HELP!!! Balta Pârlita Mică, Frumuşani,

Moderatori: Sebastian, pharaoh, vali003, Coleman

Scrie răspuns
Parlita Mare si Mica
membru activ
membru activ

HELP!!! Balta Pârlita Mică, Frumuşani,

Mesaj de Parlita Mare si Mica » 17 Iun 2012, 09:03

Salutare!
Am apelat la această cale ptr a rezolva o problemă pe care nu reuşesc s-o înţeleg decât pe jumătate şi căreia nu i-am găsit soluţie.
Peştele nu trage, nu muşcă!!! Vin pescari şi pleacă nemulţumiţi şi nu-mi doresc acest lucru.

Să încep cu... începutul :)
DIMENSIUNI:
Bazinul Pârlita Mică are o suprafaţă de 2,2 ha, cu o adâncime medie de 1.50 - 1.80m.
Fundul bălţii este caracterizat de un strat de mâl de minim 50 cm.
În parte de sud de afla o perdea forestieră (lizieră) de cca 50 m lăţime.
Celelalte maluri sunt bogate în stuf, pe segmente de cca 50-100 cm lăţime.
Bun...

POPULATIA:
În toamnă am golit-o de apă, am extras cca 70-80% din peştele de acolo.
Am urmărit eradicarea peştelui răpitor.
În ultima lună, am populat-o cu cca 700 kg caras sălbatic, dimensiuni medii si mari (300g - 1,5kg) şi cu crap sălbatic, 150 kg, cu o medie de 4kg, şi câteva exemplare de 6-7 kg precum şi unul de 14 kg.
Adăugând şi peştele rămas din toamnă, pot spune că există o cantitate de cca 1000 kg la o suprafata de 2,2 ha.

Hrana naturală: din belşug.
Hrană artificială: deloc.

Prin urmare, apelez la bunăvoinţa voastră ptr câteva sfaturi, idei, soluţii, etc.
Nu vreau să intru în dezbateri păguboase cu concurenţa camuflată în pseudonime, comentarii răutacioase, etc.

Adaug şi câteva probe foto-video a celor susţinute mai sus.
(linkuri albume foto complete:
http://www.facebook.com/media/set/?set= ... 914&type=3
http://www.facebook.com/media/set/?set= ... 914&type=3 )

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Ecologizare Parlita Mica. http://www.laCRAP.ro

Populare caras salbatic si ciortan in balta Pârlita Mică, Frumuşani, Călăraşi

Populare cu crap, balta Pârlita Mică

populare cu caras salbatic , balta Parlita Mica

multumesc anticipat!

fir intins!

intef
senior
senior

Re: HELP!!! Balta Pârlita Mică, Frumuşani,

Mesaj de intef » 17 Iun 2012, 09:37

Intrebati paznicii,poate stiu ei ceva =)) =)) =)) Ieri am fost pe o balta asemanatoare cu asta a dvs,dar fara crap,doar caras si rapitor,ultra bogata in stuf etc.Am prins 1 kg de caras mititel,numai la varga,in buza stufului.Anul trecut,in aceasta perioada,6 kg de caras 300-700g.Iata un extras din jurnalul meu de pescar de pe 15 iunie anul trecut :

15-06-2011 Stufaris(Mihai,Marius)-05:00-19:15
29 grade,vant slab SE,soare,senin
Nada:Seminte prajite si macinate,porumb,grau si in fiert,viermi,rame,zahar caramelizat
Momeala: Vierme,pufulete,porumb fiert,grau fiert,mamaliga,cocolos
Varga,Lanseta
5,8 kg caras
Prima captura : 06:36,varga,vierme cu cocolos
Ultima captura:17:45,lanseta,pufulete

si de ieri:

15-06-2012 Stufaris(Marius)-04:30-14:15
27 grade,vant moderat E,soare,senin,nori dimineata
Nada:Seminte prajite si macinate,bonduele,grau fiert,viermi albi si rosii,apa din balta
Momeala: Vierme,pufulete,bonduele,mamaliga,
Varga,Lanseta
21 buc caras mic (1-1,5 kg)
Prima captura : 06:12,lanseta,bonduele
Ultima captura:13:15,varga,grau fiert

Eu imi pregatesc partidele si in functie de ce spune "jurnalul",nu stiu daca este relevant,dar asa am apucat sa procedez...asa fac din 2004.Toate cele bune!!! ---<><

Parlita Mare si Mica
membru activ
membru activ

Mesaj de Parlita Mare si Mica » 17 Iun 2012, 10:33

NU e problema cu paznicii, asta pot garanta.

Multi mi-au spus ca nu e obisnuit cu alta mancare decat cea din balta, naturala...
intef scrie:Intrebati paznicii,poate stiu ei ceva =)) =)) =)) Ieri am fost pe o balta asemanatoare cu asta a dvs,dar fara crap,doar caras si rapitor,ultra bogata in stuf etc.Am prins 1 kg de caras mititel,numai la varga,in buza stufului.Anul trecut,in aceasta perioada,6 kg de caras 300-700g.Iata un extras din jurnalul meu de pescar de pe 15 iunie anul trecut :

15-06-2011 Stufaris(Mihai,Marius)-05:00-19:15
29 grade,vant slab SE,soare,senin
Nada:Seminte prajite si macinate,porumb,grau si in fiert,viermi,rame,zahar caramelizat
Momeala: Vierme,pufulete,porumb fiert,grau fiert,mamaliga,cocolos
Varga,Lanseta
5,8 kg caras
Prima captura : 06:36,varga,vierme cu cocolos
Ultima captura:17:45,lanseta,pufulete

si de ieri:

15-06-2012 Stufaris(Marius)-04:30-14:15
27 grade,vant moderat E,soare,senin,nori dimineata
Nada:Seminte prajite si macinate,bonduele,grau fiert,viermi albi si rosii,apa din balta
Momeala: Vierme,pufulete,bonduele,mamaliga,
Varga,Lanseta
21 buc caras mic (1-1,5 kg)
Prima captura : 06:12,lanseta,bonduele
Ultima captura:13:15,varga,grau fiert

Eu imi pregatesc partidele si in functie de ce spune "jurnalul",nu stiu daca este relevant,dar asa am apucat sa procedez...asa fac din 2004.Toate cele bune!!! ---<><

Laurentiu
Veteran
Veteran

Mesaj de Laurentiu » 17 Iun 2012, 11:56

Acum doi ani, crapul a inceput sa manance ceva mai tarziu si s-a prelungit pana in noiembrie, chiar daca a mai fost urat.
Anul trecut a a inceput sa manance mai devreme dar s-a taiat repede, pe la inceputul lui octombrie. Si a fost placut pana in noiembrei tarziu.
Anul asta se pare ca-l copiaza pe cel de acum doi ani, o sa inceapa sa traga cum trebuie pe la sfarsitul lunii - inceputul lui iulie.
Asa spun notitele mele. Acum eu ma refer la balti obisnuite , nu la carpodroame sau lacuri suprapopulate.
E numai o observatie de-a mea, nu ceva batut in cuie.

Parlita Mare si Mica
membru activ
membru activ

Mesaj de Parlita Mare si Mica » 17 Iun 2012, 23:04

Multam fain!
Laurentiu scrie:Acum doi ani, crapul a inceput sa manance ceva mai tarziu si s-a prelungit pana in noiembrie, chiar daca a mai fost urat.
Anul trecut a a inceput sa manance mai devreme dar s-a taiat repede, pe la inceputul lui octombrie. Si a fost placut pana in noiembrei tarziu.
Anul asta se pare ca-l copiaza pe cel de acum doi ani, o sa inceapa sa traga cum trebuie pe la sfarsitul lunii - inceputul lui iulie.
Asa spun notitele mele. Acum eu ma refer la balti obisnuite , nu la carpodroame sau lacuri suprapopulate.
E numai o observatie de-a mea, nu ceva batut in cuie.

valentin...
Veteran
Veteran

Mesaj de valentin... » 08 Iul 2012, 21:38

cautati un administrator bun,si in primul rand populati balta,ati spus 1000kg,adica 1tona.....sunt balti unde se populeaza saptamanal cu 1000kg,poate si mai mult
si referitor la administrator,luati exemplu de la domnu Marinita si vedeti ce a putut face din sulimanu,si de ce nu poate peste 3-4 ani venim la un concurs pe parlita
si numele e predestinal,te cam parlesti daca mergi la pescuit pe parlita

georgemarian
Veteran
Veteran

Mesaj de georgemarian » 09 Iul 2012, 09:59

valentin... scrie:cautati un administrator bun,si in primul rand populati balta,ati spus 1000kg,adica 1tona.....sunt balti unde se populeaza saptamanal cu 1000kg,poate si mai mult
si referitor la administrator,luati exemplu de la domnu Marinita si vedeti ce a putut face din sulimanu,si de ce nu poate peste 3-4 ani venim la un concurs pe parlita
Daca balta are 2 h cat peste sa bage...?si majoritatea pestilor sunt carasi,150-300 grame,media sa zicem,ar trebui sa puna botu'!

Parlita Mare si Mica
membru activ
membru activ

Mesaj de Parlita Mare si Mica » 10 Iul 2012, 16:45

georgemarian scrie:
valentin... scrie:cautati un administrator bun,si in primul rand populati balta,ati spus 1000kg,adica 1tona.....sunt balti unde se populeaza saptamanal cu 1000kg,poate si mai mult
Daca balta are 2 h cat peste sa bage...?si majoritatea pestilor sunt carasi,150-300 grame,media sa zicem,ar trebui sa puna botu'!
in urma cu cca 2 saptamani, am mai introdus 500 kg policultura, la o medie de 200g....
tot nimic... :((

in schimb, bazinul Pasarea 5 si-a revenit si nu pleca vreun pescar cu juvelnicul gol! 8->

Scrie răspuns

Înapoi la “Balti, iazuri si ferme piscicole”