In fine,incerc din nou sa spun ce am ratat mai devreme!
Apreciez faptul ca exista cineva interesat de postarile mele atat de tare,ma bucur de fapt pt ca mai exista cineva care are apreciere la adresa apelor salbatice!
Sa nu crezi ca eu m-am lasat,insa dupa nadiri sistematice,pe parcursul a 5 zile,nu doar munca,nesomnul si alte inconveniente m-au trimis acasa ci epuizarea tuturor resurselor,adica hrana,nada....
Nu m-am descurajat dar m-am bucurat ca mi-am onfirmat o presupunere: aceea ca e fals cand cineva spune ca "inveti balta la bile"
De ca spun asta? Pt ca dupa nadire grea cu bulgari facuti din mix de cereale + lapte de porumb +aditiv de porumb+"kile" de porumb preparat dar si uscat,am gresit si am aruncat exact acolo o lanseta pe care aveam solubila Planet impact(va rog nu va suparati,nu e reclama, e "info...pescar"),adica nu sweetcorn sau ceva apropiat de porumb!
Si....culmea:mare trasatura la bila ci nu la boabele de porumb care erau lansate la nici 5 m distanta!
Dar eram mai departe si pana am ajuns s-a oprit si firul din fuga si senzorul,am ridicat si am ramas "masca" pt ca nici nu-mi dadusem seama ca aruncasem bila pe patul de nada cu porumb!
Am ajuns la concluzia ca daca bilele(indiferent ce marca,pret sau aroma) scot din ele aroma care e pe gustul crapului,se da la ele pur si simplu!
Mai ales ca asta e o acumulare de 155 milioane metri cubi de apa,11,5 km lungime,2-300 latime si pana la 80 adancime,cate mii de tone de bile ar trebui?
Culmea ironiei: la nici 20 de metri de lansetele mele,un crap a venit la pluta,la un pescar,ce dadea cu patratica de mamaliga....din tuci...adica fara nimic!Nu a rupt doar firul,ci undita,direct,s-a mai aruncat si pe suprafata apei ca sa ne arate ca e....mare,ca e "regele lacului"!
Din informatiile pe care le am ,nu s-a populat cu crap din anii 80 cand s-a dat lacul in folosinta,tot crapul care s-a prins,peste 10 kg,cred ca n-o sa se mai inmulteasca prea mult,ca e f mult biban si e foarte "hraparet"!
Am fost foarte dezamagit in privinta legislatiei,ca mi-au spus pescarii ca pt 2 saptamani nu-ti trebuie nici un fel de autorizatie ca disputat luciul de apa intre fostii administratori si o firma privata,si pana sa da verdictul....
Pacat!Frumoasa tara,frumoase locuri,frumoase ape,dar nu avem capacitatea de a le gestiona corect!
Am aflat acolo,ca daca ai 5 mil,iti iei barca,te duci cu plasa si iei peste!
Cat timp vom mai fi,oameni buni,asa fomisti???? CAAAAT?
Sa nu credeti ca e usor sa ajungem la un statut de oameni civilizati!
Eu,am citit un permis de la A.J.V.P.S(am avut permis 10 ani de la ei,din '90 pana'n 2000),si prinsesem caras si clean,cleni destul de frumosi!Am mancat cativa,facuti pe gratar.Ce era mic,cum scria si acolo,ii dadeam drumul in apa!
Cei care erau pe acolo mai aveau putin si sunau la salvare sa ma duca la spitalul de nebuni !!!!
Ma intreb si eu asa...poate "prosteste":daca prindeam un crap de 10 sau mai mare si-i dadeam drumu,mai plecam nebatut de-acolo?
Intr-adevar,nu e specificat in permis ca daca ai asemenea capturi sa-l eliberezi,dar luam,luam,luam....nimeni nu populeaza...maine unde mai pescuim,trecem granitele la vecini?
Ca sa nu mai zic,ca in "popor" noi astia nebunii(a se citi pescari sprtivi) care pescuim catch&release suntem in continuare priviti cu destula....cum sa-i zic? Cred ca ceva ura plecata de la invidia ca nu prind si ei...cei cu critica,pt a umple sacul si sa duca acasa!
Mai mult:mai facem si poze si le postam,nu pe balta ci ...acasa in bucatarie!Nu de alta dar ...nu aveam bani de aparat foto sau l-am uitat acasa!
Eu,am dat 7,5 mil in rate unui coleg pe o camera foto destul de capabila(furata,ca noua e dublu la pret)
Nu doar poze ci si filmez drilurile si cantarul si sunt foarte multumit ca nu ma aleg cu o masa de peste care oricum se duce la canal,dar ce imortalizez ramane acolo undeva,momentan pe servere de siteuri,carduri de memorie si cd-uri,mai incolo,in timp poate pe alte suporturi...insa cum si un mare filozof spunea ca in viata cele mai pretioase si statornice lucruri sunt amintirile...am mai mult castig!
Una peste alta,sper ca in viitor sa reusesc sa adun o echipa mai mare si sa merg acolo,mi-a ramas gandul la crapul care a rupt acea undita si a plecat victorios...

Am foarte multe poze de acolo dar pana nu remediez problema cu calculatorul nu pot sa le postez....dar promit ca le voi posta1