Balti de evitat in 2012
Moderatori: Sebastian, pharaoh, vali003, Coleman
Re: Balti de evitat in 2012
Belciugatele 4 Livada a fost cumparata de fostul propietar a F7.
F7 a fost luata de cel cu Fundulea 8 (Piscicola) si cica a populat-o cu peste din Dunare, Galati si nu stiu de pe unde...
Am inteles ca B4Livada tot o bomba e
F7 a fost luata de cel cu Fundulea 8 (Piscicola) si cica a populat-o cu peste din Dunare, Galati si nu stiu de pe unde...
Am inteles ca B4Livada tot o bomba e
M-am lamurit.
Deci Rosca (Fundulea 8 sau piscicola) a luat Fundulea 7 si a populat-o cu crap de Dunare. Hmmm....el nu prea o intretinea pe a lui si a mai luat inca una..? Poate o umple si p'asta de raci, ca pe 8 de nu poti pescui nici la plastice, ca sa stim o treaba. Cat despre treaba cu crapii de Dunare, dati-mi voie sa ma indoiesc...
Ca o completare, nicio balta din lantul Fundulea nu este al actualilor. Ei sunt numai un fel de chiriasi, adminstratori, etc...
Toate, de la 1 pana la Belcigatele, apartin unui singur om care le-a concesionat pe nu-s cati zeci de ani.
Pana la urma nu sunt chiar balti parate, daca stii cum si cand sa dai, faci o partida frumusica.
Deci Rosca (Fundulea 8 sau piscicola) a luat Fundulea 7 si a populat-o cu crap de Dunare. Hmmm....el nu prea o intretinea pe a lui si a mai luat inca una..? Poate o umple si p'asta de raci, ca pe 8 de nu poti pescui nici la plastice, ca sa stim o treaba. Cat despre treaba cu crapii de Dunare, dati-mi voie sa ma indoiesc...
Ca o completare, nicio balta din lantul Fundulea nu este al actualilor. Ei sunt numai un fel de chiriasi, adminstratori, etc...
Toate, de la 1 pana la Belcigatele, apartin unui singur om care le-a concesionat pe nu-s cati zeci de ani.
Pana la urma nu sunt chiar balti parate, daca stii cum si cand sa dai, faci o partida frumusica.
Oricat de mult peste ar fi in F2 nu pot sa o recomand ca balta buna. Acolo locul intre pescari este de maxim 2m. Se pescuieste la gramada, unu peste altul, galagie, muzica... nu face nimeni nimic. Rolul paznicului e clar: sa incaseze taxa punct.
Critic echilibrat
- florinmacri
- membru activ
Zona Brasov , balta 6 -Doripesco
6 martie, Tibrinu, Enisala, Jurilovca 3 si, mai nou, pe Zarguzon s-au luat niste tepe dure de tot !!!
Plec la pescuit, nu să prind peşte !!!
De ce zici "dure de tot"? Te-asteptai sa prinzi crapi de 20 kg si nu s-a intamplat asta? Pretul platit a fost prea mare in comparatie cu potetialul baltii? Si eu am fost la Zarguzon, n-am prins mare lucru, dar nici nu m-am asteptat la cine stie ce. La fel cand am fost la Lunca 3. Stiam ce are balta. Poti sa ne povestesti ce ai patit?
I Fish. Therefore I am.
viorelb73 cind ai fost la zarguzon? eu am fost pe 20.05.2012 acola chiar daca vremea nu a fost prea buna tota am prins caras si un ten la 3 kg dar sa stii ca balta are potential si cei care au luat balta se pare ca au ginduri serioase. Cred ca mai merita o sansa aceasta balta.
La Enisala - 100 ron/pers, 24 h, 10 kg de nada + porumb, bile, pelete, larve silicon berkley.....2 pescari - 3 carasi ca palma si un ciortan de 1,5 kg si release cat cuprine (era mic). Si am pierdut si o groaza de monturi in scoici...!
Jurilovca 3 - 50 ron/pers, 3 pescari la rapitor, nu am avut nici macar 1 trasatura (cel putin sa fi furat rosioarele si obletii din carlige).
6 martie - 50 ron/pers, 24h, 2 pescari - 6 carasi ca palma (mult ciortan eliberat ca era mic).
La Tibrinu - 100 ron/pers, 14 h, 2 pescari - 1 caras. Un bucurestean lua caras la larg. L-am intrebat si mi-a spus ca dadea la porumb cu aroma de usturoi...ceea ce nu aveam la mine, binenteles! In plus, voiam sa dau la apa mica si cu stuf, in coada dinspre sat, dar mi-au spus ca acolo nu am voie sa dau, politica firmei.... chiar daca era pe banii mei!
La Zarguzon - 50 ron/pers, 3 pescari - 5 carasi (in jurul datei de 1 mai). In plus, am lasat o groaza de monturi in plase......!
OPINII PERSONALE
Nu ma astept la d'alde 20 de kg, dar daca loveste ceva de macar 3-4 kg ar fi frumos. Cand ati vazut ultima oara un crap peste 7-8 kg in baltile de mai sus? Cand ati avut ultima data peste 20 kg de peste capturat (chiar daca apoi i-ati dat drumul sau nu?) in baltile de mai sus?
Eu nu vreau de la pescuit decat relaxare, dar baltile de mai sus nu mi-au adus decat deceptii (foarte putin peste care sa traga, chiar daca dai nada si cu galeata...!). Si la cat costa acest hobby al nostru, macar sa avem parte de trasaturi, chiar daca nu il luam acasa!!!
Poate altii au avut alte experiente, dar eu asta am patit, asta spun!
Respect la toti
Jurilovca 3 - 50 ron/pers, 3 pescari la rapitor, nu am avut nici macar 1 trasatura (cel putin sa fi furat rosioarele si obletii din carlige).
6 martie - 50 ron/pers, 24h, 2 pescari - 6 carasi ca palma (mult ciortan eliberat ca era mic).
La Tibrinu - 100 ron/pers, 14 h, 2 pescari - 1 caras. Un bucurestean lua caras la larg. L-am intrebat si mi-a spus ca dadea la porumb cu aroma de usturoi...ceea ce nu aveam la mine, binenteles! In plus, voiam sa dau la apa mica si cu stuf, in coada dinspre sat, dar mi-au spus ca acolo nu am voie sa dau, politica firmei.... chiar daca era pe banii mei!
La Zarguzon - 50 ron/pers, 3 pescari - 5 carasi (in jurul datei de 1 mai). In plus, am lasat o groaza de monturi in plase......!
OPINII PERSONALE
Nu ma astept la d'alde 20 de kg, dar daca loveste ceva de macar 3-4 kg ar fi frumos. Cand ati vazut ultima oara un crap peste 7-8 kg in baltile de mai sus? Cand ati avut ultima data peste 20 kg de peste capturat (chiar daca apoi i-ati dat drumul sau nu?) in baltile de mai sus?
Eu nu vreau de la pescuit decat relaxare, dar baltile de mai sus nu mi-au adus decat deceptii (foarte putin peste care sa traga, chiar daca dai nada si cu galeata...!). Si la cat costa acest hobby al nostru, macar sa avem parte de trasaturi, chiar daca nu il luam acasa!!!
Poate altii au avut alte experiente, dar eu asta am patit, asta spun!
Respect la toti
Plec la pescuit, nu să prind peşte !!!
salut! cu aceasta ocazie vreau sa "multumesc" si eu celor care administreaza baltile lilieci si hagiesti care alaturi de patronii baltilor movilita isi baga picioarele in pasiunea oamenilor care vor sa pescuiasca. stiu ca nu e bine ceea ce zic acum dar pe balti ca astea ai tot dreptul sa te comporti ca un canibal pentru ca astfel de patroni doar astfel de clienti merita...citeam tot aici un alt topic deschis pe marginea preturilor imense impuse de patronii baltilor bune unde prinzi dar cu costuri neaccesibile omului de rand. cred ca o concluzie corecta a acelui topic este ca din pacate carpfishingul in romania este un hobby cu costuri asemantoare unuia de lux desi cine sustine ca pescuitul e un sport de lux se inseala intrucat luxul nu implica stat in frig, ploaie, mocirla, tantari etc. Intr-adevar exista echipamente de lux insa utilizarea acestora nu duce la un rezultat accesibil doar celor care folosesc astfel de echipamente un crap mare putand fi prins si cu echipamente modeste. E regretabil faptul ca pescuitul imparte atat de sec lumea in doua tabere diametral opuse: cei care au cu ce si se se bucura de partide memorabile si cei nu si permit mai mult si se amagesc mimand pescuitul pe balti cum sunt cele mai sus mentionate. e ca si cum ai incerca sa vanezi fazani printre blocurile din berceni. opinia mea este ca din moment ce aproape fiecare pescar asteapta sa plece de pe balta cu cateva kg de peste prins este absolut dar absolut imposibil ca baltile supra aglomerate de langa bucuresti sa tina vreodata peste care sa fie prins si care sa i multumeasca pe pescari. de ce spun asta? pai foarte simplu... daca faci un calcul simplu atunci cand stai pe balta neprinzand nimic iti vei da seama ca daca fiecare dintre cele cateva sute de pescari de week end ar lua sa zicem 5kg de peste acasa ar inseamna ca aceste balti ar trebui populate saptamanal ceea ce cred ca este cu neputinta situatie in care opinez ca singura solutie pentru noi ar fi eliminarea completa a pescuitului cu retinere de peste si costuri joase gen 50/70/80 de lei 12h si 5/10kg peste inclus. majoritatea baltilor din preajma bucurestiului si nu numaI au costuri intre 50-80 si sa zicem 100 de lei pe care ii platesti si nu prinzi absolut nimik pentru ca daca ai face o evident la volumul urias de pescari respectivele balti ar fi depopulate in cateva zile iar patronii din punct de vedere economic nu pot accepta una ca asta asa ca ori nu ai ce depopula pentru ca baltile nu au peste ori au dar nu te lasa sa-l prinzi miscand apa in permanenta. poate situatia asta se datoreaza si noua pescarilor care punem presiune pe patroni si cautam doar balti cu retinere de peste nu? poate ca ar trebui sa intelegem ca daca vrem peste il cumparam de la piata iar daca vrem sa pescuim este necesar sa eliberam ceea ce prindem astfel incat data viitoare sa mai avem ce prinde. chiar daca eliberezi peste mi se pare foarte logic sa achiti o taxa de pescuit pentru ca acea taxa stinge costuri pe care administratia le care pastrand locatia curata, pazita, populatia piscicola sanatoasa etc etc etc. cert e ca buboiul asta trebuie sa se sparga odata si cred ca ar trebui toti cei dedicati pescuitului sportiv sa gasim o solutie pentru ca in mod clar majoritatea suntem afectati de risipa de bani si timp pe care o facem ori de cate ori mergem si pescuim pe balti ca cele pentru care a fost deschis acest topic. daca gresesc in ceea ce spun sau lezez pe cineva imi cer scuze insa aceasta este opinia sincera a unui pescar care vrea sa pescuiasca nu sa gateasca! stima tuturor!
Issey ai mare dreptate si ar fi ideal daca toti pescarii "sportivi" ar impartasi opiniile mai sus exprimate, dar vin si te intreb ti se pare realist ca patronii baltilor "prinzatoare" o sa coboare vreodata preturile (chiar si in conditiile descrise de tine) ?
MLDD
Patronii baltilor "prinzatoare" de ieri si de azi clar nu vor lasa preturile jos in aceste conditii si cat timp nu or sa apara si alte balti bune si deci concurenta pentru locatiile actuale sansele noastre sunt egale cu zero sau... ar mai fi solutia asociatiilor de genul celor despre care un coleg de forum vorbea ca ar exista in olanda ce parere aveti?...e trist cand pasiunea unora nu inseamna decat un sac de bani pentru altii... Cand am prins microbul pescuitului copil fiind pe atunci imi amintesc ca impreuna cu tatal meu mergeam pe balta insotiti de prieteni cu o situatie financiara cel putin modesta asa cum era si a noastra dealtfel iar acolo pe malul apei eram egali diferentele fiind facute doar de talentul si cunostintele fiecaruia. nu imi aduc aminte atunci sa nu fi mers vreodata la pescuit cu tatal meu pentru ca nu aveam bani ceea ce din pacate in ultimi ani mi se intampla frecvent . eu asa am inceput sa pescuiesc si asa vreau sa o fac in continuare. Sper ca usor usor cu timpul concurenta intre locatii se va intetii, mentalitatile se vor schimba, pescarii vor intelege ca decat sa si ruineze partidele pentru cateva kg de peste mai bine prind si elibereaza, vreau doar ca lucrurile sa se schimbe si cred ca asta depinde si de noi pescarii. Sper cand va fi vremea sa imi pot invata copilul sa prinda un peste sa pot face asta fara sa fiu nevoit sa mi fac rate caci in ritmul asta in scurt timp cred ca intr acolo ajungem... sau poate unii sunt deja acolo tinand cont de faptul ca atunci cand citesc topicurile cu vanzari de echipamente sh gasesc de vanzare scule de sute si chiar mii de euro intr o tara in care totusi salariul minim este 700 de lei... revenind la baltile noastre asa cum am spus si mai sus in conditiile actuale e clar ca suntem condamnati ori sa risipim banii si timpul pescuind in diverse ligheane ori sa pescuim mai rar dar mai bine in locatii exclusiviste unde acest hobby e privit ca un lux asta in situatia in care ai recomandare pentru acestea. fir intins tuturor!
- pescarul200461
- membru activ
La Fundulea 1 dupa 24 de ore de duminica seara pana luni seara un singur tac si acela un caras la 200g,inschimb multi pesti morti pluteau pe suprafata apei si un miros super ,curatenie la standuri O nu mai vb de WC. ecologice ,este prima data cand am fost pe aceasta balta din pacate si ultima,nu o recomand sub nici o forma decat daca vrei sa stai la soare
Din ce in ce mai multa lume se plange de baltile de la Fundulea si pe buna dreptate (eu personal nu mai calc pe acolo), pe de alta parte la ce flux de pescari e pe baltile respective, acestea ar trebui populate saptamanal..
MLDD