Faina de GLM( scoica cu buza verde)

nada mileniului 3

Moderator: florentiniuga

Scrie răspuns
LUCKY
senior
senior

Faina de GLM( scoica cu buza verde)

Mesaj de LUCKY » 06 Mar 2010, 09:43

Multi pescari de crap si nu numai, cunosc si folosesc extractul de GLM ,dar tot atat de putini sunt cei care nu cunosc si nu folosesc faina de GLM ,motivul este simplu nu se gaseste la noi in magazinele de profil.Eu personal o cumpar din Ungaria si costa in jur de 60 ron /kg pret de magazin ,(dozarea este de 100-150 gr/kg) este fabricat de firma Chytil.sk( http://www.....) .Despre calitatile sale pot spune ca are un miros percutant de scoica imbunatateste calitatile nutritive ,gustative si olfactive a boiliesului.Aproape ca nu exista apa (fie ea salbatica sau ferma piscicola) unde in combinatie cu putin extract , fara sa folosim aroma lichida sa nu prinda crap(si cu un mix mai slabut).Sincer "dau din casa" aceasta informatie in speranta ca poate un comerciant de nade o va importa si la noi si ma va scuti de drumuri sau de alte obligati pe care o cere procurarea lui.Pe siteul lor exista catalogul pe 2010 iar produsul este notat cu nr 67 cu denumirea GLM Moucka.

Tibi30
Veteran
Veteran

Re: Faina de GLM( scoica cu buza verde)

Mesaj de Tibi30 » 06 Mar 2010, 16:20

=D> =D> =D> =D> ...pacat ca nu sant mai multi ca tine LUCKY....majoritatea stiu numai de mistouri...am trimis la acel concurs de pe site,exact un articol(cateva randuri acolo..dar hai sa-i zic articol..)despre ,,datul din casa"....si ti-am mentionat numele...esti printre putinii de pe acest forum,care vii cu info utile,reale,care nu faci mistouri,si raspunzi lntrebarilor cu cea mai mare seriozitate...ma repet...pacat ca nu sant mai multi ca tine...
PS-O sa-ti sara ,,baietii" ln cap ca iei painea de la gura...(m-am uitat pe site la cc moore,si nu au aceasta faina...dar multe ingrediente sant,super..si la pret..si o sa cumpar de la ei..)

LUCKY
senior
senior

Mesaj de LUCKY » 06 Mar 2010, 19:34

Sa sti ca nu degeaba am porecla LUCKY care pe linga "aduce noroc" mai inseamna si "de bun augur" depinde pentru cine? :))

tonny
senior
senior

Mesaj de tonny » 06 Mar 2010, 19:54

super interesante posturile tale pe sectorul de nade si momeli chiar imi place ceea ce citesc si imi pare interesant totodata.Rar se intampla ca cineva cunoscator sa le dezvaluie si celor mai putin documentati atatea informatii fara ai lua peste picior cum fac unii de aici se stiu ei care nu tre date nume.O intrebare,oare GLM care se foloseste in industria sporturilor de performanta este buna de ceva ca denumirea este aceeasi nu stiu daca are si aceeleasi efecte asupra "prietenilor nostrii" mai mici din balta? :-??

LUCKY
senior
senior

Mesaj de LUCKY » 06 Mar 2010, 23:30

tonny !! este prima oara ca aud de GLM folosit in sport :-? .Da-mi un site? ,un tabel cu valorile nutritionale ? un pret ? sa vedem raportul pret/calitate,sa vedem merita sa fie incercat.Nu mai e o mirare pentru mine ca un produs destinat consumului uman sa fie mai ieftin ca unul similar pentru boilies @-).

ZARGUZON ADRIAN
membru activ
membru activ

Mesaj de ZARGUZON ADRIAN » 07 Mar 2010, 00:54

@LUCKY ce parere ai despre acest GLM uite fisa tehnica:

Moisture left. g/100g 0 to 5
Carbohydrate g/100g 12 to 25
Lipids g/100g 6 to 15
Crude Protein g/100g 50 to 70
Ash g/100g 2 to 10
Glycosaminoglycans (Gag) % NLT 2.0%

Heavy metals:
Lead mg/kg NMT 1.0
Cadmium mg/kg NMT 2.0
Mercury mg/kg NMT 1.0
Total Arsenic mg/kg NMT 14.0
Omega 3 fatty Acids g/100g NLT 2.0
(EPA/ DHA per 100g) Oil

Total Aerobic plate count CFU/g < 10,000
Yeast and mould CFU/g < 150
E-Coli P/g Not Detected
Salmonella P/10g Not Detected
Enterbacteriaceae CFU/g < 100
ps poate pui si tu o fisa tehnica a GLM-ului de 60 roni

LUCKY
senior
senior

Mesaj de LUCKY » 07 Mar 2010, 09:33

Din pacate nu am o fisa cu nutrientii din faina de GLM de la Chytil si pentru ca nu o cumpar direct de la ei si nici nu cunosc limba Slovaca nu am posibilitate sa fac rost de ea.Datele postate de tine daca apartin unui extract sau faini de GLM la prima vedere pare a fi , si nu ar fi mai bun decat extractul de la CC Moore , defapt doar de la ei am singura fisa pentru comparatie toate astea daca privim proteina doar din exterior, daca "intru in ea " comparand si profilele aminoacidice pot trage si o concluzie mai clara ,iar daca mai exista si specificatia ca :proteina digestibila pentru crap x % e si mai super. In general digestibilitatea proteinei se determina pentru produsele umane probabil datorita costurilor pe care le implica si nu intodeauna cea ce este digestibil la om in x % va fi la fel la crap.( dar nu e cazul la GLM ).Pe baza datelor care le am sa fac comparatia:
    GLM -ul postat de Adrian are in fiecare 100 gr produs :
      umiditate 0-5 gr
        carbohidrati 12-25 gr
          ulei 6-15 gr
            proteina 50-70 gr
              cenusa 2-10gr
                Fisa extractului de GLM luat de pe siteul CC Moore arata astfel :
                  in ficare 100 gr produs exista:
                    umiditate nu e dat
                      carbohidrati 5-15
                        ulei 15-20gr
                          proteina 40-50 gr
                            cenusa 20-30 gr
                                La prima vedere se vede prima are proteina ,carbohidrati in doze mai mari carbohidratii nu prea conteaza ( exista in laptele de porumb destul :)) ) bulina rosie pentru proteina( 1-0),cel de la CC Moore este mai uleios cea ce inseamna miros mai puternic ( 1-1 ,la cat se foloseste nu influenteaza semnificativ continutul de ulei din mix ca sa ne facem probleme ca nu poate fi folosit pe ape reci) cenusa la prima este redusa probabil din motive bine intemeiate (2-1)
                                  Toate aceste cifre sunt egale cu zero daca nu aduc mai multi crapi pe saltele( mai ales daca si costa mult) sunt date informative utile in prima faza a drumului lung de la ingredient ......la crap pe saltea .

tonny
                                  senior
                                  senior

Mesaj de tonny » 07 Mar 2010, 13:49

te rog explica mai in detaliu ce inseamna in termeni "pescaresti" GLM? este vorba cumva de un aminoacid extras din scoica cu buza verde? sau........lamureste-ma un pic si pe mine.Iar in legatura cu site ala destinat consumului uman pt performante sportiva am gasit un produs pe care scrie GLM si este pe baza de glutamina care este unul dintre cei mai importanti aminoacizi,tesuturile musculare fiind alcatuite in proportie de 60% din glutamina,iar o deficienta de glutamina reda starea de catabolism muscular.Nu stiu sigur daca este vorba despre aceelasi produs sau macar pe aproape si daca in urma consumului de catre d-l crap ar avea acelasi efect.Stima iar daca am scris prostii scz atat stiu si eu :-$

LUCKY
                                  senior
                                  senior

Mesaj de LUCKY » 07 Mar 2010, 15:17

GLM vine din prescurtarea Green Lipped Mussel care tradus inseamna scoica cu buza verde de obicei provine din crescatoriile din Noua Zeelanda ,nu stiu daca are chiar buza verde ( orcum mie imi plac buzele feminine roz)din ce cauza "iubeste" crapul scoica cu buza verde ?.. sau mai bine spus de ce nu se face un extract sau faina din scoica de apa dulce ?. :-? .. pe care o si consuma si creste la dimensiuni mari daca o are in meniul zilnic( e vorba de scoica vie exemplu e Sarulesti , Dunarea,sau alte ape bogate in scoici)Raspunsul e: nu stiu ! probabil firmele mari de nada su pescari de teste ai acestor firme au facut teste cu toate speciile de scoici si au ajuns la concluzia ca GLM-ul e cel mai bun. GLM-ul ca multe altele produse au fost "imprumutate" la inceput din industria farmaceutica.GLM-ul contine multe vitamine ,minerale ,aminoacizi esentiali,ulei Omega 3 , cum am mai scris si la inceputul topicului la noi in tara nu se gaseste numai extractul de GLM care este mai concentrat si binenteles si mai scump.Singura faina de scoica cunoscuta de mine este cea de la Chytil indiferent ca e din GLM sau din alte scoici pe mine ma ajuta si pana nu apare alceva mai bun si mai ieftin e OK. Glutamina este un aminoacid ( aminoacidul e o comonenta a proteinei) non esential cea ce inseamna ca poate fi produs de organism , cele esentiale nu pot fi sintetizate de organism si trebuie sa fie furnizate zilnic prin hrana.

tonny
                                  senior
                                  senior

Mesaj de tonny » 07 Mar 2010, 15:29

Ms LUCKY pentru lamurire si o sa urmaresc in continuare posturile tale sa vad cum o sa evolueze discutia in continuare.O sa incerc si eu anul acesta mai multe tipuri de bile, de fapt doar de anul acesta o sa dau cu bile home-made ca pana acuma am folosit doar ready-mady de cateva ori fara rezultate(un caras la 500 gr :D ) dar nu m-am descurajat si sper ca anul acesta sa progresez in pescuitul crapului care nu il practic numai de putin timp aproape 2 ani mergand doar pe momeli traditionale (porumb,rama,viermi,larve si restu .........etc)

LUCKY
                                  senior
                                  senior

Mesaj de LUCKY » 07 Mar 2010, 15:35

Am uitat ceva scoicile apartin de nevertebrate ca si rimele ,viermi, molustele,larvele de tintar si libelula toate astea contin betaina naturala . SA NU SE INTELEAGA CA BETAINA SE EXTRAGE DIN NEVERTEBRATE.Am scris cu majuscule sa vada toti ca nu cumva sa primesc un repros cum a fost cel al lui Mosharu care fara sa se documenteze mi-a rinjit in fata ca as fi afirmat ca betaina se extrage din GLM si inca nu a binevoit sa-si retraga acuzatia :-w Aticolul trimis la concursul InfoPescar "atinge "si betaina ,rolul lui in viata de zi cu zi si in carpfishing.

Scrie răspuns

Înapoi la “Boiliesuri”