Zona Brasov

Moderatori: Sebastian, pharaoh, vali003, Coleman

Scrie răspuns
davidnicolaie
Veteran
Veteran

Re: Zona Brasov

Mesaj de davidnicolaie » 29 Noi 2010, 22:47

se pare ca vorbesc singur pe aici nu am nevoie de un post singur :D spuneti si voi cate ceva o parere hai sa facem alcumva ,spuneti fiecare care doreste ,ce an de pescuit a avut ,unde a freventat mai mult, ce inpresire ia facut lacurile care le-a frecventat o concluzie generala din punctul fiecaruia, cred ca este corecta provocarea pt. a vedea si a trage concluzie fiecare unii de la alti ce se intampla cu pescari din jurul brasovului .astept si urmaresc fiecare parere si va voi spune si eu pe a mea sincer dar nu o voi face primul pentru ca poate nu va intereseaza paropunerea ;)

Bragau Laurentiu
senior
senior

Mesaj de Bragau Laurentiu » 29 Noi 2010, 23:17

Nu mai vorbeste nimeni X-( toti suntem nervosi ca intram in hibernare.Speram ca la anul sa prindem mai mare si mai mult :D :D .Sa ne depasim recordurile si sa ne vedem cu bine pe balta.Acum incepem cautarile vin sarbatorile si tre sa ne inoim(sculele).

sece4u20
senior
senior

Mesaj de sece4u20 » 01 Dec 2010, 21:37

merge bine acum la lacul de la Reci. am un prieten care a mers aproape din doua in doua zile de pe la ora 16 pana pe la ora 12-1 noaptea si a prins undeva pe la 15 kg de crap de fiecare data. din surse anume am aflat ca ieri-astazi au fost bagate la Reci 3 tone de crap. acum ca e adevarat nu stiu insa cum aflu va anunt.asta peste vreo 2-3 zile in cazul in care nu s-a inchis balta.

Bragau Laurentiu
senior
senior

Mesaj de Bragau Laurentiu » 01 Dec 2010, 23:23

Poate afli si niste conditii de pescuit pt anul ce urmeaza

sece4u20
senior
senior

Mesaj de sece4u20 » 04 Dec 2010, 12:05

o sa ma interesez si cum aflu ceva voi posta aici.

davidnicolaie
Veteran
Veteran

Mesaj de davidnicolaie » 05 Dec 2010, 21:30

multumim asteptam raspuns alcineva nu mai spune nimic sau asteptam sa ne intre dorul de pescuit in oase mai tare :-S

claufishi
Veteran
Veteran

Mesaj de claufishi » 07 Dec 2010, 14:08

salut pescari brasoveni sau care pescuiti in zona brasov,
stie cineva ceva mai sigur si mai mult de viitorul regulament (2011) la belin balta cu movile?
anul asta acum vreo 3-4 saptamani poate mai mult am fost la recolta la aceasta balta.
conducerea baltii a ramas surprinsa de faptul ca nu au prins in plase (asta dupa ce au scazut apa pana la cca 15% undeva in regiunea deversorului) crapi mai mari de 5 kg. eu am asistat pana la final si nu am vazut decat 3 crapi de 4,2 4,5,si 5 Kg si in rest doar sub 3,5 kg si putin cantitativ in detrimentul vestitului fitofag(pana la 21 kg bucata si f mult) somn iarasi mult si maricel(20-20 si ceva de kg) , salau destul si stiuca putina si amur ffffff putin.
au scos majoritatea fitofagului si cateva sute de kg de crap(300-400 kg) iar restul a fost dat inapoi in balta.
conducerea a fost deranjata de faptul ca desi trebuia sa existe crap peste 7,8 chiar 10 kg(deoarece de vreo doi ani crapul sarit de 4,5 - 5 kg trebuia eliberat conditionat- de regulament- in schimbul a 2 zile de pescuit gratis) acestia au lipsit cu desavarsire. datorita acestui fapt au spus ca S-AR PUTEA ca de la anul sa permita pescuitul in reguli mult mai stricte incluzand interzicerea pescuitului nocturn si altele care inca nu sunt sigure si batute in cuie gen:
-acces auto pe malul baltii interzis
-5 kg peste retinut (ar fi f bine . din partea mea doar catch and release, ca din cauza aceasata nu mai e peste "MARE SI MULT")
-posibil si taxa mai mica pt catch and release undeva la 10 - 20 lei am auzit
TOATE CELE SPUSE INCA NU SUNT SIGURE
singurul dezavantaj dupa mine ar fi interzicerea pescuitului nocturn ca si asa nu prea mai am unde sa merg in zona BV si sa stau noaptea in asteptarea mustaciosului si la un pret convenabil ca la belin plopi conducerea e insuportabila.
ar mai fi vadu rosu balta 4 dar dupa mine este mult prea scump-130 lei 24 h si taxa anuala de 150 sau 200 lei- pentru
aceasta balta unde nu sunt pesti f .mari. mai bine mergi la MV2 dai 120 lei fara taxa anuala si nici pe departe nu se compara cu vadu rosu 4. nush , parerea mea.
revin: ROG MULT ,CINE STIE CEVA SIGUR DE NOUL REGULAMENT BELIN MOVILE sa intervina si sa lumineze zvonurile
VA MULTUMESC **==
"Cine se fereste de agatatura , se fereste de crapi...in speta mari si foarte mari"
CLAUDIU CORAIU - B&C ENDURO CARP TEAM -

Radu25
membru activ
membru activ

Mesaj de Radu25 » 07 Dec 2010, 16:30

Nu cred ca stie nimeni nimic sigur,eu am vorbit cu unul dintre paznici ieri si nici el nu stia ce va fii sigur.Ar mai avea o varianta in afara celor scrise de tine cu 60 ron 24 ore si 5 kg retinere si masina la parcare. **==

claufishi
Veteran
Veteran

Mesaj de claufishi » 07 Dec 2010, 17:57

@ Radu25

Nu merita 60 ron daca va fi la fel ca si pana acum decat daca va baga peste(crap) klumea si va controla bine pentru a nu se fura si astfel se va si prinde. altfel....................... :-??
PS: Unde locuiesti in BV? Eu sunt din Rasnov. Poate ne-am mai intalnit pe balta ca am fost des anul asta la insule mai mult la deversor loc 31-32 si am avut candva niste vecini unul din ei numindu-se Radu. **==
"Cine se fereste de agatatura , se fereste de crapi...in speta mari si foarte mari"
CLAUDIU CORAIU - B&C ENDURO CARP TEAM -

davidnicolaie
Veteran
Veteran

Mesaj de davidnicolaie » 07 Dec 2010, 23:31

am impresia ca traim intr-o tara cu administratori si oameni bolnavi in perioada asta si asa de criza.cum poti face 60 de ron o balta in care are numai pesti (crap)sub 6 kg si fate destule de 1-2 kg si sa nu ai voie sa pescuiesti nocturn si daca o faci nu ai voie cu masina .ce creaza ei .casute si noi nu stim ?pt. fiecare loc de pescuit in parte .cum pescuiesti toamna tarziu si primavara pana dupa pasti nocturn fara acoperis in caz de ploua, sau roua aia de dimineata care exista acolo pe perioadele reci .in care tu stai o noapte intreaga sa nu ai posibilitatea sa te incalzesti un pic sau sa te intinzi ,ce sa mai discut daca eu am placerea sa stau mai mult de 48 de ore sau 48 pe balta, in asfel de conditi ei cred , ca se va umple balta .si asa pe aceasta balta multi habar nu au sa respecte un peste, dau cu tot felu de arici si daca se poate cu zeci de ace ,mai au un pic si dau la japca .intradevar e si vina pescarilor iar a administratorului ca a permis atatea lucruri care nu au treaba cu pescuitul .acum s-au trezit ei cand vad ca nu mai au pesti in balta mari ,dar ce mici erau destui?. pun pariu cu orcine ca in balta asta nu este mai mult de 800 de kg de peste toate natiile la un loc, iar ei baga 800 de kg in balta din cand in cand si cand il baga pe o parte iese din ea in maxim 5 zile, ce e asta? bataie de joc va spun eu .administratori au gresit cu aceasta balta de la inceput de cand au facut regurile .eu am prins de numarate ori multi pesti si nu vroiam sa-i iau si cand le propuneam sa-i eliberez pe zile libere stiti ce imi spuneau: ca nu imi dau, ca oricum il va prinde altul data viitoare si tot va pleca acasa .asta e mentalitate de administrat balti de pescuit sportiv sau comercial. pe ei ia interesat sa ia cati mai multi bani de pe taxa si cati mai multi pescari si acum se plang ca nu au peste .stiu destui care se rugau ca si mine poate ei in ultimul an(radu.laurentiu ..........) mai mult si nu au rezolvat nimic ,ca si cunosc balta mai bine ca mine.ca eu am renuntat de un an de zile cand am vazut ca nu respecta pestele si pe primul loc sunt ei .RUSINE LOR SI PESCARILOR CARE APELAU LA METODE DE A PESCUII NEORTODOXE SI RADEAU CA PLECAU CU SACU PLIN ACASA

davidnicolaie
Veteran
Veteran

Mesaj de davidnicolaie » 07 Dec 2010, 23:42

apropo .nu exista in judetul asta si nici judete invecinate o balta in care sa se puna accent pe ocrotirea pestilor si cu reguli bine definite pt. al proteza pestele cand este prins .eliberandulsi a se creea o anbianta placuta pescarului cu o densitate mare de peste la o suma acceptabila gen 500 de ron .pescuit si nocturn in bani astea si sa lasa o continuitate balti pe viitor cu speranta ca in momentul in care revii iti vei depasi vechiul record pe captira

dragan claudiu
Veteran
Veteran

Mesaj de dragan claudiu » 07 Dec 2010, 23:59

davidnicolaie scrie:apropo .nu exista in judetul asta si nici judete invecinate o balta in care sa se puna accent pe ocrotirea pestilor si cu reguli bine definite pt. al proteza pestele cand este prins .eliberandulsi a se creea o anbianta placuta pescarului cu o densitate mare de peste la o suma acceptabila gen 500 de ron .pescuit si nocturn in bani astea si sa lasa o continuitate balti pe viitor cu speranta ca in momentul in care revii iti vei depasi vechiul record pe captira
Bravo domnule david aveti foarte mare dreptate si eu la rindul meu le-am propus paznicilor sa faca un regulament si nu sa isi bata joc de peste dar cum stiti deabea acum si-au dat seama ca au gresit asta e poate le vine mintea la cap.
Sa traiesti davide...si sarbatori fericite.. **==

Bragau Laurentiu
senior
senior

Mesaj de Bragau Laurentiu » 08 Dec 2010, 11:58

Mentalitatea acolo nu se va schimba niciodata cred.Pentru a schimba ceva trebuiesc multi bani.Pentru mine sincer as vrea o balta in regim St Paul unde este peste din belsug si mare si mic cu taxa de bun simt .Dar nici acolo'' pescarii"nu apreciaza conditiile.Ca sa faca o balta de acel nivel trebuie investit f mult ceea ce nu se va intampla vreodata :O .Salutari si SARBATORI FERICITE

Radu25
membru activ
membru activ

Mesaj de Radu25 » 08 Dec 2010, 12:56

Da Claufishi cred ca ne-am intilnit o data cind ai venit si ai facut schimb cu Nea Moldovan daca nu gresesc si eu pescuiam in dreapta ta la 36.In privinta taxelor si a baltilor din zona noastra eu m-am lamurit totii vor bani multii si cit mai repede fara invistitii seriose.Asa ca la anul voi mai merge in perioda prohibitiei de citeva ori la San Paul iar dupa doar pe barajele Oltului.Pentru ca m-am saturat sa vad cum scade apa dupa ce am platit taxa si tu sti ce zic ca ai vazut si atunci cind ne-am intilnit si daca intrebi ce se intimpla mai esti facut si chior ca nu scade nimic. **==

LUCKY
senior
senior

Mesaj de LUCKY » 08 Dec 2010, 13:36

O balta cu multi crapi si mai ales si mari pe care sa poti pescui cu taxe mici ( 40-50 ron / 24 h)si sa fie si mare sa poti pescui in liniste fara sa te terorizeze vecinul de stand nu cred ca o sa avem sansa sa o apucam noi in urmatorii 20 ani , motivul ...?? la taxe mici e si normal sa se inghesuie multi din mai multe categorii sociale,mai educati mai needucati mai avuti mai neavuti si inevitabil apar si problemele pe care le cunoastem ,pe linga aceste aspecte o asemenea balta necesita o investitie mare( balta NAGYKALO din Ungaria a fost construit de la zero si a costat in stadiul actual 800 000 euro , 18 ha )care trebuie amortizata in timp si avand in vedere ca se lucreaza cu fiinte vii intodeauna exista riscul mortalitati care duce afacerea pe linie moarta(ex Sarulesti) pe o perioada de timp ,timp in care dobanzile la banci , taxa de apa curge ,paza ,contabil,si alte cheltueli tot ai, si atunci ca om de afaceri te intrebi...merita ??ca atunci cand pui capul pe perna sa te tot gandesti care te fura, caci dimineata nu ai cum sa preiei stocul de pesti ,cand afli ca nu mai ai e prea tirziu si multi vor rade de tine ca ai fost un fraier care putea investi banii in multe alte oportunitati cu grad de risc mai mic si de ce nu cu o rata de profitabilitate mai mare .Stima si aprecierea mea pentru cei ce au putina nebunie de investesc in balti de crap ADEVARATE.

Scrie răspuns

Înapoi la “Balti, iazuri si ferme piscicole”