POTENTIATOR DE GUST SI AROMA
Moderator: florentiniuga
POTENTIATOR DE GUST SI AROMA
Glutamatul monosodic ( E621) este un aditiv alimentar care se foloseste din belsug in mai toate alimentele pentru a mari ampenta lor gustativa , ma intreb ?? de ce nu ar fi bun si in boilies , poate sunt deja pescari care l-au si folosit deja. Astept pareri pro si contra pentru mai multe informatii despre E621, cu motorul de cautare Google gasiti zeci de articole.
Re: POTENTIATOR DE GUST SI AROMA
Pai se foloseste ceva asemanator (sau chiar identic poate):
Monosodium Glutamate (MSG), Producator: Vision Baits
MSG este sarea de sodiu provenita din acidul glutamic, un aminoacid neesential. Se foloseste ca aditiv cu rol de potentator de aroma. In nade, are o functie de aromatizare similara cu cea pe care glutamatul o are in hrana naturala.
MSG scoate in evidenta mai ales aromele de carne. Multi cercetatori considera ca MSG da un gust special, diferit de cele patru gusturi cunoscute: sarat, dulce, amar si acru. Acest al cincilea gust este numit de japonezi Umami, MSG find de altfel un ingredient frecvent intalnit in bucataria asiatica.
Disponibil in cutii de 100g.
Doza recomandata: o lingurita plina la 6 oua
Se gaseste la magazinul ... fish
Monosodium Glutamate (MSG), Producator: Vision Baits
MSG este sarea de sodiu provenita din acidul glutamic, un aminoacid neesential. Se foloseste ca aditiv cu rol de potentator de aroma. In nade, are o functie de aromatizare similara cu cea pe care glutamatul o are in hrana naturala.
MSG scoate in evidenta mai ales aromele de carne. Multi cercetatori considera ca MSG da un gust special, diferit de cele patru gusturi cunoscute: sarat, dulce, amar si acru. Acest al cincilea gust este numit de japonezi Umami, MSG find de altfel un ingredient frecvent intalnit in bucataria asiatica.
Disponibil in cutii de 100g.
Doza recomandata: o lingurita plina la 6 oua
Se gaseste la magazinul ... fish