Zona Brasov

Moderatori: Sebastian, pharaoh, vali003, Coleman

Scrie răspuns
claufishi
Veteran
Veteran

Re: Zona Brasov

Mesaj de claufishi » 06 Ian 2011, 22:51

Hai ca o sa fac publica cearta mea cu Bela desi nu este frumos din partea mea insa nici ce a facut el nu este frumos avand in vedere ca la mine intotdeauna a existat OMENIA. Fac oficiala discutia deoarece fie sunt pescari care pur si simplu sunt curiosi fie au nevoie de acest lucru in detaliu pentru a nu se demoraliza sau deziluziona (inca o data BALTA ARE PESTE SI ESTE SI FRUMUSICA !!!) sau pe romaneste sa nu pice de fraieri !!!
Dupa cum bine stiti cei care a-ti mers pe aceasta balta regulamentul este : 50 ron / 24 h retinere 5 kg peste (desi ti se va spune probabil ca daca retii mai mult de 3 kg a doua oara "nu mai calci pe balta". Nu vi se pare mai corect sa fie regulament cu 3 kg sau CEL MAI BINE C&R ???) , la 4 kg crap eliberat (aici pot fi doua bucati de 2 kg sau alte combinatii) primesti o zi gratis de pescuit C&R) , la un peste de minim 5 kg eliberat o zi gratis in aceleasi conditii cu mentiunea ca la fiecare 1 kg in plus fata de cele 5 kg ale respectivului peste inca o zi asa incat la un crap de 8 kg capeti 4 zile gratis. Acest regulament de ordine interioara fiind valabil pentru TOTI OAMENII (oare sa nu fi fost eu OM , poate apartin altui regn? :-? :-/).
MARTIE 2010: prima iesire pt 24 h pe acel an la balta lui bela: 20 kg crap in 5-6 bucati tot eliberat inapoi alaturi de familia lor , acasa nici un solz desi acest drept il aveam......... zile libere in schimb........
la o sapt diferenta alta iesire , iar capturi multe si frumoase totul pleaca inapoi .............zile libere
......................................................................................................................
......................................................................................................................
5-6 aprilie : 118 kg eu cu 2 prieteni , crapi intre 1,7-6 kg in 24 ore , eu prinzand aproape 60 kg-nici
eu nici prietenii mei nu am retinut nimic
10 aprilie : 24 h -22 kg crapi intre 2-4 kg plus un mustacios cu solzi de 12 kg..........la fel eliberare
totala
alte zile frumoase si capturi asijderea........................................................................
....................................................................................................................
ULTIMA NOAPTE DE PESCUIT (pe aceasta balta) , INTAIA NOAPTE DE RAZBOI (Protagonisti: EU si BELA,
personaje secundare : 3 prieteni de ai mei iar in echipa adversa cativa cunoscuti de-ai lui Bela) => cu
48 de ore inainte de a merge pe balta sun la bela pt rezervare: alo , salut Bela vin peste 2 zile cu inca 3
prieteni , este liber pontonul mare (cel cu 3-4 locuri din capatul baltii , de la stuf), daca da te rog sa
ni-l rezervi . Bela: "ba , vi-l rezerv doar daca platiti ca mai vine lume si bla bla(eu si unul din cei trei
prieteni fiind pe zile "moca" iar doi nu)" . EU: "in regula platim si noi". Logodnica mea care de altfel
este si ea o mare crapista, imi zice : "daca tot platesti bilet intreg luam si noi 2 crapi asa la 1,5 kg
(intra si ciortani) , ca sa nu faca nici bela criza ca luam 5 kg , ca de, noi suntem oameni simtiti cu
OMENIE".
Ajungem pe balta : ne instalam (dupa ce am achitat taxa la intrare : aici am hotarat ca eu impreuna
cu prietenul care avea si el zile libere sa mai ramanem inca 24 h pe zi libera , amustacit bela putin si
apoi a zis ok). Dupa ceva vreme vine bela pe la noi si eu cu bun simt ii zic: "Bela sa sti ca vreau si eu
sa iau doi ciortani asa sa fie la vreo 3 kg impreuna , deoarece logodnica mea are o obligatie " ..........
dupa cum se observa imi cer voie la un lucru care de fapt se constituie a fi dreptul meu scris in
vestitul regulament nerespectat . BELA: " Ce ?! Tu nu ai voie sa iei peste acasa ! Prietenii tai da au
voie , tu nu !!! Pe tine te-am lasat(parca ar fi fost obligat) pe locu asta ca stiam ca tu prinzi si IMI
FACI RECLAMA (cateva din pozele mele aflandu-se in interiorul cabanei unde se achita taxa) !!!
Fara pic de bun simt mi-a zis acest lucru ca si unui sclav. EU: "Pai , bela dar este dreptul meu am platit
, de ce iti bati joc de mine , ca am fost FAIR PLAY intotdeauna nu ca alti care te fura si care braconeaza
cu vestitul "arici" pe care de multe ori i-ai prinsi si multi altii care-s misei , si de fata cu tine sunt buni
si esti bun si pe la spate pleaca cu portbagajul plin " BELA: " Ba , pe mine nu ma intereseaza , la mine
banu conteza si atat ,nu exista omenie. Aici cum cant eu asa voi trebuie sa dansati". EU: "Bela , in aceste conditii eu plec ." BELA: "nu ma intereseaza , eu oricum banii nu ti-i mai dau inapoi ca am taiat bilet"...........pana la urma zice bela ca hai ca iti dau voie (pe bilet achitat!!!!!) 2 ciortani dar de azi inainte nu mai vii aici decat daca vreau eu si te asez unde zic si daca balta e goala...............certuri si iar certuri, in final hotarasc sa raman ........trec vreo 2 ore dupa nadire si dupa aruncarea lansetelor , prietena mea prinde vreo trei crapi (2 la vreun kg jumate soi unu la 2,5 kg), il chem pe bela , ii cantareste si imediat ii arunca in apa . EU : "Pai , Bela nu ai zis ca pot lua 2 ciortani ? " BELA: "Nu , nu , nu AZI ESTE ZIUA LIBERA si maine este ziua platita, si azi nu ai voie sa iei peste!!!" EU:"scot biletul din buzunar: uite biletul bela, data este de azi ?!" BELA:"Ba, tu nu auzi ca pe mine nu ma intereseaza , eu cant si voi dansati !!!" Pana la urma am cedat si am zis :"Bela este seara si pana adun sculele se innopteaza si nu plec acum insa maine dimineata plec si nu mai am nevoie de nici un peste (in conditiile in care pana atunci nici macar un solz nu luasem si intotdeauna l-am omenit pe d-l Bela)"
Acum cred ca avea ceva cu mine sau cine stie, :-/ , avand in vedere ca doar eu nu aveam drepturile depline , cel care aduce clienti si face reclama FREE !?

Va doresc FIR "INCINS" si sa fiti feriti de asemenea situatii penibile **==
"Cine se fereste de agatatura , se fereste de crapi...in speta mari si foarte mari"
CLAUDIU CORAIU - B&C ENDURO CARP TEAM -

davidnicolaie
Veteran
Veteran

Mesaj de davidnicolaie » 07 Ian 2011, 00:03

:D nu asa treaba cu bela aici ai gresit cu omenia si cu favorurile lasa ,ca iau acum ,el zice maine si tot asa .la el nu exista unitati de masura, momentul ii dicteaza nu linguseala si altele .eu pescuiesc pe balta lui de vreo4-5 ani si nu mi-a zis nimic niciodata ,merg des chiar de 2 ori pe luna de multe ori pe zilele libere mai si platesc din cand ,ca doar balta se intretine pe bani si cand vad ca am ceva in buzunar in plus mai platesc iar cand nu sunt pe zile libere asta este platesc .dar sunt multumit in general imi fac un calcul matematic daca el imi da 2 zile si eu a treia platesc tot imi convine sau si daca una platesc si una libera tot imi comvine .asa gandesc eu.asa imi fac strategia cu el nici nu abuzez de zilele libere nici nu ies in pierdere .de exemplu am 5 zile pe anul viitor si eu am in calcul ca primele partide sa platesc .nu il lingusesc nu il bag in seama nu am nici o treaba ma intreaba ii raspund ma intreaba de alti nu stiu niciodata nu ma intereseaza si nu imi pasa ma duc sa ma relaxez nu sa prind cantitati de recorduri sa ma falesc sau sa demostrez ca sunt un zmeu.nu imi plac astea si nu am probleme cu el chiar i-am spus in fata ca eu vreau sa ma relaxez si daca prin in 2 zile 5 kg eu sunt multumit una libera si una cu bani .si credetima ca prind destul dar pt. mine nu conteaza .iar linguseala omenia etc.....duc la excludere ,credetima ca asa face il citesc de ani de zile si stiu ce ii poate capul.il deranzeaza cand tu un an de zile vii pe zile libere zice el de reclama .iti spun eu ce mi-a zis mie sunteti catva vre-o 8 pe zile libere iar eu trebuie sa-i inprasti ca se aduna si nu prea ii convine iar astea au facut o prietenie intre ei se consulta se ajuta etc...
si el trebuie sa-i inparta si deabea asteapta sa ii dea unu cu zile libere motiv sa il excluda si o face te asigur eu cum a facut cu tine .trebuie sa vezi lucrurile asa vin din spate pescari care incep sa cunoasca balta aceea au platit poate zeci si sute de zile sa ajunga si ei pe zile libere constant si el nu poate ca sa tina o balta cu jumate de balta sa plateasca si jumate nu .si stiu bine ca multi lingai sunt cu intenti dubioase .bela debea asteapta sa faca loc la alti si tot asa incelegi ce zic si grandomania si restul se platesc el are destui din astea care se considera prieten cu el dar ei nu stiu ca vine altul care a contribuit si trebuie sa ii se faca loc .asa este pe el il intereseaza bani nu omenia si altele

davidnicolaie
Veteran
Veteran

Mesaj de davidnicolaie » 07 Ian 2011, 00:29

[quote="claufishi"]tu prinzi si IMI
FACI RECLAMA (cateva din pozele mele aflandu-se in interiorul cabanei unde se achita taxa) !!!

spunemi daca ma insel ca-ti de pe panoul ala mai pescuiesc la bela si gandestete la ce ti-am spus si vei vedea ca am dreptate .mi-a zis si mie sa ii dau o poza sa o puna acolo.am evitat si omu a inteles ca nu imi place sa fiu pus pe un panou ca nu am ce demostra nimic nimanui.asa ca cei de pe panou si cei cu zile libere tot vor fi exclusi mai devreme sau mai tarziu nu poti intretine o balta cu 20 de persoane cu zile libere eu l-am inteles si evit sa sar in evidenta ca daca vrea gaseste ceva .nu ii dati motive parerea mea
balta nu e rea este o continua provoca cu pesti mari cam rari dar cu exemplare frumoase ,nu o recomand dar nici nu pot spune ca nu este buna ,parerea mea este depinde ce te astepti de la pescuit ce iti doresti de la o balta ,iar cu Bela e greu dar nu imposibil depinde cum iti asterni (respectati regurile lasati de la voi )cu el nu o dati la pace chiar daca credeti asta

dragan claudiu
Veteran
Veteran

Mesaj de dragan claudiu » 07 Ian 2011, 13:37

Nu inteleg de ce mai tine regula cu zile libere? Daca omul a prins peste si ia dat drumul iar el ia dat zile libere e dreptul lui a pescuiasca pe ziua libera ,nu?
Atunci sa faca balta c&r fara retinere de crap si ar fi ok,atunci pescarul ar merge doar de placerea de a pescui si nu ......
In orice caz Bela care e un bozgor nenorocit si nesimtit a pierdut foarte multi pescari ,numai citi stiu eu,si o sa vedem anul asta citi o sa mai mearga acolo. oricum in multe zile balta era goala,daca era un pescar doi si o sa duca dorul pescarilor anul asta.
Vorbim prin iunie-iulie... Va salut si sa aveti un an mai bogat si plin de bucuri si fire cit mai intinse... **==

Bragau Laurentiu
senior
senior

Mesaj de Bragau Laurentiu » 07 Ian 2011, 13:46

Cu aceasta atitudine a pierdut foarte multi pescari si ii va pierde cat de curand si pe cei care ii mai are . Credeti ca el nu se oftica,cand vede cata lume e pe balta cealalta si la el bate vantul?Cel mai bine pt el ar fi sa faca balta numai c&r si sa mai renunte la gandirea aia comunista ca toata lumea il fura sa-si angajeze 2-3 paznici de incredere si altele dar nu cred ca se va intampla asa ceva vreodata pe acea balta

davidnicolaie
Veteran
Veteran

Mesaj de davidnicolaie » 07 Ian 2011, 13:55

[quote="dragan claudiu"]In orice caz Bela care e un bozgor nenorocit si nesimtit

nu vreau sa zic nimic dar asta nu e mentalitate si nesimptire .in primul rand sunt get pe get roman dim mos stramos cred eu dar nu e frumos sa spui asta indiferent ce natie e el daca era roman ce zicei ca e tigan [-x

davidnicolaie
Veteran
Veteran

Mesaj de davidnicolaie » 07 Ian 2011, 13:57

iti respesc parerea si e normal ceea ce zici dar aceste cuvinte nu sunt normale cred eu

davidnicolaie
Veteran
Veteran

Mesaj de davidnicolaie » 07 Ian 2011, 14:09

Bragau Laurentiu scrie:Cu aceasta atitudine a pierdut foarte multi pescari si ii va pierde cat de curand si pe cei care ii mai are . Credeti ca el nu se oftica,cand vede cata lume e pe balta cealalta si la el bate vantul?Cel mai bine pt el ar fi sa faca balta numai c&r si sa mai renunte la gandirea aia comunista ca toata lumea il fura sa-si angajeze 2-3 paznici de incredere si altele dar nu cred ca se va intampla asa ceva vreodata pe acea balta
in primul rand pescuitul ar trebui sa fie in totalitate numai c&r cine se duce cu crapi acasa nu lasa loc urmasilor nostri sa vada un peste pe undita iar daca o face de foame(sa isi scoata bani)nu are de ce sa se numeasca pescar si mai degraba fomist .cu peste plecat e ca si cum iti furi singur placerea in urmatori ani .iar daca noi nu facem nimic in respectarea (numai c&r) nici patroni nu vor face si vor exista tot timpul dubi certuri si altele .....indiferent de reguli ,indiferent unde mergeti , :-h mergeti pe idea asta si veti vedea ca nu va atrage neplaceri .

dragan claudiu
Veteran
Veteran

Mesaj de dragan claudiu » 07 Ian 2011, 14:22

davidnicolaie scrie:
dragan claudiu scrie:In orice caz Bela care e un bozgor nenorocit si nesimtit

nu vreau sa zic nimic dar asta nu e mentalitate si nesimptire .in primul rand sunt get pe get roman dim mos stramos cred eu dar nu e frumos sa spui asta indiferent ce natie e el daca era roman ce zicei ca e tigan [-x
Pai ce e frate nu-i un bozgor nesimtit care-si bate joc de pescari?
BOZGOR la noi inseamna ungur...mai pe romaneste... si el e un Bozgor nesimtit fara scrupule care isi bate p....a de noi pescari cum vrea el . asta-i puru adevar daca supara pe cineva asta e...dar nu pot sa tac..... **==

sece4u20
senior
senior

Mesaj de sece4u20 » 07 Ian 2011, 14:26

@davidnicolae
nu zici rau ce zici... dar nu cumva taxele la C& R sunt mai mari decat la cele cu care poti pleca cu peste acasa ??? uite de exemplu la vadu rosu: balta pe care poti sa reti pestele este 35 de ron pe cand cea de C&R este 160 ron. si mai este si balta 1 unde este taxa 100 ron si poti pleca cu 10 KG de peste. deci nu mi se pare normal ca la o balta unde pestele se intoarce in apa sa fie taxa mai mare ca la aceea in care pestele este dus acasa. ar trebui sa fie tocmai invers. C&R 50 ron si C& P ( P=portbagaj ) sa fie 150 sau si mai mult.
nu stiu dar eu asa zic si asta este parerea mea. oricum se vede crestere a numarului de pescari care practica C&R.

davidnicolaie
Veteran
Veteran

Mesaj de davidnicolaie » 07 Ian 2011, 14:27

dragan claudiu scrie:
davidnicolaie scrie:
dragan claudiu scrie:In orice caz Bela care e un bozgor nenorocit si nesimtit

Pai ce e frate nu-i un bozgor nesimtit care-si bate joc de pescari?
BOZGOR la noi inseamna ungur...mai pe romaneste... si el e un Bozgor nesimtit fara scrupule care isi bate p....a de noi pescari cum vrea el . asta-i puru adevar daca supara pe cineva asta e...dar nu pot sa tac..... **==
stai rau cu cultura bozgor inseamna om fara tara nu ungur .documenteazate

davidnicolaie
Veteran
Veteran

Mesaj de davidnicolaie » 07 Ian 2011, 14:33

sece4u20 scrie:@davidnicolae
nu zici rau ce zici... dar nu cumva taxele la C& R sunt mai mari decat la cele cu care poti pleca cu peste acasa ??? uite de exemplu la vadu rosu: balta pe care poti sa reti pestele este 35 de ron pe cand cea de C&R este 160 ron. si mai este si balta 1 unde este taxa 100 ron si poti pleca cu 10 KG de peste. deci nu mi se pare normal ca la o balta unde pestele se intoarce in apa sa fie taxa mai mare ca la aceea in care pestele este dus acasa. ar trebui sa fie tocmai invers. C&R 50 ron si C& P ( P=portbagaj ) sa fie 150 sau si mai mult.
nu stiu dar eu asa zic si asta este parerea mea. oricum se vede crestere a numarului de pescari care practica C&R.
nu conteaza taxa si in ce scop este pusa important este ca in functie de pesti si pret iti alegi locul de pescuit .important este sa practici C& R unde crezi ca iti permite bugetul daca iti permite la 100 de ron ok daca iti permiti la 10 ron tot ok numai cred ca pretul inseamna volumul pestelui si nivelul economic local impus de judet

sece4u20
senior
senior

Mesaj de sece4u20 » 07 Ian 2011, 14:35

@dragan nicolae

nu vreau sa fiu obraznic , pentru ca am nici jumatate din varsta dumneavoastra dar bozgor inseamna citez pe unu de pe ''goagal'':

''Ne raspunde noul membrul Limba Cailor, Kesztio, citandu-l pe un lingvist, Szilágyi N. Sándor. Pe scurt, desi sunt unguri (si cred ca destui) care cred ca “bozgor” inseamna fara patrie si ar veni din expresiile slave (ruski?) ‘biez gora’ (fară munti) sau ‘biez gorod’ (fara orase), care la randul lor s-ar intelege ca si ‘fara patrie’.” Szilágyi explica modul cum o injuratura ungureasca, bazd meg, de care ar abuza maghiarii, s-a transformat in porecla (jignitoare azi) data lor.
Indiferent ce origine ar avea, “bozgor” este un termen pe cat de simplu in semnificatie, pe atat de plin de ura.''

eu doar vreau sa subliniez insemnantatea cuvantului , nicidecum sa s-ar in apararea lor pentru ca eu sunt roman get-beget ma trag din daci si romani si... ''Ardealul nu este al nostru, este al copiilor copiilor nostri si nu va niciodata al lor''

Bragau Laurentiu
senior
senior

Mesaj de Bragau Laurentiu » 07 Ian 2011, 14:36

Pana la urma ziceti fratilor noi unde mergem la pescuit anul asta ?
Sau stam acasa ne lasam de pescuit? =)) =)) =)) =)) =))

sece4u20
senior
senior

Mesaj de sece4u20 » 07 Ian 2011, 14:42

in functie de cum aflu taxa de la ajvps covasna sa ma fac membru ,din nou, si imi iau carnetul anpa dau o fuga la reci, deoarece este 60 ron daca nu ai carnet si 30 ron daca ai carnet. si acum pe toamna am un amic care mergea de la 15 pana seara la 1 si prindea bine si la 7 si la 8 kg plus ciortanii din dotarea baltii. si mai vreau sa dau o fuga la dumbravita dar pe partea cealalta nu acolo langa drum ca acolo e apa mica si pragul e la 170 de m de mal. acum se vedem!!

Scrie răspuns

Înapoi la “Balti, iazuri si ferme piscicole”