Dip-uire boiliesuri
Moderator: florentiniuga
- mario_kempes10
- senior
Dip-uire boiliesuri
As dori sa stiu cum se face dip-uirea boiliesurilor(atat cele tari cat si cele solubile),adica cit timp se tin in dip,cu cat timp inainte de partida de pescuit se face aceasta operatie,dip-ul trebuie sa acopere boliesurile sau numai umezite,dip-ul sa fie din aceeasi aroma,etc.etc.

- george-alexandru
- Veteran
Re: Dip-uire boiliesuri
bilele fierte pot fi scufundate in dip ininte de lansare sau pot fi tinute in dip pe o perioada nedeterminata,rau nu are cum sa faca.la cele solubile in schimb dipuirea trebuie facuta ininte de folosire pt ca exzista riscul de a se dizolva in dip si sa nu mai avem ce pune pe carlig sau se pot hidrata si inmuia prea tare si in apa sa se dizolve mult mai repede si sa pescuim cu carligul gol.aroma dipului nu cred ca trebuie sa fie neaparat identica cu cea a bilei pt ca rolul dipului este de a crea un plus de atractie mai rapid al bilei de carlig.
personal la solubile le trec printr/o baie de csl,aroma,atract dupa care le las putin la aerat si suprafata bilei se va carameliza si va fi irezistibila
personal la solubile le trec printr/o baie de csl,aroma,atract dupa care le las putin la aerat si suprafata bilei se va carameliza si va fi irezistibila

S-ar putea sa se puna in Dip si miere fiarta sau nefiarta?
Multumesc
Fir intins tuturor!!
Multumesc
Fir intins tuturor!!
Daca pescuit nu e,nimic nu e!!!
- florentiniuga
- Master Admin
De ce nu? Dar nu fiarta. Nu ai niciun motiv s-o fierbi. In afara de pierderea aromei nu rezolvi nimic. Cel mai bine ar fi sa folosesti lapte de porumb. Pentru crap, e mai bun ca mierea pentru noi si e foarte dulce. Totusi, tine cont de recomandarea ca atunci cand te vei apuca sa faci boiliesuri, indulcitorii sa-i pui in compozitie, nu in dip.roby scrie:S-ar putea sa se puna in Dip si miere fiarta sau nefiarta?
Multumesc
Fir intins tuturor!!
Multumesc mult!!!
Eu cand am incercat sa fac boiliesuri am fiert-o, dar cred ca data viitoare o sa iasa.
Fir intins!!!
Eu cand am incercat sa fac boiliesuri am fiert-o, dar cred ca data viitoare o sa iasa.
Fir intins!!!
Daca pescuit nu e,nimic nu e!!!
- sky_sergiu
- membru activ
atunci cand dipuim boilesurile trebuie neaparat sa fie boilesuri facute de noi sau putem dipui si cele ready-made care au deja o vaga aroma? de exemplu eu vreau sa tin niste boilesuri ready-made in lapte de porumb o perioada.aroma lor originala este de miere.
- florentiniuga
- Master Admin
Nu cred ca are rost. Laptele de porumb contine o aroma si un indulcitor pe care le poti folosi mai eficient separat. Incearca deci sa faci un dip din aroma pe care o doresti, un indulcitor (daca crezi ca e cazul), eventual un sirop, la care merge sa adaugi, in functie de temperatura apei si putin alcool (un lichior bazat pe aceeasi aroma sau palinca). Asta e o recomandare de dip ieftin. Daca vrei unul de calitate, care contine si lapte de porumb, noteaza :sky_sergiu scrie:atunci cand dipuim boilesurile trebuie neaparat sa fie boilesuri facute de noi sau putem dipui si cele ready-made care au deja o vaga aroma? de exemplu eu vreau sa tin niste boilesuri ready-made in lapte de porumb o perioada.aroma lor originala este de miere.
CSL + ATRACTAMINO + AMINO PPC + aroma + atract + lapte de porumb
De fapt e vorba despre componenta lichida de la boiliesurile solubile. Aroma merge supradozata. Poti renunta la ATRACTAMINO si AMINO PPC daca boiliesurile pe care vrei sa le dipuiesti sunt de buna calitate. Insa, nefind un dip ieftin, nu-ti recomand sa-l faci decat daca iti produci singur boiliesurile si iti raman aceste substante, altfel, mai bine iti cumperi un dip gata facut.
- sky_sergiu
- membru activ
thx :shock: deocamdata abia am inceput sa pescuiesc la boilesuri, singura mea experienta cu aromele sunt boabele de porumb aromate tot ready-made, asa ca o sa incerc prima varianta de dip pe care mi-ai recomandat-o 8)
- Lucas_Alin
- junior
care ma ajuta cu niste sfaturi
care este regula dip-urilor, de exemplu pt Squid Octopus si pt Scopex ce dip sa folosesc ..exista vreo regula , ce imi recomandati..pt beltile unde nu prea sunt obisnuit cu boilesurile ..si ..si...astept sfaturile voastre!!!
- iulian petre
- Veteran
Re: care ma ajuta cu niste sfaturi
Lucas_Alin scrie:care este regula dip-urilor, de exemplu pt Squid Octopus si pt Scopex ce dip sa folosesc ..exista vreo regula , ce imi recomandati..pt beltile unde nu prea sunt obisnuit cu boilesurile ..si ..si...astept sfaturile voastre!!!
pt. mine nu exista o regula anume....dar nu folosesc ca dip decat partea lichida care mi-a ramas de la fabricarea bilelor si mai adaug putina aroma.....pt. baltile care nu sunt obisnuite cu bilele mai bine le l-asi asa ca odata trecute pe bile o sa te coste mult mai mult un pescuit si tot pestele ala o sa-l prinzi...doar ca pescuitul la bile e un pescuit foarte curat...

Am niste boilessuri ready-made S&Ode la SBS, iar o parte din ele le am in aroma de capsuna amestecata cu CSL de aprox. 1 an.
Eu zic ca le ajunge, si sunt curios de rezultate pt. ca am mai dat doar de 2 ori la bile. Bineinteles ca pentru nadire voi opta pt. porumb, grau, canepa (toate fierte) + boiles sfaramat + ceva secret (deocamdata). Am sa postez rezultatele, daca o sa am
Eu zic ca le ajunge, si sunt curios de rezultate pt. ca am mai dat doar de 2 ori la bile. Bineinteles ca pentru nadire voi opta pt. porumb, grau, canepa (toate fierte) + boiles sfaramat + ceva secret (deocamdata). Am sa postez rezultatele, daca o sa am

I love carp!
- iulian petre
- Veteran
daca pescuiesti numai la bile nadeste numai cu canepa incoltita si cu sparturi de bile.... altfel o sa strici locul.
Salutare.
Un dip simplu, la indemina oricui si la un pret mai mult decit accesibile, il gasiti in supermarketurile din orasul in care stai ...poate pentru uni dintre voi nu este o noutate ...toppingul pentru inghetate cu tot felul de arome fructate ,la care se poate adauga si betaina(amino ,si de ce mai dispui..) pentru un plus de atractivitate... Eu l-am folosit simplu asa cum l-am luat din magazin cu rezultate la :crap,ten si caras care a intrat accidental la bile...
Un dip simplu, la indemina oricui si la un pret mai mult decit accesibile, il gasiti in supermarketurile din orasul in care stai ...poate pentru uni dintre voi nu este o noutate ...toppingul pentru inghetate cu tot felul de arome fructate ,la care se poate adauga si betaina(amino ,si de ce mai dispui..) pentru un plus de atractivitate... Eu l-am folosit simplu asa cum l-am luat din magazin cu rezultate la :crap,ten si caras care a intrat accidental la bile...
Fir intins!
- Lucas_Alin
- junior
<b>tot eu</B>
oky....si pan la urma voi c ziceti : c dip sa folosesc pt boilesuri solubile cumparate : pt Scopex si pt S&O, dipuirea o voi face inainte de lansare pt k sunt solubile , iar dak le tin mai mult in dip risc sa se dizolve foarte rpd...sa nu va scapati sa spuneti ceva secrete :p...glumeam
...multumesc pt raspunsuri....fir intins si voua

- florentiniuga
- Master Admin