De unde le scoti?xzibit scrie:P.S Ce parere aveti despre Amidonul cu gelifiere la rece ca si inlocuitor pentru laptele de porumb la boilesurile solubile ?

Moderator: florentiniuga
De unde le scoti?xzibit scrie:P.S Ce parere aveti despre Amidonul cu gelifiere la rece ca si inlocuitor pentru laptele de porumb la boilesurile solubile ?
O aiureala. Echivalentul solid (cristalin) al laptelui (siropului) de porumb este dextroza, care este faza finala a prelucrarii siropului dulce de porumb. E adevarat ca dextroza se extrage prin prelucrarea amidonului dar e o diferenta la fel ca intre amidon si spirt. Procesele sunt mai ample dar am explicat pe scurt.xzibit scrie:Nu stiu,am citit pe un alt forum ca unii il folosesc,in jur de 100 g la kilogramul de mix si apoi ruleaza boilesul doar cu apa.
Semisolubile... este o notiune destul de ambigua. Trebuie sa definesti exact cum doresti sa fie sau cum sa actioneze in apa. Daca doresti un grad de desfacere mai lenta, diluezi mai putin laptele de porumb sau poti chiar sa adaugi 1-2 oua in compozitia bilelor solubile (nefierte). Astfel poti creste sau scadea durata de desfacere a boiliesurilor solubile, de la o ora pana la 6-8 ore sau chiar mai mult in apa rece.xzibit scrie:Am inteles,multumesc domnule Florentin,vreau sa va mai cer sfatul in privinta fierberii boilesurilor.Timpul de fierbere variaza de la marimea acestuia si ingrediente ,un boiles de 20 mm este complet fiert atunci cand se ridica la suprafata,asa zisele bile "semi-solubile" se pot face prin inlocuirea a 2-3 oua cu apa ? si reducerea timpului de fierbere? Multumesc.
Da. Vezi reteta Craptor. Are in compozitie doar praf de ou.xzibit scrie:Am inteles,m-am exprimat gresit,ma refeream la bilele tari care ar putea devenii partial solubile,sa se dizolve in 12 ore,dau un exemplu,voi incerca si metoda cu fiertul la abur.Sa inteleg ca as putea fierbe bilele tari cu ou,inlocuind 2 oua cu apa si sa le fierb in jur de 10 minute? sau daca reusesc sa adaug 100 gr de pudra de ou in loc de oua si sa rulez bilele cu apa voi aplica aceasi metoda.