Boilesuri solubile-articol PM
Moderator: florentiniuga
Re: Boilesuri solubile-articol PM
BUNA ZIUA MA NUMESC TAMAS,VREAU SA FAC SI EU BILE SOLUBILE CARE SE DESCOMPUN IN 6 ORE,AM CITIT CA DACA PE LANGA LAPTE DE PORUMB SI APA MAI PUN SI UN OU AJUNG LA 8-10 ORE,DAR DACA MAI BAG UN OU NU LE FIERB SAU NU SE VA STRICA,DECI ASTA VREU SA AFLU CUM LE FAC SA SE DESCOMPUNA IN 6 ORE?
MULTUMESC
MULTUMESC
- george-alexandru
- Veteran
- Mesaje: 765
- Membru din: 26 Noi 2007, 15:12
- Localitate: Bucuresti
- Contact:
Re: Boilesuri solubile-articol PM
care este motivul pt care vrei sa se descompuna in 6 ore?o sa/ti spun si dc.
- iulian petre
- Veteran
- Mesaje: 1392
- Membru din: 10 Feb 2008, 02:19
- Localitate: BUCURESTI/zona Pantelimon
- Contact:
Re: Boilesuri solubile-articol PM
de ce nu le faci tari direct??.... fa bile tari de 16-18 imbracale in pasta solubila pana la 20-22 diametrul si le impaci pe toate.....e o bila semisolubila eu unul asa folosesc noaptea in concursuri ca sa nu tot scot lansetele din 2 in 2 ore...oricum astept raspunsul de ce trebuie sa tina 6 ore.
Re: Boilesuri solubile-articol PM
vreau sa fac pentru timp de noapte.
- iulian petre
- Veteran
- Mesaje: 1392
- Membru din: 10 Feb 2008, 02:19
- Localitate: BUCURESTI/zona Pantelimon
- Contact:
Re: Boilesuri solubile-articol PM
tocmai ti-am "vandut" pontul pt. noapte. bile tari in pasta. :roll: :roll:TAMAS scrie:vreau sa fac pentru timp de noapte.
Re: Boilesuri solubile-articol PM
asa o o sa fac,dar daca va rog numi ziceti cum pot modifica periaoda de solubilitate
- george-alexandru
- Veteran
- Mesaje: 765
- Membru din: 26 Noi 2007, 15:12
- Localitate: Bucuresti
- Contact:
Re: Boilesuri solubile-articol PM
sunt cativa factori care influenteaza aceasta perioada de solubilitate.
varianta cu ou nu am incercato si nici nu ma gandesc pt ca devine perisabila,
1-concentartia amestecului dintre laptele de porumb si apa,lapte mai putin se dizolva mai repede
2-granulatia mixului influenteaza timpul de dizolvare,granulatie mai mare dizolvare mai rapida
3-timpul de uscare a bilei este factorul cel mai important,bila uscata tare se dizolva mult mai greu
pe langa acesti factori care determina timpul de solubilitate mai trebuie sa tii cont si de apa in care pescuiesti pt ca in functie de apa difera si timpul de solubilitate ale aceleiasi bile;
1-adancime
2-temperatura
3-curentul apei
4-substratul
marele avantaj al acestor bile este tocmai solubilitatea care din punctul meu de vedere cu cat este mai rapida cu atat mai bine,varianta pt noapte ti/a dat/o Iulian
varianta cu ou nu am incercato si nici nu ma gandesc pt ca devine perisabila,
1-concentartia amestecului dintre laptele de porumb si apa,lapte mai putin se dizolva mai repede
2-granulatia mixului influenteaza timpul de dizolvare,granulatie mai mare dizolvare mai rapida
3-timpul de uscare a bilei este factorul cel mai important,bila uscata tare se dizolva mult mai greu
pe langa acesti factori care determina timpul de solubilitate mai trebuie sa tii cont si de apa in care pescuiesti pt ca in functie de apa difera si timpul de solubilitate ale aceleiasi bile;
1-adancime
2-temperatura
3-curentul apei
4-substratul
marele avantaj al acestor bile este tocmai solubilitatea care din punctul meu de vedere cu cat este mai rapida cu atat mai bine,varianta pt noapte ti/a dat/o Iulian
Re: Boilesuri solubile-articol PM
multumesc pentru ajutor
- florentiniuga
- Master Admin
- Mesaje: 4649
- Membru din: 19 Noi 2007, 22:04
- Localitate: Bucuresti
- Contact:
Re: Boilesuri solubile-articol PM
Observatie recenta facuta la Darvari (24-26.07)
La o adancime de 2-2,5m, avand o temperatura a apei de aprox. 17-18 grade (destul de rece pentru perioada asta), bilele care erau facute pentru o solubilitate de 3-4 ore, nu s-au dizolvat nici dupa 6 ore decat foarte putin. Asta in conditii de vant suparator cu valuri permanente. Pasta de pe bilele tari se dizolva abia dupa 4 ore. Aceleasi bile, pe Tancabesti au functionat corect, in conditii de temperatura a apei de 25-26 grade.
La o adancime de 2-2,5m, avand o temperatura a apei de aprox. 17-18 grade (destul de rece pentru perioada asta), bilele care erau facute pentru o solubilitate de 3-4 ore, nu s-au dizolvat nici dupa 6 ore decat foarte putin. Asta in conditii de vant suparator cu valuri permanente. Pasta de pe bilele tari se dizolva abia dupa 4 ore. Aceleasi bile, pe Tancabesti au functionat corect, in conditii de temperatura a apei de 25-26 grade.
Re: Boilesuri solubile-articol PM
buna ziua,inro emisiune ati prezentat un mix in care ati folosit si proteina lactica si daca ma puteti ajuta de unde se poate cumpara si unde e cel mai ieftin,eu am inercat intrun magazin de proteina acolo nu mai avut pe stoc dar era scump,in emisiune ati zis ca ati gasit la 9 ron kg.
Re: Boilesuri solubile-articol PM
buna ziua am facut boilesuri solubile,mixur era dintro emisiune cu 2008.07.12 am adaugat 90 grame de proteina lactica pardon era concentrat de zer de 80% numai asta am gasit,si la parte lichida 200ml de lapte de porumb si 100ml de apa si restu:amino ppc.nutramino,csl,aroma si asa mai departe,in concluzie asa de greu sau rulat unde am gresit daca puteti sa-mi ziceti?am adaugat prea multa proteina lactica si plus laptele de porumb?
- florentiniuga
- Master Admin
- Mesaje: 4649
- Membru din: 19 Noi 2007, 22:04
- Localitate: Bucuresti
- Contact:
Re: Boilesuri solubile-articol PM
Exact. Eu am prezentat numai mixul. Intr-o emisiune urmatoare am precizat ca este pentru bile tari iar pentru cele solubile, in care se pune si lapte de porumb, cel mai bine este sa adaugi proteina lactica atunci cand amesteci totul, atat cat e nevoie sa se lege coca. Daca pui prea multa, devine lipicioasa.
Prima data am patit-o si eu.
Prima data am patit-o si eu.
Re: Boilesuri solubile-articol PM
salutare , asi avea o antrebare si anume :cum se pot usca fortat bilele sa zicem 48 de ore?
- george-alexandru
- Veteran
- Mesaje: 765
- Membru din: 26 Noi 2007, 15:12
- Localitate: Bucuresti
- Contact:
Re: Boilesuri solubile-articol PM
ceel solubile sau cele fierte?
- zarguzon adi
- membru activ
- Mesaje: 103
- Membru din: 14 Dec 2007, 20:30
Re: Boilesuri solubile-articol PM
Daca se respecta procentul de 50/50 apa lapte de porumb nu este nevoie de nici o proteina lactica pentru rularea boiliesurilor.