boiles

nada mileniului 3

Moderator: florentiniuga

Florin_Adrian
junior
junior

boiles

Mesaj de Florin_Adrian » 26 Ian 2009, 22:20

cat timp se fierb boilesurile,sa nu mai fie solubile

carprom
senior
senior

Re: boiles

Mesaj de carprom » 26 Ian 2009, 22:27

Florin_Adrian scrie:cat timp se fierb boilesurile,sa nu mai fie solubile
In primul rind a nu fi Solubile, se foloseste oua in loc de lapte de porumb.
Timpul de fierbere este intre 2-5 min, asta totul depinde de mix, marime, etc
Imagine

gor965
Site Admin
Site Admin

Mesaj de gor965 » 26 Ian 2009, 22:41

Ca o completare,pe langa cele spuse de Carprom ...solubilele NU se fierb !
Varga sa fi fost din fier...ce brand aveam !!!

Imagine

Florin_Adrian
junior
junior

Mesaj de Florin_Adrian » 26 Ian 2009, 22:47

Dar nu se strica in cateva zile din cauza oului?Ce ar trebui sa fac,sa tina mai mult timp?

LARY
Veteran
Veteran

Mesaj de LARY » 26 Ian 2009, 22:52

eu le fierb 2-3 minute (maxim, in apa clocotita) o sa observi ca vor incepe sa se ridice usor la suprafata atunci trebui sa le scoti. un boiles fiert 5 minute i-si pierde din calitate. asta-i parerea mea.
Tel0762.865.274

carprom
senior
senior

Mesaj de carprom » 26 Ian 2009, 22:59

Florin_Adrian scrie:Dar nu se strica in cateva zile din cauza oului?Ce ar trebui sa fac,sa tina mai mult timp?
Ori le congelezi, ori le bagi in sare sau bagi conservant alimentar inainte de a le fierbe
Imagine

carprom
senior
senior

Mesaj de carprom » 26 Ian 2009, 23:00

LARY scrie:un boiles fiert 5 minute i-si pierde din calitate. asta-i parerea mea.
Iti accept parerea, dar un boilies de 24-26 mm, nu iasa dupa 2-3min la suprafata :D
Imagine

Florin_Adrian
junior
junior

Mesaj de Florin_Adrian » 26 Ian 2009, 23:12

Conservant...banuesc ca in mix,sau in apa in care le fierb?

Florin_Adrian
junior
junior

Mesaj de Florin_Adrian » 26 Ian 2009, 23:18

Am cumparat anul trecut de la senzor 1Kg de boilesuri solubile "Planet 1016",si am observat ca a,aparut ceva pe ele,ca un fel de mucegai....mai sunt bune de ceva?

florentiniuga
Master Admin
Master Admin

Mesaj de florentiniuga » 26 Ian 2009, 23:30

Florin_Adrian scrie:Am cumparat anul trecut de la senzor 1Kg de boilesuri solubile "Planet 1016",si am observat ca a,aparut ceva pe ele,ca un fel de mucegai....mai sunt bune de ceva?
E mucegai sau nu? Daca s-au albit e mucegai si se pot folosi dar sa le speli intr-o galeata cu apa din balta inainte de a le folosi. Daca au aspect lucios, lipicios dar si-au pastrat culoarea, sunt super. Lasa-le asa.
Ne intalnim si pe Facebook

Imagine

andrei_i
utilizator
utilizator

Mesaj de andrei_i » 27 Ian 2009, 00:12

Am citit toate raspunsurile pe care le-ai primit ...insa nici unul nu raspunde intrebarii tale si esti (fara suparare) intr-o mare confuzie.

Oricat ai fierbe tu niste noilesuri solubile acestea nu vor deveni alt tip de boilesuri.... ci se vor dizolva ca de aia le zice solubile.
Ca mod de preparare sunt 2 tipuri mari de boilesuri:

Boilesuri clasice sau TARI : astea nu sunt solubile si nici nu devin solubile. Se amesteca un mix(prafuri) cu oua si apoi se fierb si se pun la uscat.
Boilesuri solubile: se amesteca un mix(praf) cu lapte de porumb ... se pun la uscat ca atare. Au un termen de valabilitate mult mai mare pentru ca laptele de porumb e conservant.

Boilesurile tari se impart si ele in 2 categorii.... de fund sau plutitoare ... alea de fund se prepara in modul descris mai sus, iar cele plutitoare se pot obtine prin fierberea lor la abur sau in cuptorul cu microunde.

Pop-urile sunt niste boilesuri "sintetice" , plutitoare si se folosec numai ca momeala pe firul de par ..nu si la nadit.

Sper ca acum e un pic mai clar

andrei_i
utilizator
utilizator

Mesaj de andrei_i » 27 Ian 2009, 15:12

florentiniuga scrie:
Florin_Adrian scrie:Am cumparat anul trecut de la senzor 1Kg de boilesuri solubile "Planet 1016",si am observat ca a,aparut ceva pe ele,ca un fel de mucegai....mai sunt bune de ceva?
E mucegai sau nu? Daca s-au albit e mucegai si se pot folosi dar sa le speli intr-o galeata cu apa din balta inainte de a le folosi. Daca au aspect lucios, lipicios dar si-au pastrat culoarea, sunt super. Lasa-le asa.

L-) Apoi se sterg cu o carpa uscata pentru a putea fi nadite cu cobra ? :-?

florentiniuga
Master Admin
Master Admin

Mesaj de florentiniuga » 30 Ian 2009, 06:23

andrei_i scrie: L-) Apoi se sterg cu o carpa uscata pentru a putea fi nadite cu cobra ? :-?
Esti glumet Andrei :)) . Evident ca daca sunt mucegaite sunt solubile cat sunt si alea de la SBS, deloc. Dar sunt convins ca ceea ce crede a fi mucegai, este de fapt laptele de porumb care le da aspectul de care vorbeam. Probabil le-a tinut inchise in galeata, lucru bun de altfel. Asadar, nu va fi nevoit sa le spele si nici sa le stearga.
Cele tari, da, se pot spala si le lasi sa se usuce intr-un sac la aer. Asta pentru cei care nu stiu evident, nu pentru tine. ;)
Ne intalnim si pe Facebook

Imagine

andrei_i
utilizator
utilizator

Mesaj de andrei_i » 30 Ian 2009, 12:19

florentiniuga scrie:
andrei_i scrie: L-) Apoi se sterg cu o carpa uscata pentru a putea fi nadite cu cobra ? :-?
Esti glumet Andrei :)) . Evident ca daca sunt mucegaite sunt solubile cat sunt si alea de la SBS, deloc. Dar sunt convins ca ceea ce crede a fi mucegai, este de fapt laptele de porumb care le da aspectul de care vorbeam. Probabil le-a tinut inchise in galeata, lucru bun de altfel. Asadar, nu va fi nevoit sa le spele si nici sa le stearga.
Cele tari, da, se pot spala si le lasi sa se usuce intr-un sac la aer. Asta pentru cei care nu stiu evident, nu pentru tine. ;)
Asa mai merge <:-P

andrei_i
utilizator
utilizator

Mesaj de andrei_i » 30 Ian 2009, 12:26

Uite ... am scris si eu o aberatie :O :)) "..... iar cele plutitoare se pot obtine prin fierberea lor la abur sau in cuptorul cu microunde"

Nu luati in seama ce e scris cu bold...tot din cauza vitezei :D am gresit ... deci numai fierte la microunde pot deveni plutitoare(dar nu recomand). Fierte la abur ies tot bile tari scufundatoare.

O alta metoda folosita pentru a obtine bile plutitoare este adaugarea de praf de pluta in mix.

Cea mai frecvent utilizata metoda insa, pentru a ridica bila de pe substrat, este adaugarea unui pop-up si realizarea asa numitului "snow-man" sau om de zapada. Atentie insa...pop-up-ul se pune ultimul pe firul de par..astfel incat in apa el sta deasupra bilei tari. Nu folositi pop-up cu bila solubila..pe masura ce aceasta se va topi..montura se va ridica prea mult de pe substrat si se va crea si un spatiu intre pop-up si solubila ce nu va duce decat la rateu.
Deasemenea la folosirea snow-man-ului e bine sa fixati bila tare langa pop-up cu ajutorul unei scobitori infipte pe langa firul de par in bila tare, si taiata apoi in rasul bilei, astfel incat bila tare sa nu culiseze pe firul de par in jos in momentul in care pop-up-ul se ridica...s-ar crea acelasi spatiu intre bile in apa cu acelasi rezultat probabil...rateu.

Probati montura intr-un vas cu apa transparent inainte de a o arunca in balta...pentru a verifica daca arata asa cum va doriti.

Scrie răspuns

Înapoi la “Boiliesuri”