g dextroza
Parte lichida:
150ml lapte de porumb+150ml apa
30ml csl
30ml melasa
30ml betaina lichida
30ml sweetcorn extract
10ml aroma de porumb
Cam asta e.Cu bunavointa voastra astept sfaturi.
Numai bine.
200g supergold 60
200g gris
100g faina de soia
100g izolat proteic de soia
100g meggablend dulce
100g concentrat proteic din zer(WPC)
100g mei de corticat
100g boabe de porumb bonduelle(date prin mixer/blender pana se obtine o pasta)
?? g dextroza
Parte lichida:
150ml lapte de porumb+150ml apa
30ml csl
30ml melasa
30ml betaina lichida
30ml sweetcorn extract
10ml aroma de porumb
Cam asta e.Cu bunavointa voastra astept sfaturi.
Numai bine.
1 Aprilie...Ziua Nationala A Romaniei!
Re: Retete BOILIES _INTRATI_
Imi poate spune si mie cineva, in loc de 6 oua cate lapte de porumb trebuie sa pun sa fie bilele solubile, dar in loc de opt oua.
- cristea radu
- senior
- Mesaje: 383
- Membru din: 01 Dec 2007, 11:08
- Localitate: TURDA
- Contact:
Re: Retete BOILIES _INTRATI_
@jack007
Bati ouale si le pui intr-un flacon transparent si aceasi cantitate iti trebuie la solubile numai 50 cu 50 adica lapte cu apa(EX:daca iti iese 100ml iti trebuie 50ml lapte si 50ml apa)
PS:daca citeai si pagina 7 vedeai oricum numai bine
Bati ouale si le pui intr-un flacon transparent si aceasi cantitate iti trebuie la solubile numai 50 cu 50 adica lapte cu apa(EX:daca iti iese 100ml iti trebuie 50ml lapte si 50ml apa)
PS:daca citeai si pagina 7 vedeai oricum numai bine
Re: Retete BOILIES _INTRATI_
Cat timp tin boilesurile facute cu oua, ca am inteles ca nu prea tin mult timp si ca trebuie tinute la congelator iar cand le scoti le folosesti ca apoi nu mai sunt bune.
De ce trebuie tinute la congelator dupa ce le-am tinut cateva zile la zvantat ?
De ce trebuie tinute la congelator dupa ce le-am tinut cateva zile la zvantat ?
- cristea radu
- senior
- Mesaje: 383
- Membru din: 01 Dec 2007, 11:08
- Localitate: TURDA
- Contact:
Re: Retete BOILIES _INTRATI_
fiindca tot ce e cu ou e perisabil
- florentiniuga
- Master Admin
- Mesaje: 4649
- Membru din: 19 Noi 2007, 22:04
- Localitate: Bucuresti
- Contact:
Re: Retete BOILIES _INTRATI_
Nu e nevoie sa le bagi in congelator daca le pastrezi in sac la aer, la uscat. De asemenea, daca se usuca nu mucegaiesc decat daca le bagi in plastic sau cutii inchise. Cata vreme nu au umezeala si raman la aer e ok. Inainte de a le folosi, daca sunt prea uscate, le poti hidrata cateva ore cu apa din balta in care poti adauga dupa preferinta niste CSL si aroma.jack007 scrie:Cat timp tin boilesurile facute cu oua, ca am inteles ca nu prea tin mult timp si ca trebuie tinute la congelator iar cand le scoti le folosesti ca apoi nu mai sunt bune.
De ce trebuie tinute la congelator dupa ce le-am tinut cateva zile la zvantat ?
- florentiniuga
- Master Admin
- Mesaje: 4649
- Membru din: 19 Noi 2007, 22:04
- Localitate: Bucuresti
- Contact:
Re: Retete BOILIES _INTRATI_
Renunta la faina de soia daca bagi izolat proteic de soia. De asemenea renunta la dextroza, melasa si sweetcorn extract (e tot lapte de porumb), altfel faci lipici nu pasta.Fisher scrie:Salut.Un sfat de la voi as vrea.Imi puteti spune daca acest mix se va lega,sau care ar fi cantitatile indicate pentru a se lega mixul urmator(birdfood-aroma de porumb):
200g supergold 60
200g gris
100g faina de soia
100g izolat proteic de soia
100g meggablend dulce
100g concentrat proteic din zer(WPC)
100g mei de corticat
100g boabe de porumb bonduelle(date prin mixer/blender pana se obtine o pasta)
?? g dextroza
Parte lichida:
150ml lapte de porumb+150ml apa
30ml csl
30ml melasa
30ml betaina lichida
30ml sweetcorn extract
10ml aroma de porumb
Cam asta e.Cu bunavointa voastra astept sfaturi.
Numai bine.
Baga in schimb 100g faina de peste (daca ai predigerata e si mai bine). Orice mix contine ceva faina de peste, chiar daca e birdfood. Pune-i si ceva amino.
Eu as inlocui si pasta de bonduelle cu faina de porumb. Mai pune-i si o lingura de sare si e ok.