Da, aveti dreptate, ar fi mult mai frumos sa prindem crapii cu aceleasi momeli ca acum 20 de ani...dar oamenii au evoluat...la fel si metodele de pescuit. Stau si ma intreb totusi, daca metodele folosite acum 30 de ani sunt de fapt cele traditionale si nu cumva sunt cu mult mai evoluate decat cele folosite acum 60 de ani. Poate ca am putea socoti, ca forma traditionala de pescuit, harponatul cu unealta aia cu 3 craci...sau modul in care unii chinezi "vaneaza" pestii (vezi link: http://www.trilulilu.ro/astronom/f94e662b0cbe31), haituindu-i cu cormoranii, exact ca la o vanatoare cu caini... si mai bine - modul in care pescuiau eschimosii, folosind pe post de naluca o bucata de lemn sau mai stiu eu ce alt material de confectionat naluci prinzacioase.costelino scrie:Din cate imi dau seama, trebuie sa ai cel putin facultatea de medicina sa prinzi un amarat de crap?
Metodele traditionale nu mai sunt bune?
Hai sa fim seriosi cu proteinele astea!
Prea ne scarpinam.Sunt unii pescari cu capturi peste ceea ce se vorbeste aici,pescari adevarati care pescuiesc
la fel ca acum 30 de ani.Daca recurgi la toate aceste artificii unde mai este placerea capturii salbatice,a naturii?
O sa inventam anumiti hormoni pe care o sa-i legam de o sfoara pe care o vom plimba pe mijlocul baltii cu toti
pestii tinandu-se dupa ea iar altul ii va ridica cu minciogul spunand ca e un super pescar,ca are cea mai tare reteta
ca are cele mai tari scule ca dispune de cea mai eficienta strategie.Lasati-o balta!
Jucati corect fata de adversar(ce este in balta),iar satisfactiile sunt mult mai mari.Asta daca va place natura.
Asa cum am trecut de la mersul cu caruta la cel cu masina...eu cred ca folosind momeli mai atractive, tot pescuit se numeste.