buna ziua dragi pescari..
doresc sa fac si eu lapte de porumb..am citit pe forum si am vazut ca uni dilueaza gucoza cu apa 50 / 50..
doresc sa fac si eu lapte de porumb..dar mi e teama sa nu se acresasca sau sa isi schimbe culoarea..
Ma puteti ajuta cu un sfat ??
cum se face LAPTELE DE PORUMB ???
Moderator: florentiniuga
- florentiniuga
- Master Admin
- Mesaje: 4649
- Membru din: 19 Noi 2007, 22:04
- Localitate: Bucuresti
- Contact:
Re: cum se face LAPTELE DE PORUMB ???
Se vede ca ai citit superficial, pentru ca subiectul a fost dezbatut amanuntit. Totusi, ca sa-ti raspund, asa-zisul lapte de porumb se obtine doar prin procese industriale, fiind o faza intermediara (penultima) in prelucrarea amidonului din porumb, mai precis este extractul din glucoza, in stare lichida chiar mai consistenta decat mierea, din care se obtine prin cristalizare dextroza.gpo scrie:buna ziua dragi pescari..
doresc sa fac si eu lapte de porumb..am citit pe forum si am vazut ca uni dilueaza gucoza cu apa 50 / 50..
doresc sa fac si eu lapte de porumb..dar mi e teama sa nu se acresasca sau sa isi schimbe culoarea..
Ma puteti ajuta cu un sfat ??
Nu exista pericol de "acrire", deoarece "zaharul" este el insusi un conservant (ex. dulceata, gem, compot, etc.). Nu exista nici variatii de culoare, deoarece in stare pura este transparent. Poate deveni mat-albicios daca incepe sa se cristalizeze (sa se zahariseasca cum se zice) dar asta inseamna ca nu este in stare pura, ci a fost diluat. Cei care-l ambaleaza (pentru pescuit) adauga diversi coloranti, fara niciun motiv real, doar ca sa se vanda mai bine. De la producatorii directi se poate cumpara foarte ieftin la butoi. Pretul de raft din magazine este unul din cele mai mari jafuri, cu adaosuri comerciale, in procente, de ordinul sutelor.