Boilies

nada mileniului 3

Moderator: florentiniuga

Scrie răspuns
Avatar utilizator
amikul
junior
junior
Mesaje: 5
Membru din: 17 Mar 2009, 22:10
Localitate: Drobeta Turnu Severin Mehedinti
Contact:

Boilies

Mesaj de amikul » 07 Mai 2009, 00:40

Salut tuturor ma numesc Daniel si sunt din Dr.Tr.Severin jud Mh. Va rog frumos dati-mi si mie o reteta de boilies.Dar in termeni romanesti nu sunt pescar profesionist ... sunt amator am doar 18 ani.Nu ma pricep atat de bine la preparare si nu cunosc termenii de ingrediente pe care i-am gasit pe aici.

Avatar utilizator
IULIAN C
carpZone team
carpZone team
Mesaje: 981
Membru din: 26 Feb 2008, 10:28
Localitate: Buzau,Bucuresti(flotant)

Re: Boilies

Mesaj de IULIAN C » 07 Mai 2009, 00:48

Da emisiunea Infopescar de pe OTV sambata cu incepere de la 11:00 ai urmarit-o?
Sau in arhiva forumului ai cautat emisiunile din anii trecuti?
Daca nu....fa-o si apoi o sa spui la scurt timp ca ai si facut si pescuit cu reteta de acolo!
Apoi unde nu intelegi termenii...te sfatuieste si lamureste careva aici...precis!
SISTEMUL DE VALORI N-O SA MI-L SCHIMB NICIODATA
Imagine

Avatar utilizator
amikul
junior
junior
Mesaje: 5
Membru din: 17 Mar 2009, 22:10
Localitate: Drobeta Turnu Severin Mehedinti
Contact:

Re: Boilies

Mesaj de amikul » 07 Mai 2009, 00:53

nu ma descurc destul de bn pe site ... nush unde sa dau de aceste arhive cu emisiuni

Avatar utilizator
amikul
junior
junior
Mesaje: 5
Membru din: 17 Mar 2009, 22:10
Localitate: Drobeta Turnu Severin Mehedinti
Contact:

Re: Boilies

Mesaj de amikul » 07 Mai 2009, 00:55

Reteta pentru preparare de boilis artizanal ;

pesmet 200g
faina de grau 200g
malai (foarte fin) 200g
faina de soia 200g
oua de gaina 10 buc.
ulei 15ml
sirop de capsuni 40 ml ( se poate inlocuii cu alte arome)
aspartam, zaharina ( nu folosii zahar, este lipicios si insuportabil)
colorant alimentar ( in acest caz foloseste unul de culoare rosie , pentru a face diferenta intre boilis de diferite arome)

Mod de preparare ;
Se pun albusurile si galbenusurile intr-un recipient mare. Se adauga uleiul,aromele,indulcitorul si colorantul.Aceasta compozitie se amesteca bine ,pana la omogenizare. Se amesteca separat celelate ingrediente ( fainile). Acest amestec de faini se adauga compozitiei lichide , pregatite anterior. ATENTIE; amestecul de faini se adauga incet si se amesteca energic. In nici un caz ,nu se pune amestecul de faini tot dintr-o data. O sa obtineti o coca un pic cam moale ( nu-i nici o problema). Lasati aceasta coca cel putin 10 min sa se "odihneasca". Daca mai este nevoie mai adugati un pic de amestec de faini , pana ce coca devine consistenta si usor de manevrat(nu trebuie sa fie lipicioasa)
Acum este partea cea mai delicata. Pentru boilis se foloseste un "pistol" special ,seamana cu masina de tocat carne si are o teava asemanatoare cu cea de facut carnati. Daca nu aveti puteti sa-i faceti cu mana , precum perisoarele. Trebuie sa aiba forma sferica ( nu foarte mari) si sa nu uitati sa le faceti o gaura in mijloc, care sa aiba iesire la ambele extremitati. In continuare trebuiesc fierti ( este bine sa avem deja o oala cu apa clocotita). La aceste operatii este bine sa lucreze 2 persoane, unul face boilis si celalalt ai fierbe. In timp ce apa fierbe punem cam 20-30 de boilis odata.ATENTIE: bilutele au tendinta sa se lipeasca unele de altele si trebuie miscata oala din cand in cand. Bilutele vor cadea la fund, dar la aproximativ un minut vor iesii la suprafata . Dupa ce au inceput sa pluteasca se mai lasa la fiert maxim 30-60 de secunde. Se scot cu o strecuratoare si se pun pe un prosop la zvantat.Important; ca sa nu se crape , se acopera bilutele cu un alt prosop umed. Cand s-au racit se pun la uscat. Se pun pe carton sau suport din lemn si se scot la aer ( pe balcon, etc).
In primele 8 ore trebuiesc rasucite de 3-4 ori , pentru a se usca uniform. In urmatoarele 16 ore , trebuiesc rasucite doar de 2 -3 ori. Timpul de uscare este de 24 ore si nu este nevoie de mai mult deoarece devin prea duri. Pentru pastrare recomand punga de plastic ermetic inchisa si este mai bine sa fie congelati ( nu contin conservanti si atunci nu vor rezista prea multe zile in frigider).



Aceasta reteta este buna?

Avatar utilizator
cristea radu
senior
senior
Mesaje: 383
Membru din: 01 Dec 2007, 11:08
Localitate: TURDA
Contact:

Re: Boilies

Mesaj de cristea radu » 07 Mai 2009, 14:14

Baga mare si o sa vezi.La retete sa mai discutat enorm .
In principiu este ok dar sa vezi la coca cum ti se leaga.

Avatar utilizator
amikul
junior
junior
Mesaje: 5
Membru din: 17 Mar 2009, 22:10
Localitate: Drobeta Turnu Severin Mehedinti
Contact:

Re: Boilies

Mesaj de amikul » 07 Mai 2009, 23:11

k ms mult

gor965
Site Admin
Site Admin
Mesaje: 5455
Membru din: 20 Noi 2007, 20:17
Localitate: Calarasi
Contact:

Re: Boilies

Mesaj de gor965 » 08 Mai 2009, 00:36

amikul scrie:nu ma descurc destul de bn pe site ... nush unde sa dau de aceste arhive cu emisiuni
Citeste AICI cum sa accesezi arhiva ! :)
Varga sa fi fost din fier...ce brand aveam !!!

Imagine

Avatar utilizator
amikul
junior
junior
Mesaje: 5
Membru din: 17 Mar 2009, 22:10
Localitate: Drobeta Turnu Severin Mehedinti
Contact:

Re: Boilies

Mesaj de amikul » 09 Mai 2009, 14:37

gor965 scrie:
amikul scrie:nu ma descurc destul de bn pe site ... nush unde sa dau de aceste arhive cu emisiuni
Citeste AICI cum sa accesezi arhiva ! :)
Am gasit dar e pe data nu e pe titlu asta ce ar insemna sa descarc si sa vad ... sau o sa incerc pe ghicite ... dar ms oricum am gasit si in magazin sa cumpar ... 40bani/boilies
si am reteta aceea ...

Scrie răspuns

Înapoi la “Boiliesuri”