Boilies
Moderator: florentiniuga
- amikul
- junior
- Mesaje: 5
- Membru din: 17 Mar 2009, 22:10
- Localitate: Drobeta Turnu Severin Mehedinti
- Contact:
Boilies
Salut tuturor ma numesc Daniel si sunt din Dr.Tr.Severin jud Mh. Va rog frumos dati-mi si mie o reteta de boilies.Dar in termeni romanesti nu sunt pescar profesionist ... sunt amator am doar 18 ani.Nu ma pricep atat de bine la preparare si nu cunosc termenii de ingrediente pe care i-am gasit pe aici.
- IULIAN C
- carpZone team
- Mesaje: 981
- Membru din: 26 Feb 2008, 10:28
- Localitate: Buzau,Bucuresti(flotant)
Re: Boilies
Da emisiunea Infopescar de pe OTV sambata cu incepere de la 11:00 ai urmarit-o?
Sau in arhiva forumului ai cautat emisiunile din anii trecuti?
Daca nu....fa-o si apoi o sa spui la scurt timp ca ai si facut si pescuit cu reteta de acolo!
Apoi unde nu intelegi termenii...te sfatuieste si lamureste careva aici...precis!
Sau in arhiva forumului ai cautat emisiunile din anii trecuti?
Daca nu....fa-o si apoi o sa spui la scurt timp ca ai si facut si pescuit cu reteta de acolo!
Apoi unde nu intelegi termenii...te sfatuieste si lamureste careva aici...precis!
SISTEMUL DE VALORI N-O SA MI-L SCHIMB NICIODATA
- amikul
- junior
- Mesaje: 5
- Membru din: 17 Mar 2009, 22:10
- Localitate: Drobeta Turnu Severin Mehedinti
- Contact:
Re: Boilies
nu ma descurc destul de bn pe site ... nush unde sa dau de aceste arhive cu emisiuni
- amikul
- junior
- Mesaje: 5
- Membru din: 17 Mar 2009, 22:10
- Localitate: Drobeta Turnu Severin Mehedinti
- Contact:
Re: Boilies
Reteta pentru preparare de boilis artizanal ;
pesmet 200g
faina de grau 200g
malai (foarte fin) 200g
faina de soia 200g
oua de gaina 10 buc.
ulei 15ml
sirop de capsuni 40 ml ( se poate inlocuii cu alte arome)
aspartam, zaharina ( nu folosii zahar, este lipicios si insuportabil)
colorant alimentar ( in acest caz foloseste unul de culoare rosie , pentru a face diferenta intre boilis de diferite arome)
Mod de preparare ;
Se pun albusurile si galbenusurile intr-un recipient mare. Se adauga uleiul,aromele,indulcitorul si colorantul.Aceasta compozitie se amesteca bine ,pana la omogenizare. Se amesteca separat celelate ingrediente ( fainile). Acest amestec de faini se adauga compozitiei lichide , pregatite anterior. ATENTIE; amestecul de faini se adauga incet si se amesteca energic. In nici un caz ,nu se pune amestecul de faini tot dintr-o data. O sa obtineti o coca un pic cam moale ( nu-i nici o problema). Lasati aceasta coca cel putin 10 min sa se "odihneasca". Daca mai este nevoie mai adugati un pic de amestec de faini , pana ce coca devine consistenta si usor de manevrat(nu trebuie sa fie lipicioasa)
Acum este partea cea mai delicata. Pentru boilis se foloseste un "pistol" special ,seamana cu masina de tocat carne si are o teava asemanatoare cu cea de facut carnati. Daca nu aveti puteti sa-i faceti cu mana , precum perisoarele. Trebuie sa aiba forma sferica ( nu foarte mari) si sa nu uitati sa le faceti o gaura in mijloc, care sa aiba iesire la ambele extremitati. In continuare trebuiesc fierti ( este bine sa avem deja o oala cu apa clocotita). La aceste operatii este bine sa lucreze 2 persoane, unul face boilis si celalalt ai fierbe. In timp ce apa fierbe punem cam 20-30 de boilis odata.ATENTIE: bilutele au tendinta sa se lipeasca unele de altele si trebuie miscata oala din cand in cand. Bilutele vor cadea la fund, dar la aproximativ un minut vor iesii la suprafata . Dupa ce au inceput sa pluteasca se mai lasa la fiert maxim 30-60 de secunde. Se scot cu o strecuratoare si se pun pe un prosop la zvantat.Important; ca sa nu se crape , se acopera bilutele cu un alt prosop umed. Cand s-au racit se pun la uscat. Se pun pe carton sau suport din lemn si se scot la aer ( pe balcon, etc).
In primele 8 ore trebuiesc rasucite de 3-4 ori , pentru a se usca uniform. In urmatoarele 16 ore , trebuiesc rasucite doar de 2 -3 ori. Timpul de uscare este de 24 ore si nu este nevoie de mai mult deoarece devin prea duri. Pentru pastrare recomand punga de plastic ermetic inchisa si este mai bine sa fie congelati ( nu contin conservanti si atunci nu vor rezista prea multe zile in frigider).
Aceasta reteta este buna?
pesmet 200g
faina de grau 200g
malai (foarte fin) 200g
faina de soia 200g
oua de gaina 10 buc.
ulei 15ml
sirop de capsuni 40 ml ( se poate inlocuii cu alte arome)
aspartam, zaharina ( nu folosii zahar, este lipicios si insuportabil)
colorant alimentar ( in acest caz foloseste unul de culoare rosie , pentru a face diferenta intre boilis de diferite arome)
Mod de preparare ;
Se pun albusurile si galbenusurile intr-un recipient mare. Se adauga uleiul,aromele,indulcitorul si colorantul.Aceasta compozitie se amesteca bine ,pana la omogenizare. Se amesteca separat celelate ingrediente ( fainile). Acest amestec de faini se adauga compozitiei lichide , pregatite anterior. ATENTIE; amestecul de faini se adauga incet si se amesteca energic. In nici un caz ,nu se pune amestecul de faini tot dintr-o data. O sa obtineti o coca un pic cam moale ( nu-i nici o problema). Lasati aceasta coca cel putin 10 min sa se "odihneasca". Daca mai este nevoie mai adugati un pic de amestec de faini , pana ce coca devine consistenta si usor de manevrat(nu trebuie sa fie lipicioasa)
Acum este partea cea mai delicata. Pentru boilis se foloseste un "pistol" special ,seamana cu masina de tocat carne si are o teava asemanatoare cu cea de facut carnati. Daca nu aveti puteti sa-i faceti cu mana , precum perisoarele. Trebuie sa aiba forma sferica ( nu foarte mari) si sa nu uitati sa le faceti o gaura in mijloc, care sa aiba iesire la ambele extremitati. In continuare trebuiesc fierti ( este bine sa avem deja o oala cu apa clocotita). La aceste operatii este bine sa lucreze 2 persoane, unul face boilis si celalalt ai fierbe. In timp ce apa fierbe punem cam 20-30 de boilis odata.ATENTIE: bilutele au tendinta sa se lipeasca unele de altele si trebuie miscata oala din cand in cand. Bilutele vor cadea la fund, dar la aproximativ un minut vor iesii la suprafata . Dupa ce au inceput sa pluteasca se mai lasa la fiert maxim 30-60 de secunde. Se scot cu o strecuratoare si se pun pe un prosop la zvantat.Important; ca sa nu se crape , se acopera bilutele cu un alt prosop umed. Cand s-au racit se pun la uscat. Se pun pe carton sau suport din lemn si se scot la aer ( pe balcon, etc).
In primele 8 ore trebuiesc rasucite de 3-4 ori , pentru a se usca uniform. In urmatoarele 16 ore , trebuiesc rasucite doar de 2 -3 ori. Timpul de uscare este de 24 ore si nu este nevoie de mai mult deoarece devin prea duri. Pentru pastrare recomand punga de plastic ermetic inchisa si este mai bine sa fie congelati ( nu contin conservanti si atunci nu vor rezista prea multe zile in frigider).
Aceasta reteta este buna?
- cristea radu
- senior
- Mesaje: 383
- Membru din: 01 Dec 2007, 11:08
- Localitate: TURDA
- Contact:
Re: Boilies
Baga mare si o sa vezi.La retete sa mai discutat enorm .
In principiu este ok dar sa vezi la coca cum ti se leaga.
In principiu este ok dar sa vezi la coca cum ti se leaga.
- amikul
- junior
- Mesaje: 5
- Membru din: 17 Mar 2009, 22:10
- Localitate: Drobeta Turnu Severin Mehedinti
- Contact:
Re: Boilies
k ms mult
Re: Boilies
Citeste AICI cum sa accesezi arhiva !amikul scrie:nu ma descurc destul de bn pe site ... nush unde sa dau de aceste arhive cu emisiuni
- amikul
- junior
- Mesaje: 5
- Membru din: 17 Mar 2009, 22:10
- Localitate: Drobeta Turnu Severin Mehedinti
- Contact:
Re: Boilies
Am gasit dar e pe data nu e pe titlu asta ce ar insemna sa descarc si sa vad ... sau o sa incerc pe ghicite ... dar ms oricum am gasit si in magazin sa cumpar ... 40bani/boiliesgor965 scrie:Citeste AICI cum sa accesezi arhiva !amikul scrie:nu ma descurc destul de bn pe site ... nush unde sa dau de aceste arhive cu emisiuni
si am reteta aceea ...