nu stiu daca am scris in topicul care trebuie...dar am si eu mare intrebare....
si adica ce marca de aroma este buna?(vreau sa pun niste boabe de porumb in aroma)si nu vreau sa muncesc degeaba sa le dau gaura si sa se strice.acum nu va aruncati la cele mai scumpe....un pret mai cu bun simt.astept raspunsuri
arome
Moderator: florentiniuga
- dianu marin catalin
- senior
- Mesaje: 283
- Membru din: 19 Oct 2008, 16:08
- Localitate: bucuresti
Re: arome
Pai depinde,te poti juca cu aromele si sa folosesti mai multe sa fi pregatit pentru orice,eu unul am boabe in aroma de capsuna,anason si usturoi,dar le folosesc in special la cteno ,pentru ca in rest pescuiesc cu boilies.
Eu iti zic metodele care le folosesc.
1.Las porumbul la inmuiat 24 de ore si il fierb circa 15-20 de minute (in clocot) .Dupa care scurg apa iar peste el torn lapte de porumb (sirop de porumb) cu o anumita aroma,porumbul il pun intr-o cutie de smantana care se inchide etans si il las acolo cu laptele de porumb pana se umfla boabele si se raceste,intre timp il mai scutur.
2.Daca folosesc boabele peste 2-3 luni de zile,nu le mai fierb le dau gaura si le pun direct in dip,dipul il poti construi din CSL cu melasa lapte de porumb,diferite arome din magazinele de pescuit si il lasi in borcane sa isi traga.
3.Alta varianta care am mai folosito .Am luat juma de kill de tuica,l-am pus intr-un borcan unde l-am amestecat cu 300-400 de grame de miere si 1 lingura de praf de anason (poti folosii si anason stelat).Fierbi apa pana da in clocot intr-o oala,dupa care pui borcanul inchis etans si il lasi in oala aceia pana se raceste apa,dupa care ai un dip foarte bun in care poti tine boabele de porumb.
Sper ca ti-am fost de folos.
Eu iti zic metodele care le folosesc.
1.Las porumbul la inmuiat 24 de ore si il fierb circa 15-20 de minute (in clocot) .Dupa care scurg apa iar peste el torn lapte de porumb (sirop de porumb) cu o anumita aroma,porumbul il pun intr-o cutie de smantana care se inchide etans si il las acolo cu laptele de porumb pana se umfla boabele si se raceste,intre timp il mai scutur.
2.Daca folosesc boabele peste 2-3 luni de zile,nu le mai fierb le dau gaura si le pun direct in dip,dipul il poti construi din CSL cu melasa lapte de porumb,diferite arome din magazinele de pescuit si il lasi in borcane sa isi traga.
3.Alta varianta care am mai folosito .Am luat juma de kill de tuica,l-am pus intr-un borcan unde l-am amestecat cu 300-400 de grame de miere si 1 lingura de praf de anason (poti folosii si anason stelat).Fierbi apa pana da in clocot intr-o oala,dupa care pui borcanul inchis etans si il lasi in oala aceia pana se raceste apa,dupa care ai un dip foarte bun in care poti tine boabele de porumb.
Sper ca ti-am fost de folos.
- dianu marin catalin
- senior
- Mesaje: 283
- Membru din: 19 Oct 2008, 16:08
- Localitate: bucuresti
Re: arome
multumesc de raspuns si de retete...dar pe mine ma intereseaza o firma de arome la un pret cat de cat decent si cat de cat buna,ca sa nu zic buna!!!!am mai luat arome si s-au dovedit ca sunt foarte proaste si sa stricat porumbul!!!!!!
de aceea vreau si eu un mic sfat in legatura cu aromele aste,care sunt mai bune ,nu vreau sa mai patesc asa ceva?!!!?
de aceea vreau si eu un mic sfat in legatura cu aromele aste,care sunt mai bune ,nu vreau sa mai patesc asa ceva?!!!?
Re: arome
In ce sens ai stricat porumbul ? nu ai prins peste? Teoretic pentru porumb poti folosii dupa inmuiere si fierbere ,spd de la senzor cu aroma de capsuni anason etc cu melasa si betaina,reteta asta e prinzatoare daca insisti sa folosesc si o aroma concentrata,te poti orienta catre arome gen Benzar sau Maros,care sunt accesibile ca si pret,doar sa respecti indicatile producatorului,cantitatea etc.
Eu iti zic sincer porumb lasat la inmuiat 24 de ore si fiert 30-40 de minute pana se inmoaie bobul ,iar apoi adaugat peste el 100 ml spd la kg si 30-40 ml melasa la kilogram plus 5-10 grame de betaina nu ai cum da gres.
Poti incerca si porumb fermentat.Fierbi porumbul pana crapa bobul se inmoaie,il lasi sa se raceasca in apa care o fiert (ebentual mai folosesti putina) la 5 kg de porumb poti adauga peste 20-25 grame betaina,aroma lichida sau pudra dupa indicatile producatorului,o bere la 2 litri si 250 ml de melasa sau 400 gr de zahar si il lasi la fermentat.Eu si cu reteta asta am avut rezultate.
Aromele se gasesc in comert la diferite preturi.Tu vrei arome mai ieftine,eu iti recomand Maros sau Benzar
Eu iti zic sincer porumb lasat la inmuiat 24 de ore si fiert 30-40 de minute pana se inmoaie bobul ,iar apoi adaugat peste el 100 ml spd la kg si 30-40 ml melasa la kilogram plus 5-10 grame de betaina nu ai cum da gres.
Poti incerca si porumb fermentat.Fierbi porumbul pana crapa bobul se inmoaie,il lasi sa se raceasca in apa care o fiert (ebentual mai folosesti putina) la 5 kg de porumb poti adauga peste 20-25 grame betaina,aroma lichida sau pudra dupa indicatile producatorului,o bere la 2 litri si 250 ml de melasa sau 400 gr de zahar si il lasi la fermentat.Eu si cu reteta asta am avut rezultate.
Aromele se gasesc in comert la diferite preturi.Tu vrei arome mai ieftine,eu iti recomand Maros sau Benzar
Re: arome
xzibit scrie:In ce sens ai stricat porumbul ? nu ai prins peste? Teoretic pentru porumb poti folosii dupa inmuiere si fierbere ,spd de la senzor cu aroma de capsuni anason etc cu melasa si betaina,reteta asta e prinzatoare daca insisti sa folosesc si o aroma concentrata,te poti orienta catre arome gen Benzar sau Maros,care sunt accesibile ca si pret,doar sa respecti indicatile producatorului,cantitatea etc.
Eu iti zic sincer porumb lasat la inmuiat 24 de ore si fiert 30-40 de minute pana se inmoaie bobul,scursa apa iar apoi adaugat peste el 100 ml spd la kg si 30-40 ml melasa la kilogram plus 5-10 grame de betaina si acidat din cand in cand nu ai cum dai gres.
Poti incerca si porumb fermentat.Fierbi porumbul pana crapa bobul se inmoaie,il lasi sa se raceasca in apa care o fiert (eventual mai scurgi putina ) la 5 kg de porumb poti adauga peste el 25-50 grame betaina,aroma lichida sau pudra dupa indicatile producatorului,o bere la 2 litri si 250 ml de melasa sau 400 gr de zahar si il lasi la fermentat.Eu si cu reteta asta am avut rezultate.
Aromele se gasesc in comert la diferite preturi.Tu vrei arome mai ieftine,eu iti recomand Maros sau Benzar
- dianu marin catalin
- senior
- Mesaje: 283
- Membru din: 19 Oct 2008, 16:08
- Localitate: bucuresti
Re: arome
multumesc pentru raspuns,aroma de la maros si benzar nu am incercat....dar de la senzor am folosit si este foarte buna,dar nu am mai gasit aromele pe care le vroiam(capsuna,tutti-fruti si usturoi)si am luat alceva si dau dovedit ar fi foarte proaste(tin sa mentionez ca vreau pentru porumbul de carlig,nu pentru nada),cu usturoiul am rezolvato de la un prieten,am luat de la cukk si vreau sa zic ca are un miros de nu poti sta in preajma ei....si a si dat rezultate,dar acum surpriza,nu mai gasesc capsuna si tutti-fruti!!!!!
Re: arome
Pai daca preferi aromele de la senzor,le gasesti aici www.snz.ro pe site-ul lor,doar ca trebuie sa depui o comanda mai consistenta.Eu te sfatuiesc sa folosesti aroma si la nada,pentru ca ce ai in carlig conteaza mai putin,pestele vine la nada si inevitabil aspira si carligul .Sanatate !