Zona Brasov

Moderatori: Sebastian, pharaoh, vali003, Coleman

Scrie răspuns
Als_BV
utilizator
utilizator

Re: Zona Brasov

Mesaj de Als_BV » 21 Mar 2013, 00:53

mai exact acesta este mesaju primit de la budila pe facebook .....Balta Valea Morii

da este 25 ron pe zi de la prima ora pana la apus 20 ron de la 10 pana la apus 15 ron de la 13 pana la apus 10 ron de la 16 pana la apus in taxa de intrare nu este inclus peste pretul la peste este de 15 ron pt crap per kg si 10 ron per kg la caras carasul este intre 500g-1500g aceste informatii nu sunt inca exacte dar in principiu cam asa vor fi
Catch & Release

bucuka
utilizator
utilizator

Mesaj de bucuka » 21 Mar 2013, 14:10

parca-i mersul trenurilor :P, ......complicat si la ucea, stai la coada sa intri la ora 18 ??..........o sa le trebuiasca programe speciale sa calculeze cat stai pe balta sau pontam cu cardu....... si o sa ne urmareasca pe satelit probabil...........zau, devine hilar .......pe mine ma cam deranjeaza sa fiu tratat, ca un potential infractor doar pt. ca imi place sa pescuiesc.......... stiu, veti spune ca daca nu-mi convine sa ma duc la olt, totusi picam in absurd cu atatea reguli........asa se intampla cand sunt prea multi pescari si prea putine balti, si alea mici.............revenind, insa la pesti, stiti de ceva populari pe undeva ? eu am auzit ca bela a bagat ceva ciortani ...

Als_BV
utilizator
utilizator

Mesaj de Als_BV » 21 Mar 2013, 16:00

Ideea e ca ajungi pe balta pe la ora 16 iti alegi locu, instalezi betele, cortu etc... prepari nada iar la ora 18 incepi pescuitu. .....iar cu popularile pe la Bucuresti ca aici in zona Brasov avem prea mult peste :)) :-q
Catch & Release

radu90
membru activ
membru activ

Mesaj de radu90 » 21 Mar 2013, 16:50

din pacate cred ca si-au cam taiat singurii craca de sub picioare baietii de la budila...cine da 25 lei sa nu ia nimic? nici macar 1 kg de caras...hai ca 15 lei ii dadeai, da deja la 25 s-au cam intins cu patura, eu sincer nu cred ca o sa mai calc pe acolo daca ramane regulamentu, prefer sa merg la ilieni, de 15 lei imi da un kg de caras ( caras frumos intre 5-800 grame). Si prinzi la fel de bine crapceni cum prinzi la budila...
Am mai auzit de ceva balti prin Chichis, care au totusi potential, una cica s-ar numi unghiul americanului sau ceva de genu...
A fost careva prin zona Chichis la pescuit pe balti? eu chiar nu am fost deloc...ar fi bine sa gasesc pe cineva care stie totusi cum sta treaba pe acolo..

Als_BV
utilizator
utilizator

Mesaj de Als_BV » 21 Mar 2013, 18:30

Cam asta e taxa pe sezonul 2013 pe lacul Sisterea de langa Oradea un lac cu mult peste 10+ si chiar 20+
TAXA PESCUIT SPORTIV (C&R):
25 ron12 ore
120 ron.72 ore (3 zile)
50 ron24 ore
260 ron.168 ore (7 zile)

O taxa de bun simt, se vede ca patronul este strain .... noi platim taxe duble sa pescuim in lighean si ne bucuram cand scoatem un ciortan la 2 zile sa nu mai vb de peste 10+ ca se prind 2-3 pe an :))
Catch & Release

daddy caddy
senior
senior

Mesaj de daddy caddy » 21 Mar 2013, 20:30

radu90 scrie:din pacate cred ca si-au cam taiat singurii craca de sub picioare baietii de la budila...cine da 25 lei sa nu ia nimic? nici macar 1 kg de caras...hai ca 15 lei ii dadeai, da deja la 25 s-au cam intins cu patura, eu sincer nu cred ca o sa mai calc pe acolo daca ramane regulamentu, prefer sa merg la ilieni, de 15 lei imi da un kg de caras ( caras frumos intre 5-800 grame). Si prinzi la fel de bine crapceni cum prinzi la budila...
Am mai auzit de ceva balti prin Chichis, care au totusi potential, una cica s-ar numi unghiul americanului sau ceva de genu...
A fost careva prin zona Chichis la pescuit pe balti? eu chiar nu am fost deloc...ar fi bine sa gasesc pe cineva care stie totusi cum sta treaba pe acolo..
DIN PACATE EXEMPLE CA TINE SUNT MULTE!ACUMA TE INTREB CE TAXA TE-AR MULTUMI PE TINE PT C&R?SAU TU MERGI PE VARIANTA PRINZI SI MANANCI?
DATORITA COMPORTAMENTULUI UNDITARILOR CARE AU CARAT PESTE CU NEMILUITA PROBABIL A MODIFICAT SI PRETURILE PROPRIETARUL BALTII SI PROBABIL DE ACUM ISI VA SELECTA SI PESCARII PE CARE O SA-I PRIMEASCA PE BALTA!DACA STI VREO BALTA UNDE SI PRINZI MARE SI MULT SI NICI NU PLATESTI ANUNTA-NE SI PE NOI **== APUCA-TE SI TU DE PESCUITUL LA CRAP CA O SA PRINZI TU LA ILIENI CARAS LA 800GR CAND O SA ITI ADUCI DE ACASA :D
STIL OSTIL

ENERGY CARP

dragan claudiu
Veteran
Veteran

Mesaj de dragan claudiu » 21 Mar 2013, 22:24

radu90 scrie:din pacate cred ca si-au cam taiat singurii craca de sub picioare baietii de la budila...cine da 25 lei sa nu ia nimic? nici macar 1 kg de caras...hai ca 15 lei ii dadeai, da deja la 25 s-au cam intins cu patura, eu sincer nu cred ca o sa mai calc pe acolo daca ramane regulamentu, prefer sa merg la ilieni, de 15 lei imi da un kg de caras ( caras frumos intre 5-800 grame). Si prinzi la fel de bine crapceni cum prinzi la budila...
cum sa nu mareasca taxa cind anul trecut au fost prinsi cu crap taiat bucati in poseta sotiei pescarului.cum sa nu maresti taxa cind vin pescari doar cu gindul de a fura peste. si 25 de ron ti se pare o taxa mare,pai ce sa mai vb cei di bucuresti,ilfov,prahova..etc. mai vin pe balta si multi batrini trecuti de 60 ani care nu concep ca ce prind trebuie eliberat sau platit si se cearta cu patronu.asa o sa scape de unditarii comunisti si o sa fie liniste.prefer sa merg pe o balta unde vin pescari de calitate si adevarati pescari sportivi si taxa sa fie si 100 ron .

brutusik
membru activ
membru activ

Mesaj de brutusik » 22 Mar 2013, 01:01

vand momitoare si plumbi 0765499274

radu90
membru activ
membru activ

Mesaj de radu90 » 22 Mar 2013, 17:29

dragan claudiu scrie:
cum sa nu mareasca taxa cind anul trecut au fost prinsi cu crap taiat bucati in poseta sotiei pescarului.cum sa nu maresti taxa cind vin pescari doar cu gindul de a fura peste. si 25 de ron ti se pare o taxa mare,pai ce sa mai vb cei di bucuresti,ilfov,prahova..etc. mai vin pe balta si multi batrini trecuti de 60 ani care nu concep ca ce prind trebuie eliberat sau platit si se cearta cu patronu.asa o sa scape de unditarii comunisti si o sa fie liniste.prefer sa merg pe o balta unde vin pescari de calitate si adevarati pescari sportivi si taxa sa fie si 100 ron .
Aia care au fost prinsi sa aiba interdictie pe balta, este foarte simplu, si sa-i puna sa plateasca pestele care l-au feliat si l-au bagat in posete, sa nu-i lase sa plece de pe balta fara sa plateasca pestele taiat, are tot dreptul, e proprietate privata, nu-l lasa sa plece.
Cat despre ce spui tu ca preferi asa, ei bine cine are totusi situatie financiara si isi permite da si 100 lei pe o partida, dar nu cred ca suntem toti atat de fericiti sa stricam in jur de 200 lei la o iesire pe balta.
Cel putin din calculele mele: daca 25 lei dau taxa, 20 lei dau pe combustibil, cel putin 5 lei pe nada ( asta sa zic ca nu stric foarte multa si nu momesc) daca tot am ajuns pe balta o sa vreau sa iau si eu un peste pt consum, mai dau pe peste inca 30 lei si uite cum usor de tot ajung la 80 lei o partida. pai si din 7-800 lei salar, sa cheltui 320 lei pe luna pt pescuit, mi se pare cam mult totusi...
Nu stiu despre altii, dar eu unul la 25 lei fara sa iau nici macar un caras, poate foarte ocazional daca o sa mai calc pe acolo, oricum cand nu e prohibitie merg pe Olt, in prohibitie o sa caut totusi alte balti de pescuit, daca nu o sa revin la Ilieni ca acum 2 ani.

dragan claudiu
Veteran
Veteran

Mesaj de dragan claudiu » 22 Mar 2013, 17:57

ai dreptate si tu,dar le dau dreptate si patronilor...stiu ca la un salariu de 700-800 ron e greu,insa poti stringe ceva bani intr-o luna si sa mergi o data pe luna. dupa buget. sa sti ca si eu lucrez ca alpinist utilitar si nu ma scald in bani,am salariu destul de mic avind in vedere riscul.dar asta e...traim in romania si asta ne ocupa tot timpul.....

radu90
membru activ
membru activ

Mesaj de radu90 » 22 Mar 2013, 18:03

dragan claudiu scrie:ai dreptate si tu,dar le dau dreptate si patronilor...stiu ca la un salariu de 700-800 ron e greu,insa poti stringe ceva bani intr-o luna si sa mergi o data pe luna. dupa buget. sa sti ca si eu lucrez ca alpinist utilitar si nu ma scald in bani,am salariu destul de mic avind in vedere riscul.dar asta e...traim in romania si asta ne ocupa tot timpul.....
da eu stiu foarte bine ca se fura, peste tot se fura si la ilieni ii vedeam pe multi cum aruncau pestele peste gard si venea unu cu masina ii lua si pleca, ironia sortii ca era unguri de-ai lui, din sat de la el, nu brasoveni, el tot pe noi brasovenii ne acuza...nu ai ce sa-i faci asta este romanul, nu se simte bine pana nu fura.
Daca il lasi sa ia pestele tot acasa: e normal ca nu iti convine sa bagi prea mult in balta ( ca iesi in pierdere) , daca bagi peste mult sa prinda tot romanu, pescaru zice pai cum ba? prind 10 crapi nu iau nici unu? mai dau si bani?
Asta este...
Alte balti de doamne ajuta in jurul brasovului mai stii? anu trecut am fost de 3 ori la cismasu si am prins un crap in 3 partide, deci se cam exclude balta...poate am prins eu perioada proasta atunci...da ideea e ca nu a prins nimeni pe balta, nimic...
La belin am tot fost si a fost super ok, am luat bine de tot tot timpul, 10-16 bucati ...dar am inteles ca vor sa inchida balta, sa faca crescatorie...nu stiu ce s-a intamplat pana la urma.
In partea aia Chichis, covasna ai ajuns vreodata? am vazut ca sunt multe balti si acolo, dar nu am reusit sa ajung niciodata in zona aia...

dragan claudiu
Veteran
Veteran

Mesaj de dragan claudiu » 22 Mar 2013, 18:59

la reci poti sa-ncerci.am prieten care are cabanuta acolo si mai merg cu el,peste are balta si o populeaza regulat.treaba e cu taxa care daca ai permis vizat pe covazna platesti 40 ron,daca nu ai 60 ron c&r.alte balti ar mai fi la sanpaul,dar mie nu-mi place sa stau la coada la poarta si sa car in spate tot bagajul...

max-carpfishing
membru activ
membru activ

Mesaj de max-carpfishing » 22 Mar 2013, 20:23

@radu90...Cand au pus gard in jurul baltii de la Ilieni?...asta vara nu avea! si de prins pe balta aia...intr-adevar se prinde un rahat cu apa rece Biborteni. :))
Imagine

radu90
membru activ
membru activ

Mesaj de radu90 » 22 Mar 2013, 21:38

max-carpfishing scrie:@radu90...Cand au pus gard in jurul baltii de la Ilieni?...asta vara nu avea! si de prins pe balta aia...intr-adevar se prinde un rahat cu apa rece Biborteni. :))
salutare, nu la "lunca ilieni" mergeam eu, cum treci podul peste olt, se face la dreapta, se merge vreo 2-300 metri cam asa, la al 2 lea hidrant se face dreapta, tii drumu tot inainte si ajungi pe balti, sunt 4 balti in total. Toate sunt foarte mici, dintre care una este crescatorie, intruna este mai mult caras, in cealalta amestecati, si in cea mai mare e crap si amur la greu, acu 2 ani, am avut 3 amuri pe balta aia prinsi, unu de 9,6, altu de 11,5 si inca unu de 12,6 am poze cu toti...
Anul trecut am mers si eu la budila, pt ca 1. era mai aproape, 2. e totusi putin mai mare balta, 3. are intrare de apa.
Aia de la ilieni nu are intrare, doar din panza freatica, daca oltu e scazut, e scazut nivelul si acolo...
La lunca ilieni am fost si eu odata cand nu am avut loc dincolo, nu am prins nimic, am dat si 30 lei...dar totusi era un tip acolo care a scos vreo 5 crapceni, dar micuti tot, 1 kg maxim 1,5 kg.
Alte balti de doamne ajuta mai stiti?
La reci am fost odata da era galagie tare, se tot scaldau pe acolo, ma mir sa prinzi peste acolo in galagia aia...plus ca oamenii se scalda peste tot, nu au probleme de genul : nu merg in larg...

dragan claudiu
Veteran
Veteran

Mesaj de dragan claudiu » 22 Mar 2013, 21:56

pai ai fost pe prima balta,dar mai sint doua, una crescatorie si una pescuit sportiv...

Scrie răspuns

Înapoi la “Balti, iazuri si ferme piscicole”