Dan Mitranescu scrie:Avem doua variante :
TAINUIRE sau CALOMNIE !!!
In prima varianta se stie exact ca se fura peste , dar nu se dau explicatii , iar in a doua sunt numai presupuneri care jignesc indirect pe cei care prind pestii pe balti fara restrictii ( vanzandu-i ulterior) si pe cei care ii cumpara . ( motivul : lipsa civilizatiei sau a favorizarii furturilor ).
Pai hai sa desfiintam centrele de colectare fier vechi ca au furat cativa piese de la trenuri , sa nu mai cumparam legume din piete de la tarani pe motiv ca sunt furate de pe camp si nici flori din florarii pentru ca sursa sunt cimitirele .
Hai sa inchidem OKAZII pentru ca majoritatea lucrurilor de acolo sunt noi si fara acte de provenienta ...
1cu 1 cu ... si cu 1 ... suna bine aparent , dar ordinea are importanta ei ! Nu incepem cu "1" de la sfarsit !
P.S. Va rog sa-mi spuneti cu ce va ocupati ca sa va spun cu ce sa incepem sa fim civilizati !
- daca ar fi totul asa de roz cum spui tu , ca acei crapi sunt prinsi pe balti fara restrictii...si apoi vinduti, nu cred ca ar avea cineva de comentat.
- As fi de acord cu inchiderea centrelor de colectat fier vechi dar nu toate, ci a acelor centre unde s-a gasit o sina de cale ferata, un cablu de inalta tensiune (care nu au voie sa primeasca asa ceva)
- Cu florariile la fel ( am incercat sa fac o afacere cu import de flori...dar cei nelegitimi care fac evaziune la greu m-au scos de pe piata) unde nu exista documente de provenienta ( de asta peste tot in lume se cere un Certificat de Origine a produselor) si de achizitie...trebuiesc inchise.
- pe ocazii- daca sunt anumiti indivizi care vind 10-20 de parfumuri (clar nu sunt cumparate cu acte) si/ sau un nr de bucati/unitati din acelasi produs ( se poate cere factura daca este legitim) nu are rost sa mai zic ce trebuie sa se intimple.
Economist ca meserie, cu istoric in antifrauda pentru asigurari, consiliere eocnomica internationala, etc...
Iar pentru a pastra linia discutiei, domnul Victor Petcu a precizat in alt post, provenienta unoa dintre pesti, respectiv prinsi cu plase prin delta (braconaj cred ca se numeste).
Calomie - este un cuvant mare, domnule Dan, si nu cred ca a adus cineva acuze nefondate, sau atingere la imaginea cuiva prin postari, iar daca s-ar fi adus, trebuia sa fie un mediu public si nu un forum dedicat.
Stiti cce ma doare cel mai tare? Ca am fost intr-o tara de lumea a-3 a si am vazut cum strainii se apara si se respecta intre ei, iar daca vad un strain fac tot ce pot sa traga foloase de pe urma lui. In Romania, romanii fura pe romani, se fura pe ei insasi, fara nici cea mai mica remuscare. Cautam scuze pentru faptele noastre, cautam sa dam exemplu pe cei care fac greseli pentru a ne expllica greselile proprii, dar prea putini pot sa recunoasca, DA am gresit, sau cel putin sa lupte pentru a schimba ceva (deh toti se gindesc ca schimbarea i-ar afecta si pe ei).